[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

Nem tudom hová illik, de beszélni illene róla itt is:
Persze ki lett mondva, hogy nem nyilatkozhatnak a katonák, nem foglalhatnak állást a saját sorsukkal kapcsolatban sem, így max. mi civilek beszélhetünk róla.
Nekik pedig joguk van engedelmeskedni, lojálisnak lenni a mindenkori politikai vezetéssel, akármekkora kreténséget csinálnak, különben jó esetben "csak" repülnek.

Sorozás nélkül most vagyunk a maximum elérhető létszám környékén, ami a valóságban tartalékosokkal együtt mennyi lehet? 38-40 ezer? Ez a teteje. 96 ezerhez tuti kellene a sorozás.
Szia,

Hat, hozzatennem, hogy a (tartalekos) katonak jelenlegi megbecsulesi szintjen lehetunk az elerheto maximum letszam kozeleben.

Jobb szervezessel, jobb kikepzessel (ertsd: amit hasznosnak ereznek a tartalekosok) valoszinuleg sokkal tobb tartalekos lenne.
Vagy pl. ha katonai fegyvert is kapnanak (minimum panceltorot, de inkabb legvedelmit is, es nem csak hirekben szereplo aknavetot).

Ezekkel szerintem lehetne duplazni a mostani letszamot.

• Tetszik
Reactions: Pogány and J.G.
Arról nem is beszélve, hogy 96 ezer fő az egy komoly haderő. Az oroszok 2022-ben 200 ezer körüli létszámmal indították a háborút.
Szia,

Szerintem az inkabb 3 es fel millio. Marmint ekkora volt az aktiv es tartalekos allomanya az orosz hadseregnek, a sajat aktiv es tartalekos erot ezzel erdemes osszevetni.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Szia,

Szerintem az inkabb 3 es fel millio. Marmint ekkora volt az aktiv es tartalekos allomanya az orosz hadseregnek, a sajat aktiv es tartalekos erot ezzel erdemes osszevetni.
Úgy értem, hogy 200 ezer lépte át a határt, nem az orosz haderő teljes létszáma ennyi nyilván.

• Tetszik
Reactions: bel
Nem a szívem csücske az ember, sőtt, őt is kártékonynak tartom és remélem soha nem kerül újra a honvédség közelébe. De! Tényleg jó vita lenne, valószínűleg felmosná bobbal a padlót.

Már 3 hete megy... talált valaki valahol esetleg nézettségi adatokat erről a műsorról?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Különleges vendégeket köszönthettek a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium kadétjai Debrecenben, az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár laktanyájának alakulóterén. Farkas András törzszászlós, Molnár Attila főtörzsőrmester, Nagy Ádám zászlós és Oravecz Kristóf főhadnagy, A Kiképzés katonai sport-reality kiképzői egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében látogattak el a fiatalokhoz.

67b868afa0b5e055603885.jpg

• Tetszik
Reactions: SilvioD

Végre kézzel fogható valóság: közel száz székesfehérvári diák vett rész élményszerű Honvédelem tanórán, hogy az eddig megszerzett szerteágazó elméleti tananyagot a második félévben a gyakorlatban is elsajátíthassa.

Híradós és vegyivédelmi eszközökkel is megismerkedhettek az érdeklődő tanulók az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár laktanyájában, február 24-én.