[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

66f54b5a22712380173355.jpg

Nah, csak nem cowboyaink is lesznek?
Clint-Eastwood-Man-With-No-Name-A-Fistful-of-Dollars-Cowboy-Poncho.jpg

Miért barna?
Mi a baj a satorlappal hogy egy ilyen dedikált ruhadarab kell?
Ha már lesz/van akkor nem lehetne valami hovisszaveros/tukorfolias a drónok miatt?
Ez van sátorlap helyett. 300 gramm kb töredéke a mérete összehajtva, nem ázik át, patentokkal össze tudsz kapcsolni többet is. Infrareflektív.

Barnának meg azért barna mert azt télen nyáron ki tudod egészíteni természetes álcával és valamennyire idomul.

Ez van sátorlap helyett. 300 gramm kb töredéke a mérete összehajtva, nem ázik át, patentokkal össze tudsz kapcsolni többet is. Infrareflektív.

Barnának meg azért barna mert azt télen nyáron ki tudod egészíteni természetes álcával és valamennyire idomul.
Esőkabát helyett is ez van?
Mert akkor még így jó is lehet.
Satorlap már egyáltalán nincs?

Azért azzal a horgász kalappal kikopott Eastwoodos lenne.

• Tetszik
Reactions: Pista a hegyről
Esőkabát helyett is ez van?
Mert akkor még így jó is lehet.
Satorlap már egyáltalán nincs?

Azért azzal a horgász kalappal kikopott Eastwoodos lenne.
Kiegészítő a kabát mellett.
A sátorlapot még használják mert van belőle. De gyártàsban nincs már nagyon régóta (a bocimintás amugy is semmirevaló volt)

A kabát akkor jó ha mozogni kell meg futkosni mert nem akadàlyoz. A poncho meg statikus melóhoz célszerűbb. (Őrség stb)

Hasznos dolog a poncsó az kétsegtelen, de én ennél a képnél csak néztem, mint Rozi a moziban, hogy mi is akar ez lenni?
Jobbnak tartom a "keleti" szabásmintát.
466825e7493e7d0d49.jpg

Azt kellene megcsinálni a poncsó anyagából és akkor, minden rendben lenne.

Ez borzasztó szar, gyakorlatilag használhatatlan a kapucnija.
Én próbáltam mindkettőt és az utóbbira szavaznék. A kapucnijával nem éreztem, hogy baj lenne.
A legnagyobb előnye a poncsóval szemben, hogy elől ki tudod gombolni, míg az utóbbit nem. Nem fülledsz bele.

Ne már... Azt meg két oldalt tudod kipantentolni így dupla akkora "lyukon" szellőzik.
Azok az oldalt lévő "lyukak", ha ki is patentolod összeérnek, nem tudod széthajtani őket. Főleg akkor, ha mész is.
Viszont az előlgombolós módszernél, minden probléma nélkül.
DSC01452.jpg

wb1w4rwwuit91.jpg

Azok az oldalt lévő "lyukak", ha ki is patentolod összeérnek, nem tudod széthajtani őket. Főleg akkor, ha mész is.
Viszont az előlgombolós módszernél, minden probléma nélkül.
DSC01452.jpg

wb1w4rwwuit91.jpg
És így hogy véd az esőtől? Na meg miért jó, hogy lobog a szélben mint egy zászló?

És így hogy véd az esőtől? Na meg miért jó, hogy lobog a szélben mint egy zászló?
Attól függ, hogy milyen az az eső? Ha csak egy amolyan hétköznapi eső, ami csak úgy esik, vagy szemerkél, akkor megvéd kibontva is. Vannak azok a mocsok novemberi esős napok. Mikor beáll és napokik eláll-elered/eláll-elered.
Ha meg dézsából ömlik, akkor nyílván be kell gombolni elől is. De az meg nem tart sokat.
Ha lobog a szélben, akkor ugye szellőzik, de akkor meg begombolod.
Szerintem próbáld ki ezt is.

Érdekességként említem, hogy a héten kezembe akadt a 87m anyagának első mintadarabja, amivel megnyerték a néphadsereg pályázatát és a rendszeresítést.
Kifejezetten jónak tartom az utódokhoz képest, a 15m-et nem ide értve.

• Tetszik
Reactions: endre
Attól függ, hogy milyen az az eső? Ha csak egy amolyan hétköznapi eső, ami csak úgy esik, vagy szemerkél, akkor megvéd kibontva is. Vannak azok a mocsok novemberi esős napok. Mikor beáll és napokik eláll-elered/eláll-elered.
Ha meg dézsából ömlik, akkor nyílván be kell gombolni elől is. De az meg nem tart sokat.
Ha lobog a szélben, akkor ugye szellőzik, de akkor meg begombolod.
Szerintem próbáld ki ezt is.
Dehogy véd meg az esőtől ott ahol nem fed, ne beszélj már butaságokat. Ha annyira gyengén esik, hogy nem kell összegombolni, akkor fel sem kell venni.