[HUN] Leopard 2

Szerintem annyi a tény hogy láttunk egy képet egy magyar tankról, aminek a papírjára az volt írva hogy 14. A PzH-k sem mindig sorban érkeztek, a Lynxről nem is beszélve. A Lynxnél nem tudom hogy csinálják, hogy Unterlüssből fél Európán áthozzák őket úgy Hódmezővásárhelyig hogy soha senki sem látja őket. Semmi nem utal arra hogy 14 Leo 2A7 lenne már itthon, de remélem ezt majd bejelentik és akkor kiderül, hogy hol tartunk. Remélem, hogy ez már tényleg a 15. vagy a 16. átadott példány lesz.
De egyiknél sem a belső gyári számozást láttuk, hanem a rendszámokat.

De egyiknél sem a belső gyári számozást láttuk, hanem a rendszámokat.
Holnap ideér és meglátjuk, mit mondanak róla. Abból hogy most gyakorlat van gyakorlat hátán, de mégis csak olyanokról látunk fotókat amelyekről már korábban is láttunk, nem azt valószínűsíti hogy már több mint egy tucat lenne belőle...

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Ok, szabad a gazda. Kifolyt a szemem és már zsong az agyam.

Vagy ez csak ilyen pszichológiai szívatás?
Arra céloz @Szittya , hogy a hk. a 11/1.-es zászlóaljhoz tartozna. Azaz Hódmezőhöz.
De a NATO jelzések szerint a bal alsó sarokban a zászlóalj hadrendi száma míg a jobb oldalt a dandár száma szerepel.
Azaz, 1/11., azaz a tatai 11-es Tarczay Ervin harckocsi zászlóaljhoz.

11/1 - 1 dandár 11 zászlóalj.. vagy mit nem veszek észre?
Az A4-eseken 11/25 van, de az A4-esek érkezése óta átnevezték az alakulatot "25. Klapka György Lövészdandár"-ról "MH Klapka György 1. Páncélosdandár"-ra, ezért az összes A7-esen már 11/1 van. De ebből szerintem nem tudtunk meg semmi újat. (Csak érdekességképpen, a PzH-kon érkezéskor 101/25 volt, de az alakulat átnevezése után átfestették a jelzéseket 1/1-re.)

• Tetszik
Reactions: endre and Pogány
Arra céloz @Szittya , hogy a hk. a 11/1.-es zászlóaljhoz tartozna. Azaz Hódmezőhöz.
De a NATO jelzések szerint a bal alsó sarokban a zászlóalj hadrendi száma míg a jobb oldalt a dandár száma szerepel.
Jajo már így értem. Akkor ne keressewk érdekességet :)

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: Pogány and Venom85
Nem nem celoztam Hódmezővásárhely re annak azért híre lenne ha elkezdenek felállítani egy harckocsi zászlóaljat ott.
Jajo már így értem. Akkor ne keressewk érdekességet :)
Azt hittem jobban fel vannak festve már gyárilag.

subeni határon:
444236007_7919538668106577_1499408878673596254_n.jpg

445546166_7919538461439931_1091644187526128173_n.jpg

Forrás: https://www.facebook.com/groups/htmf2/permalink/1848325638977848/
Elbaxtak a festést vagy belematattak a képbe? Csak nem baxtak el...

Tarczai Ervin lett a Hunyadi Mátyásbol??
Az nekem egy esőcseppnek tűnik annak a kocsinak (kamion vagy busz?) az üvegén amiből fotóztak.
Az is lehet, csak fura volt, kiszurtam.