Nem kell szájkosár, csak póráz!Igen a kutya gazdi a hunyó, mivel a sétáltatáshoz szájkosár s póráz kell. Anélkül el se induljon a sétáltatás! Főleg boxerrel, mivel az meg szájzáras! Ki se tudod szedni a fogai közül a delikvens kezét!
Ameddig meg nem nyugszik. Én azért a két csajra csak rá hoztam volna a frászt! Mondtam volna nekik hogy ez igen drága harapás lesz, mivel 5x-ös díjnyertes kecskék voltak, s a kutyájuk kiharapta s lenyelte a bilétájukat! S az nagyon fontos hogy igazoljam a díjnyertességüket! Úgy hogy kell egy kis fájdalomdíj, meg a két biléta! Had biliztessék a két kutyájukat! Lesz biztos elfoglaltságuk s egy darabig biztos nem sétáltatják feléd a két kutyát!Had durkáltak volna kicsit!
Tömegközlekedésnél kell csak pluszban a szájkosár is!
Nálunk alap hogy sétánál nincs fent szájkosár, mivel kb. minden évben van többször is hogy önsétáltató dobbantott kutya - jellemzően életösztönből felmentettek, túlzott önbizalom és magas dominancia szinttel - rápróbálnak a pórázon mellettem sétáló enyémre. Akkor is ha az enyém kétszer akkora, a legtöbb random vizsla/goldi/tibeti terrier/német juhász úgy érzi hogy szerencsét kell próbálnia mindenképp, és sprintből szoktak ránk támadni minden félelem nélkül.
Két komolyabb meccs volt eddig, ahol azért nem voltam végig nyugodt, az egyik egy kau keverék, a másik egy nagyobb staffordshire volt, de nem csalódtam ott sem a végén, mert sajátot kellett lefejteni és a támadó futott meg, de én ilyenkor sem szólok bele amíg nem az életét kell menteni valamelyiknek, jellemzően 2-3 perc aztán úgy is látszik melyik nyerne, a másik meg ha akkor kap lehetőséget már megszalad.
Kicsit szoktam hagyni hagy dolgozzon rajtuk, mielőtt lerángatom, csak hogy legyen kedvük hasra baszott farokkal hazáig sprintelni, ne rontsák kint közterületen sokáig a levegőt... A staffi konkrétan behugyozott.