Aknavetők (gyalogsági,hordozható)

Mondjuk onnét "húsroham" várható ami ellen tök buta aknavetők elég hatásosak...
De valamikor támadni is kell és akkor azért megálll az aknavető tudománya, mert finoman szólva sem alkalmas fedezékek pusztítására egy drónnal összehasonlítva

Mostanában többször előjön, hogy ha minden fegyver elfogyott, az oroszok gyalogsági ásóval harcolnak tovább...
Erre mondják: Fogd meg a söröm!
800px-DSCN2055-1.jpg

link

De valamikor támadni is kell és akkor azért megálll az aknavető tudománya, mert finoman szólva sem alkalmas fedezékek pusztítására egy drónnal összehasonlítva
Tény hogy 120 alatt, idézőjelbe tették a csöveket a dronok. Egyenlőre.
Ha megfelelő a földrajz.(!)
Ahol van erdő, vagy szabdalt a terep, urbànus környezet...van azért még bőven lehetőség AV-zni, dròn meg nem fog működni normàlisan...EW sem zavarja az AV-t.
Tàmadàs?
6 fő, szalad is egy 120-al,meg menetel ha kell...napokon-heteken àt, szòval tàmadni miért is nem lehet?
Lègimozgèkony csövek?
Meredek röppàlyàn mi van mèg az AV-n kìvül? Tarack. Na de van tarack?
Velünk lesznek még sokàig a vontatott csövek.

Tény hogy 120 alatt, idézőjelbe tették a csöveket a dronok. Egyenlőre.
Ha megfelelő a földrajz.(!)
Ahol van erdő, vagy szabdalt a terep, urbànus környezet...van azért még bőven lehetőség AV-zni, dròn meg nem fog működni normàlisan...EW sem zavarja az AV-t.
Tàmadàs?
6 fő, szalad is egy 120-al,meg menetel ha kell...napokon-heteken àt, szòval tàmadni miért is nem lehet?
Lègimozgèkony csövek?
Meredek röppàlyàn mi van mèg az AV-n kìvül? Tarack. Na de van tarack?
Velünk lesznek még sokàig a vontatott csövek.
Én abban hiszek, hogy a drónok ellen kizárólag az EW az egyetlen valódi megoldás és vártam is hogy a drónok elterjedésével majd az EW is fontos szerepet kap, de be kell lássam, hogy nincs meg az az áttörés EW téren mint a mi a drónoknál és nem is lesz addig amíg nem sikerül olcsón EW-t produkálni.

Én abban hiszek, hogy a drónok ellen kizárólag az EW az egyetlen valódi megoldás és vártam is hogy a drónok elterjedésével majd az EW is fontos szerepet kap, de be kell lássam, hogy nincs meg az az áttörés EW téren mint a mi a drónoknál és nem is lesz addig amíg nem sikerül olcsón EW-t produkálni.
Ruszkiknàl valamiért megtartottàk a vezetékes kommunikàciòt.
Ők elméletileg képesek elektronikai "black out"-ot csinàlni.
Zavaràs kétélű. Ugyan ùgy kap mindenki. Ezért is nehezebb fejleszteni, mert több spektrumban kell megoldani ugyan azt a problémàt.
De majd az idő...
FPV drònok, gyakorlatilag nullàztàk a pàncélos fegyvernemeket is...
Ma csak azok az eszközök valòban szàmbavehetőek amelyek rendelkeznek APS-el. A többi tùlélêse a harctéren , csupàn Fortuna-n mùlik.
Ha lokalizta egy kezelő az egységet,lehet kiszàllni kb...

Ruszkiknàl valamiért megtartottàk a vezetékes kommunikàciòt.
Ők elméletileg képesek elektronikai "black out"-ot csinàlni.
Zavaràs kétélű. Ugyan ùgy kap mindenki. Ezért is nehezebb fejleszteni, mert több spektrumban kell megoldani ugyan azt a problémàt.
De majd az idő...
FPV drònok, gyakorlatilag nullàztàk a pàncélos fegyvernemeket is...
Ma csak azok az eszközök valòban szàmbavehetőek amelyek rendelkeznek APS-el. A többi tùlélêse a harctéren , csupàn Fortuna-n mùlik.
Ha lokalizta egy kezelő az egységet,lehet kiszàllni kb...
Nem tudják érdemben akadályozni a dróntevékenyseget, csak nagyon szűk területen. Az, hogy egy egy ezrednek van megfelelő mennyiségű és minőségű EW egy 1000km hosszú arcvonalon kb semmi kategória.
A blackout zavarással az a baj, hogy akkor neked sincs semmi.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Filter
Inkább csak nem követed annyira a témát, hogy lásd.

A déliek ott fognak állni, hogy az erős, széles spektrumú buta zavarás alatt mozgó északiakat nem befolyásolja mert amúgy sem használnak nagyon semmi olyat amit akadályozna, ugyanakkor a saját drónjaik nem hatékonyak és most már a tereptárgyak mögé se tudnak belőni a kellő mértékben mert nincs hozzá elég cső.

A déliek ott fognak állni, hogy az erős, széles spektrumú buta zavarás alatt mozgó északiakat nem befolyásolja mert amúgy sem használnak nagyon semmi olyat amit akadályozna, ugyanakkor a saját drónjaik nem hatékonyak és most már a tereptárgyak mögé se tudnak belőni a kellő mértékben mert nincs hozzá elég cső.
Ez fantazmagória.

Lehet hogy a déliek már autonóm drónokban gondolkodnak. Megfelelő árnyékolás esetén nem zavarja az EW.

• Tetszik
Reactions: Pogány and PavolR
Már megjelentek az üvegszáloptikával vezérelt drónok, azok ellen semmi EW nem használ.
Kizárólag a hard kill módszereké a jövő drónelhárítás terén ( meg minden más téren is).

Már megjelentek az üvegszáloptikával vezérelt drónok, azok ellen semmi EW nem használ.
Kizárólag a hard kill módszereké a jövő drónelhárítás terén ( meg minden más téren is).
Azokban nem hiszek, nagyon nagy korlát az optikai kábel. Arra tökéletesek, hogy magadfölül felderítésre alkalmazd őket, de ennyi.

• Tetszik
Reactions: Busho3301