P
Pogány
Guest
Ugye mennyire énmegmondtam érzés?Most már juszt is oda fogom írni minden kommentbe, hogy émmegmondtam

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugye mennyire énmegmondtam érzés?Most már juszt is oda fogom írni minden kommentbe, hogy émmegmondtam
Örvendek, hogy ismét itt vagy. Tegnap már gondoltam rá, hogy utánadérdeklődök lassan.Negan kitiltása századjára.
Jó lenne ha az ember az idèzetekre kattintva elolvashatná, mire is válaszolt. Így kiragadva a kontextusból nem èrtelmezhető korrekt módon.
Pöcshuszár kitiltásának indoklása pedig egy moderátor règebbi válaszára visz???
Ez meg teljesen èrthetetlen.
Nekem semmi nem tudja pótolni a papírt.Mivel a két lakóhelyen nincs már hely papir könyveknek, pár éve egy tolino vision 2-n veszek és olvasok mindent. Sokkal praktikusabb, mint a papir, szerintem. Sötètben is lehet olvasni, nem kell lâmpát bekapcsolni.Akkor veszel egy könyvet, amikor akarsz. Mindig nálad van a könyvtárad. Ha akarod, 5 mâsik ember is olvashatja a könyveid.
A gyenge pont, hogy nehézkes a lapozás visszafelé, ha valamit meg akarsz nèzni.
Mivel manapság szinte csak krimiket olvasok, jó a tolino, mert azokat nem èrdemes fizikailag megörizni. Most 206 könyv van a tolinon, 526 MB, még 1,6 GB szabad. Szóval nem valószinü, hogy tele lesz már nekem.![]()
.Nekem semmi nem tudja pótolni a papírt.
Már maga az is, hogy elmész antikváriumba, könyvesboltba.
Hát ha még mondjuk egy kvzó is van benne.
Aztán tavasszal, nyáron kiülsz a Rómaira, vagy elbringázol Etyekre és csak leülsz kicsit olvasni egy padra vagy a fűre.
Vagy télen tömsz egy pipát és olvasol pl egy kis Poirot vagy Sherlockot.
Vaaagy próbálod átrágni magad Kamen Nevenkin Budapest ostroma -olvashatatlan- eopszán, kiterítve
hozzá egy Bp ostroma térképpel.
Etc.
Èrtelek. Régebben én is igy voltam, kivéve a bagózást...Sokszor már a könyvesbolt vásárlói is érdekesek, pl. a Várban...Nekem semmi nem tudja pótolni a papírt.
Már maga az is, hogy elmész antikváriumba, könyvesboltba.
Hát ha még mondjuk egy kvzó is van benne.
Aztán tavasszal, nyáron kiülsz a Rómaira, vagy elbringázol Etyekre és csak leülsz kicsit olvasni egy padra vagy a fűre.
Vagy télen tömsz egy pipát és olvasol pl egy kis Poirot vagy Sherlockot.
Vaaagy próbálod átrágni magad Kamen Nevenkin Budapest ostroma -olvashatatlan- eopszán, kiterítve
hozzá egy Bp ostroma térképpel.
Etc.
Létezik olyan dolog, amit érdemes nem munkaidőben elvégezni?Legyel olyan mint kave…kave munka idoben forumozik, kave jogyerek![]()
Nincs, fusi az elsoLétezik olyan dolog, amit érdemes nem munkaidőben elvégezni?
Tudod mi az a 3M: mindent megelőző maszek… felénk így tartják!Nincs, fusi az elso
Kitartást!Elég húzós napjaim vannak, napok óta semmit se tudtam olvasni. Minden topikban lemaradtam. Pedig szívesen fórumoznak, hidd el.
Ezért kertem csak, hogy valaki direktben válaszoljon. Semmi másért, egyszerűen nincs idom olvasgatni.
Megyek is vissza az esztergapadhoz
Milyen tűréssel dolgozol?Elég húzós napjaim vannak, napok óta semmit se tudtam olvasni. Minden topikban lemaradtam. Pedig szívesen fórumoznak, hidd el.
Ezért kertem csak, hogy valaki direktben válaszoljon. Semmi másért, egyszerűen nincs idom olvasgatni.
Megyek is vissza az esztergapadhoz
Baszki, ne tegyetek már úgy, mintha az ember a nap 24 órájában csak azzal foglalkozik, hogy a fórumot olvassa
Dógozni is köll
Létezik olyan dolog, amit érdemes nem munkaidőben elvégezni?
