Haditechnikai makettek

A Tamiya milyen volt minőségre ?

És most a MiniArt ?
Nem is a minőség volt a gond, hanem a kidolgozottság, részletgazdagság… bazi sok meló volt még velük, hogy jól nézzenek ki. Nem véletlenül kezdte el a Verlinden aztán meg csomó más cég a kifejezetten feljavító és/vagy átalakító kitteket a piacra dobni.

Én 2000 körül maketteztem, a Tamiya már akkor rengeteg terméket hosszú évek óta gyártott. Valamikor 1996/97 körül lehetett, hogy elkezdte az újabb szettjeit szebbé a kidolgozottabb formában adni. Azt nem tudom, hogy az akkoriban megjelent újabb gyártók volt-e az oka vagy a gyártásban sikerült nekik valamit okosítani, de érezhető és szemmel látható volt az új és régi dolgok között egy előrelépés a kidolgozottságban. Akkoriban indult náluk az a vonal is, hogy pl. újabb Panther, Tiger I és egyéb szebben kidolgozott szetteket kezdtek majd másfélszeres áron adni a régi szettekhez képest.

Hosszú évek óta nincs időm ilyesmire, így csak csodálom a jól megcsinált darabokat de konkrét tapasztalatom a mostani termékekkel nincs. Az utolsó években már amúgy is csak 12 meg 16 centis német figurákat csináltam a Verlindentől. Ilyesmiket:
s-l1200.webp

Oroszból vagy ukránból biztosabb modellt rendelni ?

Oroszból vagy ukránból biztosabb modellt rendelni ?

Oroszból makettet, ukránból igazit… így csinálják most a nagyok… :D

Lépésről lépésre I.
1. Toyota Land Cruiser Technical 1/35
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
2. Let's Paint An Old Toyota Land Cruiser! (AK-Interactive, 1/35)

Ő királyi fensége, Kent hercege meglátogatta a Hornby -t

Sinking Aircraft Battleship ISE 1945, Imperial Japanese Navy last naval gunfire, epoxy resin diorama
Amegraphy
(Hasegawa, 1:700-as méretarány, maga a videó majd 53 perces, a hajatokat leteszitek a végeredménytől)