[HUN] NASAMS

Nem, minositett adat pl a nasamsok szama gyorieknel is csak nehanyan tudjak meg hogy mennyi a valos szám! Es ez igy lesz minden legvedelmi eszkoznel/rendszernel is

Hogy érted a " győrieknél is csak néhányan tudják meg"-et? Dolgoznak ott -mit tom én, legyen- 150-en. Ők ha bemennek dolgozni, nem fogják tudni mennyi Nasams van lerakva a garázsban? :eek:

Hogy érted a " győrieknél is csak néhányan tudják meg"-et? Dolgoznak ott -mit tom én, legyen- 150-en. Ők ha bemennek dolgozni, nem fogják tudni mennyi Nasams van lerakva a garázsban? :eek:
hivatalosan lehet hogy nem tudják, de azért biztos beszélgetnek egymással és valójában mégis.
Azt tudják hogy hányan vannak, ki mire lett kiképezve és az hány NASAMS-re elég.

Szóval annyira nem lehet nagy titok...

2000-es években 40 db C5-öst vettünk, aminek kisebb is a hatótávja mint a legutóbbi C7/8 beszerzésnek.
Azóta nem érkezett hír AMRAAM beszerzésről.

Szóval ha kimaxoljuk az export engedélyekben szereplő mennyiségeket, akkor lesz 40 db C5, 120 db C7/8 illetve 60 db ER rakétánk. Ez is majd pár év múlva mert az amcsik a teljes AMRAAM-termelést lekötötték az ukránoknak két évre...
Amit a facen láttam.

A meglévő C5-ösök mellé a kövi rakétákat vettük:
120 db AIM-120 C8
60 db AIM-120 ER

és volt egy opcionális lehetőség további
60 db AIM-120 C8 lehívására.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Amit a facen láttam.

A meglévő C5-ösök mellé a kövi rakétákat vettük:
120 db AIM-120 C8
60 db AIM-120 ER

és volt egy opcionális lehetőség további
60 db AIM-120 C8 lehívására.
Igen, ezek ismertek voltak eddig is. 60 darabos opció volt új infó a szivárogtatásból.

Bizonyos pletykák szerint a rakéták szállításának csúszásáért további rakétákkal leszünk kárpótolva. Csúszás = kötbér = több rakéta. Talán pont ezt a 60 darabot hívjuk le ennek fejében - konkrét mennyiségről nem hallottam, csak hogy több rakétát akarunk ha már megszívattak az amcsik.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Venom85
Igen, ezek ismertek voltak eddig is. 60 darabos opció volt új infó a szivárogtatásból.

Bizonyos pletykák szerint a rakéták szállításának csúszásáért további rakétákkal leszünk kárpótolva. Csúszás = kötbér = több rakéta. Talán pont ezt a 60 darabot hívjuk le ennek fejében - konkrét mennyiségről nem hallottam, csak hogy több rakétát akarunk ha már megszívattak az amcsik.

Magyarul a térség meghatározó haderjének légvédelme 40 rakéta, amin osztozni kell a Gripenekkel + néhány Mistral?

Kinézetre könnyen megállapítható hogy az adott rakéta c5 vagy c8 ?
Amennyire tudom nem: belső változtatások történtek, kívülről nem látszanak.

amraam.jpg

• Tetszik
Reactions: BJani and sisimoto
Amúgy tavaly ősz óta a NASAMS-ek beérkezéséről sem hallani - lehet hogy ezek és csúsznak mert "Ukrajna az első" Kongsbergnél is...

Vagy csökken, mondván, hogy idő közben felmentek az árak. Én már mindent el tudok képzelni.
Az ár szerződéskor rögzítésre került, azon nem lehet egyoldalúan variálni. Mivel ők vannak csúszásban (már ha ez így van), nem áll módjukban nagyon pattogni: nekik van kötbér kötelezettségük.
A kötbért meg többnyire jobban megéri áruval (pl. plusz indítókka vagy üteggel) kifizetni, mint készpénzben.

• Vicces
Reactions: alali77