[HUN] Helikopterbeszerzés

Én se szívesen repülők pedig rengeteget jártam charter járatokon. A repüléssel az a baj ha itt valami gáz van tuti megmurdelsz. Egy vonat ha kisiklik simán tulelheto autóbalesetben volt már részem ott sok minden befolyásoló tényező van ami életet menthet. De egy helikopter? Vagy egy merevszarnyas? Még csak az sincs hogy az ember ejtoernyozzon... A hajó ha elsüllyedt még mindig lehet mentocsonak mentőmellény szimplán csak úszni vagy valami busz baszba belekapaszkodni de legijarmunel max a gatyába hogy ne szakítás le a menetszel és ne meztelen találjanak az ember holttestére... Soha többé nem repülők.

Én se szívesen repülők pedig rengeteget jártam charter járatokon. A repüléssel az a baj ha itt valami gáz van tuti megmurdelsz. Egy vonat ha kisiklik simán tulelheto autóbalesetben volt már részem ott sok minden befolyásoló tényező van ami életet menthet. De egy helikopter? Vagy egy merevszarnyas? Még csak az sincs hogy az ember ejtoernyozzon... A hajó ha elsüllyedt még mindig lehet mentocsonak mentőmellény szimplán csak úszni vagy valami busz baszba belekapaszkodni de legijarmunel max a gatyába hogy ne szakítás le a menetszel és ne meztelen találjanak az ember holttestére... Soha többé nem repülők.
Számtalan féle légibaleset van. Ahogy hajóbaleset is. De egy hajón kevéssé szeretnék lenni, amely éppen fejreáll. Megfulladni nem jó dolog. Inkább leautorotálok egy motorhibás helivel. De ha elszáll a reduktor a rotorral, akkor is legalább gyors halál. Merevszárnyúval meg számtalan módon lehet kényszerleszállni úgy, hogy meg is ússza az ember a balesetet. Mondjuk a szárnyfőtartó-törés nem tartozik ide...

Ez azért nem biztos, hogy sok.
Voltak olyan idők, mikor volt vagy 30-35 Mi-8/9/17; 25-30 Mi-24 és kb. 20 Mi-2-es egyszerre... és ez már a leszállóágban a kilencvenes években.
A Mi-1 + Ka-26 + Mi-8 + Mi-24 korszakban meg lehetett egyszerre majd 100 helikopterünk a 80-as években.
MiGekbol is volt akorul az evtized elejen, ugy emlekszem...