Kedves Negan !
ezzel a "muszkafanozással" tetted magad nálam ignore-ra !
Az általad idecitált (állítólag olvastad,bár kétlem) Tuhacseszkij ( helyesen Tuhacsevszkij de biztos leütési hiba) , illetve Rumjancev ...
mind Rumjancev (pláne hogy a XVIII-ik században élt) mind Tuhacsevszkij óta rengeteg minden változott a hadviselésben! még ha vannak alapértelmű dolgok is mint pl Szun-ce,de ezekre ne hivatkozz, mert pl ha láttad a Hattyúk tavát attól sem leszel ornitológus !!
megnéztem a Topwar.ru oldalt (ha már ezt említed) ott sincs leírva amit állítassz ,de idézlek : .
Észak koreai hadfelszerelést használnak,mert nincs elég saját.Type73 gp orosz katonánál.
erre az állításodra kértem Tőled bármiféle igazolást ..
"Az a probléma, hogy idehozol az állításod igazolására egy azaz 1 db képet, valahonnan, és erre a képre alapozva vonsz le köveztetést! 
de mutass be komplett alakulatot ezzel a fegyverrel, hogy ezt rendszeresítették és azonnal megkövetlek! "
és ezért a kérdésért vagyok muszkafan,mert egy állításod (am iszerintem marhaság) igazolására kértelek ?
és erre előhozod itt a topwar.ru oldalt mint hivatkozási alapot mert ott olvastad ?
ezt írtad :
Meg orosz oldalakon olvasottak alapján.Olvasd Te is őket.Javaslom kiindulási alapnak a Topwar.ru oldalt.
képzeld el kedves Negan ..elolvastam .. egy szó nem esik benne arról,hogy rendszeresítve lenne az oroszoknál ez a típus, akkor te mire alapozod ? hozod ide a dezinfót ? (ráadásul hajól emlékszem 2 vagy 3 bejegyzés is foglalkozik a fegyverrel)
a kommentelők zöme (köztük van olyan aki megjárta az SVO-t is) tagadja a "géppuska hiányt",amire Te is utalni próbálsz ..
/de ha Te jobban tudod mint aki ott volt, akkor én kérek elnézést .legyen igazad .. kb.dudi magasságaiban jársz lassan, ott se vagy de te is jobban tudod

/
azt írja az egyik,hogy PKP-ből tényleg nem látott sokat,de RPK,és PKM van bőven,/bizonyára még pár régi RPD is fellelhető a ruszkiknál. ezért sem kellene a Type-63 azt mondjuk én állítom/ , egyedül a tárak mennyiségét veti fel,a kommentelő hogy azokból lehetne több ..
azt már egy ideje tudjuk ,hogy a ruszkik kifogytak mindenből,már talán kétszer is,ráadásul mosógépchipeket lopkodnak hogy működni tudon a hadigépezet ..
-nincs elegendő rakétájuk,nincs elegendő harckocsijuk,most már géppuskára sem futja a csóró muzsikoknak ??
most mi fogyott el a fa vagy az acél Oroszországban,hogy képtelenek legyártani a frontra szükséges géppuska mennyiséget ? (ehhez képest vígan mennek a vasúti szerelvények ,ráadásul nem a bemondásomra hanem videón dokumentálva,megpakolva hadianyaggal a frontra)
ám ami köztudott az az orosz fegyverek legendás "megbízhatatlansága" és az hogy ezek pár év alatt lesznek "működésképtelenek" ..
tehát egy 20-30 éves orosz géppuska már nem használható,semmire nem jó,lőni nem lehet vele stb stb .. ugye ?
ezért kell nekik a régi fos északi fejlesztésű gépfegyver úgy,hogy már azt maguk az észak-koreaiak is kivonták és helyette a Type-82-es típust használják ..
szóval eljutottunk oda végül,hogy az orosz hadiipar annyira lecsicskult,hogy képtelen önmagának egy kabátgombot, egy cipőfűzőt legyártani, és inkább az elavult Észak-Koreai fegyverekre kell koncentrálnia ... azokkal kell beérnie, szóval a ruszki hadiipar az észak-koreai mögött kullog. zseniális .. és én vagyok a szemellenzős muszkafan,és én vagyok elrugaszkodva a valóságtól ? amikor az állításodat kellene bizonyítani,vagy érvekkel alátámasztani akkor jön a muszkafan kártya ?

( itt konkrétan a géppuska kérdéskört vitatom a Koksan löveg egy másik téma lehetne hogy miért került oda .. leírták többen isvolt róla szó,keresd meg ne legyél rest .. vagy akár az iráni drónokat is .. kilehet egyébként logikázni,de mivelmegtették helyetted így ezzel márne törödj használd a kereső funkciót)
itt lesz a videó a géppuskáról ,jó szórakozást hozzá .. azt írják hogy az orosz katona egy Észak-koreai géppuskát
vizsgál ! : (ha netán angolul jobban értenéd akkor Russian Soldier
Examines North Korean Type 73 Machine Gun )
tehát mégegyszer csak a Te kedvedért.. nem,nincs rendszeresítve a ruszkiknál a Type-63,nem volt és nem is lesz .. .. bárhogyan is szeretnéd ezt az egyébként ukrán állításokra hivatkozó szart sugallni .. és mivel megint elraboltál az időmből vagy 5 percet,amig ezt a kommentet megírtam, mész is ignore-ra ..legalább több hely marad az értékesebb kommentekre,nem kell szkakarbeuszként tolni a ganét magam előtt a tovább görgetéssel.
hogy kettönk közül kinek van igaza,azt meg döntse el a topic népe a saját belátása szerint,én nem próbálok sem görcsösen ragaszkodni hozzá, sem ráderőltetni a vélt igazamat, viszont próbálom logikus érveléssel alátámasztani,amit állítok, ez viszont neked nem megy ..
maradtam tisztelettel ..
A válasszal ne fáradj Ignore-on vagy