[HUN] NASAMS

5 perc az relatíve sok idő! Ha Pl az ember mentőt várja az sok időnek tűnik de ha a házastársi közelezettségét végzi az 5 perc az khm... Így én azt mondom hogy az 5 perc az sok idő sajnos

De nem csak az indítót rakod le "5perc" alatt, egy egész vándorcirkuszos karavánból áll a Nasams

Nem tudom mi a technikai akadálya annak, hogy a teherautóról legyen indítható, vagy mekkora plusz költség lett volna, de jó lenne... Mivel kevés van belőle így a lehető legmobilabbnak kellene lennie. A PZH se rakja le a puttonyàt mielőtt tüzelne... Nem véletlen..

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nem tudom mi a technikai akadálya annak, hogy a teherautóról legyen indítható, vagy mekkora plusz költség lett volna, de jó lenne... Mivel kevés van belőle így a lehető legmobilabbnak kellene lennie. A PZH se rakja le a puttonyàt mielőtt tüzelne... Nem véletlen..
Tök más kategória a PZH - hülyeség hozzá mérni.

Egy NASAMS indító több mint 1000 km2-t fed le és van belőle legalább annyi mint a PZH-ból - ha nagyon ragaszkodsz ehhez a párhúzamhoz... ;)
Szóval ezt ritkán kell arrébb tenni, hogy feladatát ellássa.

• Tetszik
Reactions: Catles
Mondjuk ezzel megnyugtattál. Úgy emlékeztem, hogy nem éppen sok lett belőle beszerezve. De ha van elég akkor felőlem le is betonozhatják :D
Állítólag 4 indító van egy ütegben és 6+1 üteget vettünk. Döntsd el magad hogy ez elég-e... ;)

Nem az indítók száma a gond, hanem a rakéták hiánya: amennyit vettünk hozzá az max. néhány hétig húzná egy ukrajnaihoz mérhető konfliktusban.

• Tetszik
Reactions: Crusader
Ezt a kérdést kéretik nem firtatni!!!
Az ütegek száma (6+1) publikus infó, a megrendelt AMRAAM rakéták számát meg a Magyar Nemezt hozta le egy cikkben, illetve a publikus amcsi export engedélyekből tudható.
A 4 indító/üteg meg pletyka - vagy így van, vagy nem...bár elég logikus ez a szám. Valszeg igaz - sztem....

Az ütegek száma (6+1) publikus infó, a megrendelt AMRAAM rakéták számát meg a Magyar Nemezt hozta le egy cikkben, illetve az amcsi export engedélyekből tudható.
A 4 indító/üteg meg pletyka - vagy így van, vagy nem...
A ténylegesen meglévő rakéták kérdését ne firtassuk! A Magyar Nemzet megírta mennyi vásárlására kaptuk meg a jóváhagyást.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
A ténylegesen meglévő rakéták kérdését ne firtassuk! A Magyar Nemzet megírta mennyi vásárlására kaptuk meg a jóváhagyást.
ennél többet meg nem is tudunk venni: ez max mennyiség, mert erről szól az engedély. Szóval ez egy jó közelítés.
Konkrét számot én sem tudok, de ha az engedélyezett maximumot vettük az is harmat gyenge!

Pár napja volt hír Ukrajnából: az oroszok elkezdtek sugárhajtású csali drónokat alkalmazni, amikor nem tudják eldönteni hogy CM vagy sem, mert a radaron tök olyan mint a Kalibr vagy KH101. Ezek is zabálják a rakétakészleteket...
120-200 közötti rakéta, amit mi vehettünk szinte semmire nem elég....

120-200 közötti rakéta, amit mi vehettünk szinte semmire nem elég....
Nem úgy volt hogy külön öröm hogy a Griffek leharcolt rakétáival is lehet az ütegeket etetni és így van tartalék elég? (Bár egy ukrajnai szintű háborúban persze az sem lenne elég semmire)