T
Törölt tag
Guest
Ha már itt tartunk....Sajnos nincs szakmai vita, vagy nagyon kevés ebben igazad van! De jó titeket olvasni! Idő meg mindig arra van amire szánunk, szóval gyertek gyakrabban!![]()
Az álcazós topic kapcsán jutott eszembe. Megkérdezném olyanoktól akik szolgáltak már harckocsin, BTR-en, vagy most az új lancos technikákon, hogy a nehezebb technikához milyen szerszámok vannak rendszeresítve? Csak a hagyományos lapát, csákány, fejsze, nagykalapács, stanga?
Csak mert pont azon gondolkodtam, hogy mekkora ötlet lenne egy akkus szerszámpakkot felmálházni.
Ma már olyan erős és használható (powertool, 18V) akkus eszközöket lehet beszerezni, ami hatalmas segítség lehet a nehezebb technika szerelésénél műszaki öntámogatáshoz.
Én mondjuk valahová kivülre pakolnék fel egy heavy duty műanyag dobozt, amelyikbe beleférhetne egy rövid, de praktikus láncfűrész (30-35cm-es vágófelülettel), egy bivaly ütvecsavarozó, meg esetleg egy flex.
Ha mindegyik azonos gyártótól van beszerezve (nyilván központilag), akkor simán 1 v. 2 közös, nagy teljesítményű akkuról lehetne ezeket üzemeltetni, amit a gépben lévő akku töltö állomáson folyamatosan lehet tölteni/tárolni.
Nyilván ha egy rendszert meghonosítunk, akkor ezek nem csak az egyes gépekre kerülhetnek fel, de a műszaki szervizkocsikra is!
Direkt nem írok gyártókat, de több beszállítói alternatíva is lenne erre. Akár hazai érintettséggel is!
Nem tudom, hogy az ilyen megoldás mennyire elterjedt a nemzetközi porondon, de szerintem azért lenne pár kitágult pupilla 1-1 nemzetközi gyakorlaton ezeket meglátva.