Na lássuk a Trump-féle ukrajnai stratégiát:
Avagy a korábbi Kellogg-tervhez hasonlóan ha nem állapodnak meg, akkor további szankciók és fegyverszállítás Ukrajnának (what a surprise)
Tudom HVG, de most nem fogom az olasz eredetit fordítgatni:
![]()
Trump szankciókkal és az ukránoknak feltétel nélkül adott fegyverekkel kényszerítené tárgyalóasztalhoz Putyint
Az új amerikai vezetés az ukrajnai katonai segélyek kérdését vizsgálja, a Repubblica szerint Putyinnak konkrét tervet mutatnak be területcserével.hvg.hu
De ha valakit érdekelne, itt az olasz eredeti (fizetős)
![]()
Scambio di territori e armi a Kiev: ecco i segreti del piano Trump per costringere Putin a trattare
Il presidente americano userà la leva dei finanziamenti all’Ucraina. L’obiettivo è il congelamento del conflitto, e il ritorno di Zaporizhzhia sotto il control…www.repubblica.it
Mit is mondott Podoljak a kurszki betörés elején? Hogy majd a tárgyalásokon területcserés alap lehet Kurszk az oroszokkal szemben.
Mit mondtam én a kurszki videómban jócskán az oroszok előtt? Hogy az ultimate cél a kurszki atomerőmű elfoglalása lett volna, kicserélendő az energodarira.
Mit látunk most? Új amerikai garnitúra, de az elképzelések és célok ugyanazok. Hátizé majd kicseréljük azt a kis lófasz 460 km2-t a komplett Zaporozsszkaja oblasztyra, véletlenül pont úgy, hogy az egyik legértékesebb objektum az egykori Ukrajnán belül visszakerülhessen Kijev fennhatósága alá. Pont az, amivel gyakorlatilag negligálni lehetne az ország energiaghiányát.
Mi lesz hát ebből? Kurvára nem béke, csak a szart új csomagolással akarják majd eladni
OFF
Igazándiból Putyin és az orosz vezetés alkalmatlanságát jelzi, hogy ez a háború még mindig tart és hogy a frontvonalak még mindig ott vannak ahol. Miért a donbaszban támadnak ahola legnehezebb a terep, miért nem Szumi felől egyenesen a Dnyeper felé? Sportszerűségből?
Nem kellett volna szétlopni a haderőreformot meg a tartalékokat meg széthazudni a háború előtti jelentéseket, aztán amikor kiderült, hogy nem megy az eredeti terv szerint, nem kellett volna tovább bohóckodni a különleges katonai művelettel. Már rég komolyabb mozgósítást kellett volna csinálniuk.
Sojgu és társai miért nem estek még ki az ablakon?
ON