mil.in.ua

mil.in.ua
				eee még fegyvert akarnak eladni... nincs ezeknek szükségük többre hisz eladni is kínálják... amúgy miért itt mutogatják miért nem a csatatéren?Az Eurosatory 2024 kiállításon bemutatták az UAC - Defense Express cég X-alakú szárnyszerkezetű, "Bulava" nevű ukrán kamikaze drónját.
Állítások szerint földi és felszíni célok elpusztítására hozták létre.
Hangos jellemzők:
- Hossza: 1492 m
- Szárnyfesztávolság: 1595 m
- Súly: 11 kg
- A robbanófej súlya: 3,6 kg
- Autonómia: akár 50 perc
- Utazási sebesség: 100 km/h
- Hatótáv: 35 km-ig, 60-ig ismétlővel
Nappal és éjszaka is használható. Gépi látással rendelkezik célkövető funkcióval. Emellett nagy az EW ellenállása is.
Az indításhoz katapultot használnak.
Milyen nagy, és milyen könnyű. miből van ez, csirketollból?Az Eurosatory 2024 kiállításon bemutatták az UAC - Defense Express cég X-alakú szárnyszerkezetű, "Bulava" nevű ukrán kamikaze drónját.
Állítások szerint földi és felszíni célok elpusztítására hozták létre.
Hangos jellemzők:
- Hossza: 1492 m
- Szárnyfesztávolság: 1595 m
- Súly: 11 kg
- A robbanófej súlya: 3,6 kg
Én is ezen röhögtem.Milyen nagy, és milyen könnyű. miből van ez, csirketollból?

www.portfolio.hu

www.portfolio.hu

mil.in.ua

mil.in.ua
				Jó nagy ökörség. Ez nem a "Palianytsia" hanem egy régi jet drón, ami előbb volt mint a brit.Érdekes észrevétel - a legutóbb "kifejlesztet" ukrán drónok kisértetiesen hasonlítanak brit drónokra

mil.in.ua

mil.in.ua

mil.in.ua

mil.in.ua

mil.in.ua

mil.in.ua

defence24.pl

defence24.pl
				Voltak hírek arról is, hogy az ukránok elkezdtek nagy tömegben drónokat gyártani, volt három évük fejleszteni is. Nagy kérdés számomra, hogy milyen volumenben tudnak gyártani (nyilván az oroszok igyekeznek majd a gyártási képességeket megszüntetni), illetve hogy milyen képességekkel rendelkeznek ezek a drónok.
Három év fejlesztésre nagyon-nagyon sok idő manapság. Nem ez a szakterületem, de rákerestem gyorsan 2014 óta van szabad forráskódú vezérlő szoftver repülő drónokhoz: https://github.com/PX4/PX4-Autopilot
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..