A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ez ennél kicsit bonyolultabb ha vad költekezésbe kezdünk mert bele számít az éves hianyba akkor ez egyfajta fedezetlen koltesnek minősül mert nincs mögötte valós gazdasági teljesítmény így a forint és kötvények is kolinek idővel de ez minden olyan országra érvényes aki így jar el
Ahogy írtam, ennek az a feltétele, hogy ne kerüljön a túlzott deficit eljárásba ez az egész. De ha folytatódik az ukránok szívatása, akkor azt egyik EU tagállam sem fogja bírni.
Most sem bírják.
Tehát közfelkiálltás lesz!

Önkényesen szemezgetek belőle.

dsc_2888m.jpg

A belga Herstal FN által kifejlesztett medium deFNder modulár távírányítható fegyverrendszer. Magyarország a többek között a Leopard2 páncélosokhoz, a Pzh2000 páncélos tarackokhoz, a H145M és H225M helikopterekhez is a Herstal által gyártott 7,62 és 12,4mm-es könnyű és nehézgéppuskákat, valamint 20mm-es gépágyú konténereket választotta csöves tűzfegyvernek

dsc_2904m.jpg

Mi az ami hiányzik.. Az aktív harckocsivédelem. A németek és más vásárlók a Leopard2 változatokat az izraely Thropy aktív ellentevékenység rendszer építik a tankokhoz. Hazánk a RM Strike Shield rendszerével lesznek felszerelve, hasonlóan a KF-41 Lynx/Hiuz gyalogsági harcjárművekhez.(??????)

dsc_3015m.jpg

. A rendszerben álló Gidránok részint a tüzérosztályhoz, részint a 35. páncéltörő rakétaosztályhoz tartoznak.

dsc_3070m.jpg

A dinamikus bemutatón résztvevő BTR-80 PSZH-n a torony mögött elektronikai zavaróberendezés látható. Ez a változat nem volt eddig nyilvános rendezvényeken látható.

dsc_2976m.jpg

Klapka páncélosok mobil tábori javító műhelye. A mühelyben egy Leopard2A4HU harckocsit láthattunk.

Porkoláb Imre dandártábornok helyére került, aki az Orbán Viktor által kitalált nemzetbiztonsági tanácsadó poszt munkatársaként folytatja pályafutását

Magyarország a többek között a Leopard2 páncélosokhoz, a Pzh2000 páncélos tarackokhoz, a H145M és H225M helikopterekhez is a Herstal által gyártott 7,62 és 12,4mm-es könnyű és nehézgéppuskákat, valamint 20mm-es gépágyú konténereket választotta csöves tűzfegyvernek
Ez hülyeség, mert a gépágyú konténer a NEXTER gyártmány (NC621). Korábban GIAT gyártotta, ami echte francia cég.

Hazánk a RM Strike Shield rendszerével lesznek felszerelve, hasonlóan a KF-41 Lynx/Hiuz gyalogsági harcjárművekhez.(??????)
Szerintem azt ő képzelte bele: semmi erre utaló hivatalos információ nincsen. KMW nem hiszem hogy örülne ha az RM elkezdené berheli a Leopardjainkat.

Ez hülyeség, mert a gépágyú konténer a NEXTER gyártmány (NC621). Korábban GIAT gyártotta, ami echte francia cég.

Szerintem azt ő képzelte bele: semmi erre utaló hivatalos információ nincsen. KMW nem hiszem hogy örülne ha az RM elkezdené berheli a Leopardjainkat.
Ú bazdmeg.

Poènból be akartam írni biztos kelepisti. :D
De mondom nem leszek gyökèr.:rolleyes:
Aztán nèzem, hogy tènyleg ő.:D

Amúgy meg nem tudhatod hogy a 12.4milis gèppuskát ki gyártja.;)

• Tetszik
Reactions: fishbed
Sztem ma már tök mindegy mit mondott MG 2021-ben...
Szvsz. meg ha nem rendeltük meg a Thophy-t akkor az nem lesz utólag rákendácsolva. A RM védelmet meg éppen a KMW miatt nem lehet jelenleg, utálják egymást mint a sz*rt... de. a fene tudja mi lesz néhány év múlva.. Mire megérkezik az összes példány..

