A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ez ciki:

Ez most komoly?
Belső munka, ergo hazaárulás felmerül? De minimum súlyos mulasztások, vagy a legelemibb biztonsági szabályok be nem tartásának sokasága...
Szégyen gyalázat......

Érdemes lenne azt végiggondolni illetékes helyeken, hogy mit szerencsés szerveren tárolni és mit nem…
Ez így marhaság. Hol tárolod a digitális tartalmakat a XXI. században, hogy azonnal elérhetők legyenek szükség esetén? Polcokon, könyvtárban?

Inkább arra kellene figyelni, hogy a kedves munkatársak betartsák a kiberbiztonsági szabályokat, és ne kattintsanak minden szarra... A ransomware támadások legtöbbje emberi mulasztás miatt sikeres.

Érdemes lenne azt végiggondolni illetékes helyeken, hogy mit szerencsés szerveren tárolni és mit nem…
Mindent szerveren kell tárolni, nem lehet semmi a felhasználó gépén. Így tudod biztosítani a mentést, a hozzáférés kontrollját stb.

De nem szabad államtitkokat olyan szerveren tárolni, amihez olyan gép kapcsolódik, ami elérhető az internetről. Barátom dolgozott a NAV-nál. Két gépe volt, az egyiken volt internet, a másik gépen meg hozzáfért a NAV rendszereihez.

Mindent szerveren kell tárolni, nem lehet semmi a felhasználó gépén. Így tudod biztosítani a mentést, a hozzáférés kontrollját stb.

De nem szabad államtitkokat olyan szerveren tárolni, amihez olyan gép kapcsolódik, ami elérhető az internetről. Barátom dolgozott a NAV-nál. Két gépe volt, az egyiken volt internet, a másik gépen meg hozzáfért a NAV rendszereihez.
Hat a mi szerverunk elegge biztonsagos.

Nekem gyanús ez az indexes cikk is.
Bűnös dolognak állítják be a militarizálást, erre tudják mondani, hogy mossák kezeiket, ők aztán semmilyen fegyvert nem vesznek többé.
A militarizáció jelentése: politika a katonai szervezet formáinak átvitele a polgári viszonyokra
Azért erről szó sincs, hanem a Magyar Honvédség (újra)fegyverezéséről.

floppy lemezen kéne körbe adniuk ezeket az infókat?

Amúgy a hadiipari cégeknél is durván elvágjuk magunkat, ha a hekkerek kiteregetik az árajánlataikat, esetleg technikai részleteket a fegyvereikről...
A Rheinmetall-4iG nem tudta megvédeni?
Belső munka, ergo hazaárulás felmerül?
Vagy éppen "whistle blowing" a hazaárulásról rántja le a leplet a szivárogtató...

Kíváncsi volnék ez kinek állt érdekében.
De végre volt olyan tökös valaki, hogy lerántotta a leplet a hazugságaikról.

Sok milliárdos plakátkampányok, százmilliós sorozat, huszárok, ménesek ide-oda, elég egy balfasz elszólalás a kormány részéről és egy hacker támadás, hogy romba döntsék az egész hazugság halmazt.
Trump rendelte meg, amint meglátta a fiktív számokat, a honvédség költségvetésében.
Fullba azért mégsem tolhatta a rajongója orcájába.

Nekem gyanús ez az indexes cikk is.
Bűnös dolognak állítják be a militarizálást, erre tudják mondani, hogy mossák kezeiket, ők aztán semmilyen fegyvert nem vesznek többé.
Éreztem én, hogy megrendelt és maga a szerkesztőség se érti....
Valahogy éreztem.
Na, hat legalábbis gyanús.

És akkor kibukott, itt a vége a fejlesztésnek .

A militarizáció jelentése: politika a katonai szervezet formáinak átvitele a polgári viszonyokra
Azért erről szó sincs, hanem a Magyar Honvédség (újra)fegyverezéséről.
Pedig szükséges volna a társadalom bizonyos fokú militarizálása, ami részben teljesül is a kadét programmal és a tartalékosság erőltetésével, mindezek mellett a fegyvervásárlásokat is sokan szükségtelennek titulálják.
Szerintem így kényelmesen ki tudnak hátrálni mögüle kormány oldalon.
A balfasz "béke" kommunikációjuk háború idején is teljesen disszonáns volt a haderőfejlesztési törekvések mellett.

“De nem szabad államtitkokat olyan szerveren tárolni, amihez olyan gép kapcsolódik, ami elérhető az internetről. Barátom dolgozott a NAV-nál. Két gépe volt, az egyiken volt internet, a másik gépen meg hozzáfért a NAV rendszereihez.”

Pontosan ilyesmire gondoltam, nem floppyra meg mondjuk írógépre, kedves fórumtársak.

Olyan helyen dolgozom, ahol a legértékesebb infók nincsenek olyan gépen, ami a cikkben említett módon “elérhető”.

“De nem szabad államtitkokat olyan szerveren tárolni, amihez olyan gép kapcsolódik, ami elérhető az internetről. Barátom dolgozott a NAV-nál. Két gépe volt, az egyiken volt internet, a másik gépen meg hozzáfért a NAV rendszereihez.”

Pontosan ilyesmire gondoltam, nem floppyra meg mondjuk írógépre, kedves fórumtársak.

Olyan helyen dolgozom, ahol a legértékesebb infók nincsenek olyan gépen, ami a cikkben említett módon “elérhető”.
A legertékesebbek szintén zárt rendszeren vannak. Ez jóreszt belső/külső levelezés. Amiben vannak azért érdekes dolgok.

Frész Ferenc Fb-n, kommentek köze tett pár képernyőmentést.
Nyilván csak ízelítőnek.
Mondjuk van olyan fájl, ami beszerzések műszaki leírása címet viseli…
Ha bizonyos fegyverek műszaki képességei vannak benne akkor a jövőben ajánlatot sem kapunk senkitől, mert tudják hogy nem vagyunk megbízhatóak. Nem mondanak inkább nekünk semmit!