Hardver sarok (telefon, PC, konzol, tablet, stb)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 114
50 471
113
Van valakinek tapasztalata a digitalizáló rajztáblákkal? Melyiket érdemes megvenni? Mondjuk 50.000-ig? Meg persze mire kell odafigyelni...
Én úgy 15-20 éve, amikor még aktívabban grafikuskodtam, Wacomokat használtam - tökéletesen működött mindegyik, drót- és elemnélküli, nyomásérzékeny tollal.
Most is árulnak ilyesmiket, biztos vagyok benne, hogy a technológia nem lett rosszabb :D Ahogy néztem, az árkategóriába be is férnek (a kijelző nélküli darabok persze).
Minél nagyobbat vegyél, illetve az extra gombok jók.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 916
41 428
113
Én úgy 15-20 éve, amikor még aktívabban grafikuskodtam, Wacomokat használtam - tökéletesen működött mindegyik, drót- és elemnélküli, nyomásérzékeny tollal.
Most is árulnak ilyesmiket, biztos vagyok benne, hogy a technológia nem lett rosszabb :D Ahogy néztem, az árkategóriába be is férnek (a kijelző nélküli darabok persze).
Minél nagyobbat vegyél, illetve az extra gombok jók.
Köszi. Megnézem. Akkor a kijelző nélkülin a monitoron látod az alkotást?

• Hűha
Reactions: Törölt tag

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 114
50 471
113
Köszi. Megnézem. Akkor a kijelző nélkülin a monitoron látod az alkotást?
Igen, és teljesen jól működik.
Kétféleképp lehet így használni:
  • "abszolút" módban - ilyenkor a rajztábla felülete egy az egyben a monitor felületét képezi le, tehát pl a tábla bal felső sarkára helyezett toll a monitor bal felső sarkára húzza a kurzort, a jobb alsó meg a jobb alsóba
  • "relatív" módban - ilyenkor kvázi egérként működik a toll

Nyilván szokni kell a szem-kéz koordinációt, már hogy nem a kezedet nézed miközben rajzolsz, de faszán működik így is.

Mind a kettő megszokható, bár én az abszolút módot jobban szerettem, annak ellenére, hogy akkoriban nevetségesen kicsik voltak ezek a táblák - nekem pl A6-os méretű volt :)

• Hűha

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 916
41 428
113
Igen, és teljesen jól működik.
Kétféleképp lehet így használni:
  • "abszolút" módban - ilyenkor a rajztábla felülete egy az egyben a monitor felületét képezi le, tehát pl a tábla bal felső sarkára helyezett toll a monitor bal felső sarkára húzza a kurzort, a jobb alsó meg a jobb alsóba
  • "relatív" módban - ilyenkor kvázi egérként működik a toll

Nyilván szokni kell a szem-kéz koordinációt, már hogy nem a kezedet nézed miközben rajzolsz, de faszán működik így is.

Mind a kettő megszokható, bár én az abszolút módot jobban szerettem, annak ellenére, hogy akkoriban nevetségesen kicsik voltak ezek a táblák - nekem pl A6-os méretű volt :)
Valójában a monitorra rajzolsz, csak közvetetten. Köszi mégegyszer keresek egy A3-asat :D

• Tetszik
Reactions: cirqle
T

Törölt tag

Guest
Valójában a monitorra rajzolsz, csak közvetetten. Köszi mégegyszer keresek egy A3-asat :D
Ha neked fontos a rajzolás élménye, és nem akarod a gatyádat rákölteni egy monitoros megoldásra, akkor a javasolnék egy igazi papíros megoldást. (Smartpad)
De azért el kell mondani, hogy mióta kihozta az Apple a iPad Pro-t a Pen-nel, a profik inkább azt használják. Illusztrátorok, festők is simán azzal tolják.

• Hűha

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 916
41 428
113
Ha neked fontos a rajzolás élménye, és nem akarod a gatyádat rákölteni egy monitoros megoldásra, akkor a javasolnék egy igazi papíros megoldást. (Smartpad)
De azért el kell mondani, hogy mióta kihozta az Apple a iPad Pro-t a Pen-nel, a profik inkább azt használják. Illusztrátorok, festők is simán azzal tolják.
Az almát nem szeretem...bár tudom, hogy jobb mint a többi....de akkor se...
Köszi megnézem azokat is...

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 114
50 471
113
Emlékeim szerint 2002 óta létezik a Cintiq vonal a Wacomnál (amely egyesítette a tablet technológiájukat egy akkor viszonylag nagynak számító, 17"-es monitorral). Azóta meg kismillió iterációt csináltak ebből is.
Elég sok profit láttam ilyennel dolgozni, bár tény, hogy az iPaddel megváltozott némileg a képlet.

• Tetszik

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 916
41 428
113
Emlékeim szerint 2002 óta létezik a Cintiq vonal a Wacomnál (amely egyesítette a tablet technológiájukat egy akkor viszonylag nagynak számító, 17"-es monitorral). Azóta meg kismillió iterációt csináltak ebből is.
Elég sok profit láttam ilyennel dolgozni, bár tény, hogy az iPaddel megváltozott némileg a képlet.
Ez milyen kategória?

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 114
50 471
113
  • Tetszik

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
21 066
33 661
113
Képbe van valaki a műholdas telókkal? Nem sikerűl addig eljutnom, hogy találjon hálózatot, pedig elméletileg minden működik s minden mindent lát.

• Tetszik
T

Törölt tag

Guest
Kezdem megérteni molni rendszeres kiakadását a telefonjára...

Céges szipi-szuper Samsung qrvaanyja 5G egy rakás szar.

Az egy dolog, hogy sokszor b*szik értesíteni, hogy e-mail jött, de a legújabb frissítésnél visszakapcsolta magának, hogy ha megmozdítják feloldjon a kijelző.
Mivel ezt anno kikapcsoltam, a beállításoknál továbbra is azt mutatja, hogy ki van kapcsolva, ha megpróbálom bekapcsolni-kikapcsolni lófax nem történik.
Qrva jó érzés mikor egyszer csak azt hallom kiabál valaki a zsebemben, mert lépcsőzéstől feloldott és magától felhívott valakit...

Szutyok, csöves, legalja Huawei/Xiaomi büdös életben nem csinált ilyet...

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 661
18 850
113
Kezdem megérteni molni rendszeres kiakadását a telefonjára...

Céges szipi-szuper Samsung qrvaanyja 5G egy rakás szar.

Az egy dolog, hogy sokszor b*szik értesíteni, hogy e-mail jött, de a legújabb frissítésnél visszakapcsolta magának, hogy ha megmozdítják feloldjon a kijelző.
Mivel ezt anno kikapcsoltam, a beállításoknál továbbra is azt mutatja, hogy ki van kapcsolva, ha megpróbálom bekapcsolni-kikapcsolni lófax nem történik.
Qrva jó érzés mikor egyszer csak azt hallom kiabál valaki a zsebemben, mert lépcsőzéstől feloldott és magától felhívott valakit...

Szutyok, csöves, legalja Huawei/Xiaomi büdös életben nem csinált ilyet...

vegyéegyájfont

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 916
41 428
113
A teljes cikk archiveban is linkelve...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 916
41 428
113

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 795
2 669
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: cirqle

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 114
50 471
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nem beszélek kínaiul, de ez szerintem az egyik ott ülő alkalmazott pólóján látható cégnél történik (ami vietnámi):

Eufemisztikusan csak “online marketing” szolgáltatónak hívják magukat :D