• Tetszik
Reactions: fishbed
Szvsz. meg ha nem rendeltük meg a Thophy-t akkor az nem lesz utólag rákendácsolva. A RM védelmet meg éppen a KMW miatt nem lehet jelenleg, utálják egymást mint a sz*rt... de. a fene tudja mi lesz néhány év múlva.. Mire megérkezik az összes példány..
szerintem annyira csóróság van, hogy nem éppen top prioritás az APS a Leopardokra...

Az volt tervezve.. Csak nem jött össze. Akkor még, volt tejjel mézzel kánaán, ráadásul a beszerzők se tudták a két német cég mennyire nem szereti a másikat.
Egyébként az RM vszeg, tervek szintjén a Strike..aplikációra felkészült valamilyen szinten. Az szerintem biztos, hogy nem lesz egy ideig vagy soha aktív védelem...

Nem a legjobb példa talán, de a hitleri Németország, a 30-as évek gazdasági válságából, az egyik kimenekülési útvonalat a haderőfejlesztésben látta. Több más mellett, pld., közlekedési infrastruktúra kiépítése, a hadiipar grandiózus felfuttatása volt a gazdasági felemelkedés egyik pillére. Mondjuk nekünk még mindig nincs olyan ipari kapacitásunk, de bőven belefér újabb megrendelés mennyiség, több mindenből.
Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, már 15 éve rendbe kellett volna tenni és azóta folyamatosan meg kellene finanszírozni a magas szintű oktatási rendszert Magyarországon, hogy most garmadával álljanak a mindenféle műszaki és gazdasági területről a kiemelkedő tudással rendelkező szakemberek. Amíg ez nincs meg, addig csak összeszerelés lesz, nem pedig saját hadiipar vagy bármilyen ipar.

Nem a legjobb példa talán, de a hitleri Németország, a 30-as évek gazdasági válságából, az egyik kimenekülési útvonalat a haderőfejlesztésben látta. Több más mellett, pld., közlekedési infrastruktúra kiépítése, a hadiipar grandiózus felfuttatása volt a gazdasági felemelkedés egyik pillére. Mondjuk nekünk még mindig nincs olyan ipari kapacitásunk, de bőven belefér újabb megrendelés mennyiség, több mindenből.
Ez is egy betokosodott legenda,hogy ez milyen sikrese volt....Hát nem annyira.
Egyrészt az autópálya épitkezést nagyrészt sorkötelesek csinálták munkaszolgálat keretében,ingyen....
Másrészt 39re a nagy gazdasági fellendülést hozó fegyverkezés valójában teljesen a csőd szélére vitte No-ot.Muszály volt meginditani a lengyel háborút,mert szükség volt a kifosztható területre,hogy ne omoljon össze a német gazdaság.
Hozzáfűzném,hogy az amcsi New Deal is valójában a rengeteg szovjetorosz megrendeléstől volt igazábol sikeres,amiért a fizetséget aranyban kapták.

• Tetszik
Reactions: bel
Továbbra sincs egy Leopardon sem Trophy, így a magyaron se. Az A7A1 lett volna, de csöcsre futottak vele.

Ezért megy az A8 progi (ehhez lesz), aminek a miénk az alapja.
Ha azon működik, akkor utána lehet max. a miénken is. Jövőre talán az első A8-at megleshetjük.

Tehát nemcsak pénz kérdés.

Az volt tervezve.. Csak nem jött össze. Akkor még, volt tejjel mézzel kánaán, ráadásul a beszerzők se tudták a két német cég mennyire nem szereti a másikat.
Egyébként az RM vszeg, tervek szintjén a Strike..aplikációra felkészült valamilyen szinten. Az szerintem biztos, hogy nem lesz egy ideig vagy soha aktív védelem...
Sztem StrikeShield a KF41-hez meg a KF51-hez lesz.