És vajon az a készlet mennyi lehet? Mert szerintem nem sok'Nem úgy volt hogy külön öröm hogy a Griffek leharcolt rakétáival is lehet az ütegeket etetni és így van tartalék elég? (Bár egy ukrajnai szintű háborúban persze az sem lenne elég semmire)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És vajon az a készlet mennyi lehet? Mert szerintem nem sok'Nem úgy volt hogy külön öröm hogy a Griffek leharcolt rakétáival is lehet az ütegeket etetni és így van tartalék elég? (Bár egy ukrajnai szintű háborúban persze az sem lenne elég semmire)
az nagyon konkrétan 40 darab rakéta - szóval pár napig tovább húzza légvédelmünk...meg vagyunk mentve!Nem úgy volt hogy külön öröm hogy a Griffek leharcolt rakétáival is lehet az ütegeket etetni és így van tartalék elég? (Bár egy ukrajnai szintű háborúban persze az sem lenne elég semmire)
No, ennél azért többre gondoltam...az nagyon konkrétan 40 darab rakéta - szóval pár napig tovább húzza légvédelmünk...meg vagyunk mentve!
2000-es években 40 db C5-öst vettünk, aminek kisebb is a hatótávja mint a legutóbbi C7/8 beszerzésnek.No, ennél azért többre gondoltam...
NEM! ez új!
Minnél pöpecebb a cucc annál nagyobb az energiaigénye, márpedig a miénk az egyik legpöpecebbnek volt anno felkonferálva. Lehet az új NMS platóján elfért volna valahogy átcsomagolva, de inkább úgy voltak, ha az alapjármű pl. műszaki okok végett kiesik átemelik a szerelvényt egy másikra és kész.A teherautó sztem túlzás erre, mert 4x4 G-mercin is elfért volna, de gondolom egységes járműflottát akartak...
Így legalább magasabban van és többet lát - csak egy álcahálót rá kellene tenni valahogy. Elvileg ez a cucc előre tolva nézelődik az égen, hogy (radar nélkül is) időben jelezze ha érkezik valamilyen cél. Szóval jól el kell rejteni.Minnél pöpecebb a cucc annál nagyobb az energiaigénye, márpedig a miénk az egyik legpöpecebbnek volt anno felkonferálva. Lehet az új NMS platóján elfért volna valahogy átcsomagolva, de inkább úgy voltak, ha az alapjármű pl. műszaki okok végett kiesik átemelik a szerelvényt egy másikra és kész.
Most ez vagy azt jelenti hogy eddig 18 indító érkezett be eddig (2024ben), vagy ez a totál.
Hát tekintve, hogy a csehekhez se érkezett meg szerintem 16 spyder így ez a max lehet.Most ez vagy azt jelenti hogy eddig 18 indító érkezett be eddig (2024ben), vagy ez a totál.
Pletyka szintjén eddig 4 indítós ütegekről lehetett hallani. Vagyis 24 körül kell legyen a végső - ha ez igaz.
Ha 18 indító a végső szám, akkor 3 indítós ütegeink vannak - ami elég sovány lenne...
Nézd meg a Leopárdot. Ott is 26-pt írnak. Ha kékkel jelölik, akkor annyi érkezett meg sztem,Most ez vagy azt jelenti hogy eddig 18 indító érkezett be eddig (2024ben), vagy ez a totál.
Pletyka szintjén eddig 4 indítós ütegekről lehetett hallani. Vagyis 24 körül kell legyen a végső - ha ez igaz.
Ha 18 indító a végső szám, akkor 3 indítós ütegeink vannak - ami elég sovány lenne...
Annyi lett legyartva nekunk, leszállítva nem feltetlen!Nézd meg a Leopárdot. Ott is 26-pt írnak. Ha kékkel jelölik, akkor annyi érkezett meg sztem,
volt valami hír hogy nekünk gyártott rendszert az ukránok kaptak - lehet hogy pár indítónkat oda küldték a norvégok, aztán majd később újabb gyártásút némi kompenzálással...csak tippAnnyi lett legyartva nekunk, leszállítva nem feltetlen!
Ha megnézed a vízszintes tengelyen a beosztást, akkor a kék csík a 20-as osztás felénél is rövidebb. Ha arányos a jelölés és az ábra, akkor 8 db-ot mutat.Nézd meg a Leopárdot. Ott is 26-pt írnak. Ha kékkel jelölik, akkor annyi érkezett meg sztem,
Nem, minositett adat pl a nasamsok szama gyorieknel is csak nehanyan tudjak meg hogy mennyi a valos szám! Es ez igy lesz minden legvedelmi eszkoznel/rendszernel isNálunk a 12 Leopard 2A4 miért nincs felsorolva? Vagy hogy kell ezt az táblázatot értelmezni? Vagy esetleg mégsem kerültek át magyar tulajdonba?
(Ez a szervezet, aki ezt a táblázatot készítette, milyen adatokból dolgozik? Tudhat ilyeneket egyáltalán?)