Ez szerintem biztos hogy polgári védelmi vezetési pont (az egyik fali táblán szerepel is), azaz nem katonai objektum volt (abban az értelemben persze igen hogy hogy a polgári védelem 1962-1990 között a BM helyett HM alá tartozott, de ezek a bunkerek nem katonai alegységhez tartoztak, nem katonák üzemeltették).
Minden megyének volt egy egyenterv alapján készült 240m2-es vezetési pontja (ez a megyeszékhelyek kb 20 km-es körében volt valami eldugottabb kis helyen), és minden megyeszékhelynek is volt egy vezetési pontja (ez általában a városháza vagy valamilyen fontosabb intézmény pincéjéből lett kialakítva.) Budapesten pedig minden kerületnek, illetve sok más városnak is volt pv vez pontja, pl Cegléd de erről nem érhető el semmilyen lista hogy pontosan mi alapján döntötték el hogy melyik kisebb városnak legyen a megyeszékhelyeken kívül.
A megyei vezetési pontok nagy részét lehet tudni hogy hol van, van 3 amiből múzeumot alakítottak ki és előre bejelentkezve látogatható is (pl Ágasegyháza Bács megye). Van amit a kat védelem használ gyakorlatokra, a többi az leginkább az enyészeté, mint a videón látható is, csak ezt valami csoda folytán nem kapták szét (valószínűleg annyi őrzése azért van hogy ne tudjál gépkocsival odaállni és kirámolni).
A megyeszékhelyek pv vez.pontjai állagmegőrzés alatt vannak a kat.védelem kezelésében, én Kecskeméten jártam a városháza alattiban 10 éve egy katvédelmi gyorstalpaló keretében. Az is rendesen meg van csinálva atom/gáz ellen.