[BIZTPOL] Magyarország

Így van, ezek a beképzelt hoholok csak az erőből tanulnak...Egyébként meg nem csodálkoznék, ha Brüsszelből szóltak volna oda Zelének, hogy egy kicsit szivassátok már a magyarokat mert Vitya nem éppen úgy viselkedik EU elnökként mint ahogy azt ők elvárnák.

Az nekünk nincs.

• Tetszik
Reactions: ravenlord
A kérdés, hogy mikor terjesztik ki az ukránok a többi cégre is, aztán megint lehet vakarózni.
Ugye ha fejlesztettek vón haderőt teknyikával amikor mondtam, akkor szépen le lehetne rohanni őket, meg hagyni itthon is powát védekezni és nem lenne ez a cirkusz mert nem lehetne, de hát nálunk ezt nem teszik, mert egyszerűen most csak a jobb kéz melózik itt minálunk.

A kérdés, hogy mikor terjesztik ki az ukránok a többi cégre is, aztán megint lehet vakarózni.

Az a nagy kérdés hogy ez most színjáték hogy a demokraták is happy-k legyenek (nem hiszem hogy ukránok maguk találták ki ezt a nagy okosságot, érdekes módon többszázezer hullazsák és 8 éve dúló háború alatt sose lépték meg ezt - most velük játszatják el a rosszfiút), de az együttműködésünknek se fájjon nagyon, mert max. átcímzkézik az olajat, vagy tényleg bedurciztak az ukránok.

Megjegyzem, lezárhatják ugyan a "petrorubel" csapot az oroszoknak de amíg az oroszoknak ez egy icipici pénzcsap, addig az ukránok ebből jelentős dellát csapoltak le eddig a transzferdíjakon. Innentől fogva az se lesz. Ha nincs Százhalombattán uráli olaj akkor bizony Ukrajnába sem lesz tőlünk diesel export, mert egyrészt nem akarjuk és nem is lesz miből, és ha mi is bedurcizunk, villanyexport sem lesz, ha az oroszok is, akkor a maradék villanyerőművüket is megkalibrálják. Időnként tőlünk kapják a delej importjuk 80%-át...

Szóval lehet ezt eszkalálni, de a végén ők fognak ott ülni a sötétben transzfermani nélkül, üzemanyag híján álló generátorokkal, mi meg max. importálunk üzemanyagot addig máshonnan, ahol az demokratikus, indiai olajból készül.

Szerintem ennyire az ukránok sem hülyék.

Lasd feljebb, amit írtam, azt előre be is lehet jelenteni.
Ha valami most nekik nem megy, az az izmozas nyugati irányban is. Ha nem kapnak uzemanyagot, megall az a koszos, korrupt országuk ket nap alatt.

Lasd feljebb, amit írtam, azt előre be is lehet jelenteni.
Ha valami most nekik nem megy, az az izmozas nyugati irányban is. Ha nem kapnak uzemanyagot, megall az a koszos, korrupt országuk ket nap alatt.
Ehhez képest nem is értem, hogy az áram exportot miért nem blokkoljuk. Az elég drasztikus, direkt és kellően nyomós ellen intézkedés ahhoz, hogy meggondolják magukat. Az Eu-hoz fordulni (Szlovákiával együtt) teljesen felesleges, ők semmit nem fognak tenni az ügyben, max felszólítják Ukrajnát, hogy enyje benyje. A kormány megint nem mer igazán erősen és kellően fellépni.

Ehhez képest nem is értem, hogy az áram exportot miért nem blokkoljuk. Az elég drasztikus, direkt és kellően nyomós ellen intézkedés ahhoz, hogy meggondolják magukat. Az Eu-hoz fordulni (Szlovákiával együtt) teljesen felesleges, ők semmit nem fognak tenni az ügyben, max felszólítják Ukrajnát, hogy enyje benyje. A kormány megint nem mer igazán erősen és kellően fellépni.

Ennel gyorsabb es direktebb lenne az en javaslataimbol akarcsak a legelso alkalmazasa.

Mert nem épített erőt időben a külpolitikához. :rolleyes:

Így van, ezek a beképzelt hoholok csak az erőből tanulnak...Egyébként meg nem csodálkoznék, ha Brüsszelből szóltak volna oda Zelének, hogy egy kicsit szivassátok már a magyarokat mert Vitya nem éppen úgy viselkedik EU elnökként mint ahogy azt ők elvárnák.
Simán, tuti hogy így volt ehhez nem kell semmi sci fi meg egyéb elgondolás.

Tíz éve még pávatáncot jártunk, ne hogy becsődőltessenek , hála a mostani ellenzék áldásos tevékenységének. Azt hittem legalább te ,öt évtől messzebbre látsz vissza felé!
Hatalmas mennyiségű technika feküdt mindenfelé parlagon. Lett volna ingyen dolog is benne, roncstelepről. Az utolsó pillanatig mantráztam a beszerzésük szükségességét, mert jön a háborús korszak, mert célpont vagyunk, mert szivatni fognak... Csak mentek a hülye mantrák róla, hogy hú de égő lenne. Ha valaha visszaolvasnál, akkor látnád, hogy a megfelelő időből néztem vissza évezredekre és előre ezen évezredek alapján. Nem hiszem, hogy én láttam szarul a helyzetet.

Volt egy megjegyzés, miszerint a magyar áramexport Ukrajnába minimális. Kinek mi a minimális.
"Ukrajna júniusban a legtöbb villamos energiát Magyarország felől importálta, a teljes behozatala 42 százalékát."
Attól függ honnan nézzük: Ha az átlagban, 30 éve folyamatosan szükséges, 30 -35 % -os magyar importhoz viszonyítjuk, akkor a 4,7 %-a nem túl sok, ha az amúgy is instabil, csapkodó, bajnoki árszintű, napi Zöld csúcs miatti hullámvasúton ülő , költségvetési támogatást fogyasztó energiahálózatot - valamint az ingyen segély jellegét nézzük - akkor ez több a sokknál is..

Pontos értékek az I. félévre:

21 216 000 MWh fogyasztásunk
15 663 000 MWh hazai termelés
5 553 000 MWh import a hazai ellátáshoz + 1 000 000 MWh plusz import az ukránok ingyen segélyezésére.

A teljes magyar belföldi fogyasztás 4,7 %-át vesszük meg pluszban Euróért és toljuk ki ukránba segélyként.

Ami azért is durva, mert eredetileg azt mondták, hogy levonják a nekünk ki nem fizetett pénzekből, most meg azt mondják, hogy fizessük be a pénzt.

És csak emlékeztetőül: az Európai Bizotság eredetileg egyszeri 7 millió eurós elmarasztalást napi 16.000 euró büntetést kért, az Európai Bíróság viszont azt mondta, hogy legyen inkább egyszeri 200 millió és nap 1 millió:

Ami azért is durva, mert eredetileg azt mondták, hogy levonják a nekünk ki nem fizetett pénzekből, most meg azt mondják, hogy fizessük be a pénzt.

És csak emlékeztetőül: az Európai Bizotság eredetileg egyszeri 7 millió eurós elmarasztalást napi 16.000 euró büntetést kért, az Európai Bíróság viszont azt mondta, hogy legyen inkább egyszeri 200 millió és nap 1 millió:
ideje berekeszteni a befizetést

Népszava cikkből:

" Amennyiben a pénz ezután sem érkezik meg Brüsszelbe, az uniós testület megkezdi a kamatokkal növelt összeg fokozatos behajtását a Magyarországnak járó közösségi támogatásokból. "

• Hűha
  • Dühítő
Reactions: J.G. and Kim Philby