[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 766
113
Dehogy véd meg az esőtől ott ahol nem fed, ne beszélj már butaságokat. Ha annyira gyengén esik, hogy nem kell összegombolni, akkor fel sem kell venni.
Ok. Szerintem tegyél egy próbát. Fogod látni, hogy mindkettő megvéd az esőtől, de az előlgombolósba nem fülledsz bele annyira.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 766
113
A Csepergő esőben semmit nem kell felvenni.
Dehogynem! Ha egész nap kint kell tevékenykedni, akkor átázik attól is az ember.
És van az a csepergő eső, ami erősebben csepereg. Szinte esik. Szóval, még messze nem zuhogó estő, hanem olyan angolosan csepergő estő. Az a nyomorult hideg, nyálkás késő őszi eső.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 065
24 682
113
Dehogynem! Ha egész nap kint kell tevékenykedni, akkor átázik attól is az ember.
És van az a csepergő eső, ami erősebben csepereg. Szinte esik. Szóval, még messze nem zuhogó estő, hanem olyan angolosan csepergő estő. Az a nyomorult hideg, nyálkás késő őszi eső.
az az ilyen
rainfall_in_patna_4_1200x768.jpeg

vagy inkább ilyen?
0622_n13_light_rain

Amúgy meg miért akarsz mindenáron olyan sz@r időben kimenni? :confused: :D

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 291
113
pocso vagy sátorlap lényegében ugyan az köpeny köpönyeg lehet belölle fedezéket csinlni véd az esőtől a napsütéstől kicsit melegít az ember maga alá ttudja teríteni vagy betud vele takarózni alkalmas főldet hordani vagy épp fát vagy más anyagot sebesült kistárs ráhelyezhető és vihető általába jobb a sérültnek mintha 100 m en mellénynélfogva cibálják persze közvetlen tűzből ha a hajánál fogva húznák ki is örülne de ott ahol már nem lőnek... igazából hogy strapabíró legyen az fontos dolog. szerintem. hogy milyen a szabása nekem mind1 csak legyen alkalmas minél több mindenre lehetőleg. álcaalapnak mindenképp legyen alkalmas vagy legyen valami amihez a hálóalapot rá lehet rögzíteni

• Tetszik
Reactions: Filter

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 448
18 445
113
pocso vagy sátorlap lényegében ugyan az köpeny köpönyeg lehet belölle fedezéket csinlni véd az esőtől a napsütéstől kicsit melegít az ember maga alá ttudja teríteni vagy betud vele takarózni alkalmas főldet hordani vagy épp fát vagy más anyagot sebesült kistárs ráhelyezhető és vihető általába jobb a sérültnek mintha 100 m en mellénynélfogva cibálják persze közvetlen tűzből ha a hajánál fogva húznák ki is örülne de ott ahol már nem lőnek... igazából hogy strapabíró legyen az fontos dolog. szerintem. hogy milyen a szabása nekem mind1 csak legyen alkalmas minél több mindenre lehetőleg. álcaalapnak mindenképp legyen alkalmas vagy legyen valami amihez a hálóalapot rá lehet rögzíteni
Amúgy pont belepakolni tilos.
Mert pici lyukak keletkeznek rajta.
Szóval se föld,se fa, se más ilyen dolog.
Ahogy fegyvert sem tisztítunk rajta, mert az olajos felületek nyírják az impregnációt.
Saját mosószere van ( Gore Wax pl). Havonta át kell mosni vele. ( Ahogy a gore tex cuccaid is,kezdve a hálózsákhuzattól, a bakancs külső -belső betét, kabát-nadrág,stb -ig )

Tudom,tudom...
A lótakarmány elviszi a pénzt.

(Kezdem visszasírni Vadait..)
No offense.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 291
113
Amúgy pont belepakolni tilos.
Mert pici lyukak keletkeznek rajta.
Szóval se föld,se fa, se más ilyen dolog.
Ahogy fegyvert sem tisztítunk rajta, mert az olajos felületek nyírják az impregnációt.
Saját mosószere van ( Gore Wax pl). Havonta át kell mosni vele. ( Ahogy a gore tex cuccaid is,kezdve a hálózsákhuzattól, a bakancs külső -belső betét, kabát-nadrág,stb -ig )

Tudom,tudom...
A lótakarmány elviszi a pénzt.

(Kezdem visszasírni Vadait..)
No offense.
ezért nem alkalmas adott túl kényes anyagból készült poncsó esővédő stb a sátorlap kiváltására. megfelelő ayagból persze.

megjegyzés eldobható esőleplet meg festő stb overált én nagy számba rendzseresítenék az overált akár különböző színekbe fehér fekete speciális színek speciális környezetbe.igazából kisebbre összehajthatóak mint egy 100 as zsepi és súlyra sem sokkal több. amcsiknak is olyan 100 as cigarttás doboznyi kis leplecske van ami elvileg eldobható. szerintem nagytételbe pászáz ft os dolgok

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 291
113
az ilyen "eldobható leplek lehetnének akár vékony tetőre rakható hőtükörfóliára kasírozott valami egyszerübb lepedőnél vékonyabb de színezett anyaggal a külsőfelén. a hőtükör nem ázik át a vékony textil rétegtől kevésbé recseg ropog és álcáz. valami 3-400 ft m2 kistételbe az ilyen hőtükör fóliának nagytételbe 100 ft körül lehet vagy alatta a kasírozás és az olcsó vékony könnyűtextília is filléres sok esetbe csomagolóanyagként árúlják. ezek pluszba kellenének fogyóanyagnak gyakorlatokra ukrán határ stb oszthatóan és elöbb utóbb fegyülne szerintem.mert azért ha vigyáz rá az ember nem 1x használható. akár 2 oldalt 2 külön mintával egy földszín egy természetes környezet vagy épp városi eldobható overal hasonlóan földszín téli esti városi stb. overállal simán kiegészíthető és javítható a rejtés

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 291
113
a festő overál szerintem vv cuccnak is megfelelne vagy legalábbis valamilyen késszenléti színtbe.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 291
113
megjegyzés 2015 be már a csonka zl ünknék mindenkinek volt saját hőtükörfóliája amcsik elleni gyakorlaton teszteltük hőkamerákkal szembe sátorlap belső felére rögzítettük különböző módokon a páncéltörők kifejezetten szerették mert maguk alá is terítették egy részét és így nem volt olyan hideg egész nap az atgm melett fekdécselni. amúgy a sátorlapra voltak akik egyszerú nerc hálót rögzítettek még pluszba ami természetes álcatartóként szolgál. de a gyúk háló (vékony drótháló) is tökéletes abból gyepet lehet színte csinálni olyan mennyiségű fű rárögzíthető viszonylag gyorsan. és ad egy tartást van alatta mozgás nem látszik ha alatta megmozdul az ember mert a drót némi merevséget ad mint egy kis 1 személyes sátor. ez nagy előnye

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 291
113
zold_pvc_poncso.jpg
atomerőműves kiárusításból anno ehhez hasonlóból csak barnásból szereztem be vagy 20 db ot akkor se volt drága de mai is csak ilyen ezer párszáz ft. sima pvc nadrág is jár hozzá valami polgári vegyvédelmi készlett volt aminek a szavideje lejárt. át lehet patentolni úgy hogyelöl szabadmarad így tárkezelés zsebek kb az egész mellény szabad