[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Nem tudom volt e már, de első kép annak a bizonyítására, hogy a kommunikációs eszközök az aleppói mérsékelt támadás előtt felrobbantak:

Szerintem ideje lenne szétszedni minden zsidóktól vásárolt cuccot amit a honvédség beszerzett.

Aszad erői kivonultak a mindössze 12 km-re lévő Hama külvárosában található Suran és Tayyibat-al-imam falvakból

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Láttam ezt a videót de szerintem nem stimmel, nem ott készült.
Legalábbis én nem találtam az érintett útvonalakon olyan szakaszt ahol az épületek, a középső beton elválasztó és az olajfás terület összeállna.

update: Mindenesetre valóban átjutottak a következő településig, nem tartott sokáig az ellenállás.
A HTS Maardes-nél (Hama körgyűrű kb. 10km) jár bevárja az erősítést.

Last edited:

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Láttam ezt a videót de szerintem nem stimmel, nem ott készült.
Legalábbis én nem találtam az érintett útvonalakon olyan szakaszt ahol az épületek, a középső beton elválasztó és az olajfás terület összeállna.

update: Mindenesetre valóban átjutottak a következő településig, nem tartott sokáig az ellenállás.
A HTS Maardes-nél (Hama körgyűrű kb. 10km) jár bevárja az erősítést.

Az oroszok már a hamai bázisukról kivonultak ...

Kozben állitolag a kormányerok elhagyák Hamát és Homs felé vonulnak!

Bár nekem így látásra nem tiszta, hogy délre vagy északra halad ez a hadoszlop, csak úgy kb a lokalizációja.

Na így add meg magad a kecskebaszóknak.

Látszólag jól felszerelt katona("Illetékesek" ? ), európai szemmel nem értem, hogy miért adja meg magát! Tudott/ismert ennek a helyi kockázata!
Emögött --is-- szerintem az említett arab mentalitás és valószínűleg a bele-fáradás is áll.

Ezzel együtt sem sem értem! A kurdokról sikeres ellenállási felvételek voltak/vannak sokszoros túlerővel is, durva technikai/támogatási hátránnyal is!
Van ott is sikeres, jó példa!
...szerintem!

.

Látszólag jól felszerelt katona("Illetékesek" ? ), európai szemmel nem értem, hogy miért adja meg magát! Tudott/ismert ennek a helyi kockázata!
Emögött --is-- szerintem az említett arab mentalitás és valószínűleg a bele-fáradás is áll.

Ezzel együtt sem sem értem! A kurdokról sikeres ellenállási felvételek voltak/vannak sokszoros túlerővel is, durva technikai/támogatási hátránnyal is!
Van ott is sikeres, jó példa!
...szerintem!
.
Kiért és miért harcoljanak?
Idegenek (oroszok és irániak) oldalán a sajátjaik ellen?
Hogy Asszad hatalmon maradjon?
Az már a harcok másnapján Moszkvába repult és a családja is ott van. Ez menekulésnek látszik, még ha vissza is jonne.
Láttál, hallottál bármiféle buzdító beszédet vagy felhívást a allámi szervektól a lakosság felé?

Ezidáig hasonló a szitu, mint Afganisztanban.

Érdekesség: csutortokon megjelent ez a dokumentum - így viszamenoleg úgy látszik, hogy nem volt kamu:

PS - úgy látszik Asszad most már hazafélé repul Moszkvából

Damaszkuszban történik valami, lövöldöznek stb

Aleppóban megkezdődött a keresztények elnyomása

Damaszkuszban Maher Aszad (az elnök testvére) 4. gárdája megtámadta a Köztársasági gárdát. Forrás: Рыбарь телеграм

A Köztársasági Gárda puccskísérletet hajt végre.

Hama a HTS kezére került, érdemi ellenállás nélkül. Északon az SDF nagy területeket szerzett a visszavonuló SAA-tól, az FSA mobilizál. Latakiában az SAA fegyvereket ad át az alawita lakosságnak.
Homszban a HTS alvó sejtjei az SAA visszavonulási útvonalait szabotálják, hidakat rongálnak és ellenőrzőpontokat támadnak, közben Hamából zajlik a támadó erők átcsoportosítása.

Irak zárja a határt.

huh-What-meme-9205.jpg

• Tetszik
Reactions: endre and nyugger