OFF: Szeretném jelezni, hogy miután semmilyen érdemi téma nincs több éve, ami ezt a MH fejlesztése topicot érdemben táplálni tudná, ezért elég demotiváló, hogy amikor egy fehér holló gyakoriságával vetekedő hír, ami tágabb értelemben igenis a MH fejlesztéséről szól, mint pl. most ez az Abu-Dzabi ügy, mégis megjelenik a sajtóban, akkor az arról szóló beszélgetést gyorsan elteszi valaki egy Isten háta mögötti, alapesetben senki által nem látogatott résztopicnak az altopicjába, amiről a 90%-unk azt sem tudja, hogy egyáltalán létezik. A résztopic altopicjának akkor lenne értelme, ha ez a "fő" HM fejlesztése topic olyan intenzitású és tartalmú lenne, mint a Bobó előtti érában volt, és nem pangana, meg nem a teljesen parttalan viták szinterévé vált volna a megbeszélendő ügyek hiányában. Így viszont nem értem ezt a szétaprózódást. ONNem tett úgy. Kérdeztél és ő átirányított oda, ahol a választ elolvashatod a kérdéseidre, megadva azt az időintervallumot, amennyit érdemes visszaolvasni a témában.
Ezzel is segítve az eredményes és hatékony munkavégzésed.
Inkább itt válaszolok, ne offoljuk szét a haderőfejlesztési topikot.OFF: Szeretném jelezni, hogy miután semmilyen érdemi téma nincs több éve, ami ezt a MH fejlesztése topicot érdemben táplálni tudná, ezért elég demotiváló, hogy amikor egy fehér holló gyakoriságával vetekedő hír, ami tágabb értelemben igenis a MH fejlesztéséről szól, mint pl. most ez az Abu-Dzabi ügy, mégis megjelenik a sajtóban, akkor az arról szóló beszélgetést gyorsan elteszi valaki egy Isten háta mögötti, alapesetben senki által nem látogatott résztopicnak az altopicjába, amiről a 90%-unk azt sem tudja, hogy egyáltalán létezik. A résztopic altopicjának akkor lenne értelme, ha ez a "fő" HM fejlesztése topic olyan intenzitású és tartalmú lenne, mint a Bobó előtti érában volt, és nem pangana, meg nem a teljesen parttalan viták szinterévé vált volna a megbeszélendő ügyek hiányában. Így viszont nem értem ezt a szétaprózódást. ON
És volt még kb. 2000 viccesnek szánt hozzászólás (100 oldal), amelynek a többsége a fórum "magyar vonatkozású haditechnika" részéből lett áthelyezésre a Humor topikba, hogy csökkenjen az offtopik hozzászólások száma.Épp csinálom a fórumos összefoglalót a 2024-es évről...
2024-ben A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai topikban 242 oldal, kb. 4840 hozzászólás volt. Ezek konkrét hírek voltak és síránkozás hogy leállt a haderőfejlesztés.
A különböző "...beszerzése" topikokban viszont összesen több mint 10 000 hozzászólás született (kb. 500 oldal), ami jól mutatja, hogy miért kellett ezeket a "lehetséges fejlesztési irányai" topiktól különválasztani. Mert új hír az nem volt sem a légvédelem fejlesztéséről, sem a rakétatüzérség beszerzéséről, sem a kerekes harcjármű beszerzéséről és a Gripenről is már februárban kiderült hogy csak +4 darab lesz. Mégis született ezekről 10 ezer hozzászólás. Ha ezek mind egy topikban lettek volna, akkor átlagosan minden oldal 2/3-a valamilyen ismétlődő vita hozzászólása lett volna.
Aki a hírek helyett nem akarta ezredjére is újra elolvasni hogy "a Kfir a legjobb", "biztos török lesz vagy Patria", "tudom hogy Puls lesz és mindjárt bejelentik", "nem Lynxet/Leopardot kellett volna venni", "két század Gripen E/F lesz" stb, annak 10 ezer hozzászólással kevesebbet kellett 2024-ben elolvasni, így több ideje maradhatott másra. Aki meg az ilyen ismétlődő vitákat szereti, láthatóan idén sem unatkozott.
A fórum "magyar vonatkozású haditechnika" részében összesen kb. 35 000 hozzászólás (kb. 1750 oldal) született 2024-ben. Azaz naponta átlagosan majdnem 100 hozzászólást (=5 oldalt) kellett volna elolvasni annak, aki csak a magyar vonatkozású dolgok után érdeklődött. Ennyit olvasni nem sok embernek van ideje, ezért muszáj témákra szétbontani a hozzászólásokat. (Illetve érdekes módon azoknak van ideje mindent elolvasni, akik nem itt kommentelnek, csak viszik el az itt olvasott dolgokat facebook csoportokba, blogokra, médiába. Ők valahogy mindent megtalálnak. Még a videókat is megnézik.)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..