A pénz világa

Evek ota hajkurasszuk ismeroseimmel a szukseges onerot nem mentunk nyaralni se bulikazni kuporgattuk a penzt de minden evben elviszi az inflacio komolyan gondolkodunk kulfoldon inkabb.
Majd a gyerekeimnek elmeselem milyen volt a nagy eros elrettento magyarorszag.
Miből gondolod, hogy külföldön könnyebb (nem egyszobás!) lakáshoz jutni? Komolyan érdekel.

Miből gondolod, hogy külföldön könnyebb (nem egyszobás!) lakáshoz jutni? Komolyan érdekel.

Berlinben 249 ezerből megvan egy 2 szobás panel a város legszélén, itt meg képesek 50-60 milliót is elkérni ugyanezért manapság.

Londonban ugyanez megvan szintén 300 ezerből a pályaudvar mellett, büszkén hirdetett 8%-os bérleti hozammal.

Ki az a hülye aki 60 000 000-ért vesz panelt úgy hogy az 50%-át kérdezés nélkül hozzávágja az állam kedvezményes hitelként amikor külföldön 300 000-ért is vehet? :cool:

Berlinben 249 ezerből megvan egy 2 szobás panel a város legszélén, itt meg képesek 50-60 milliót is elkérni ugyanezért manapság.

Londonban ugyanez megvan szintén 300 ezerből a pályaudvar mellett, büszkén hirdetett 8%-os bérleti hozammal.

Ki az a hülye aki 60 000 000-ért vesz panelt úgy hogy az 50%-át kérdezés nélkül hozzávágja az állam kedvezményes hitelként amikor külföldön 300 000-ért is vehet? :cool:
Szerintem az bèrlès lesz.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Na, milyen konstrukcióban vágja hozzá az állam, mesélj?

Amúgy fedett parkolóval az a lakás itthon Budapesten lenne minimum 70-75 is hasonlóan rendezett helyen külvárosban is... bár ami ilyen rendezett az még drágább is.

A második jegybanki aranykorszak 2013-2025​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kriptó is esik, hiába a pozitív bejelentés...
Nem sok pozitív bejelentése volt eddig ennek az elnöki kormányzatnak.
A megörökölt problémák maradtak(adottak).
Az össze-visszásságot senki sem szereti. Még az átlag user se a saját “caros” kis életében se….

A USA Q1 +1,2% növekedési kilátásait, tegnap -2,8%-ra rontották… március végén kiderül mennyi lett valójában.
Ez nem csak Trumpli önmagában, de eddig nem segített csak rontott.
Lassan megint az lesz a kérdés, h stagflációt hogyan kerüljek el … még korai, de tegnapi hangulat ezt a várakozási percepciot is tükrözte.

A tegnapi nagy ötlete(ahogy legalábbis előadata) USA mezőgaz kapcsán biztos like-olva lesz középnyugaton a farmereknél…már akik túlélnék a nagy ötletét…

Nem sok pozitív bejelentése volt eddig ennek az elnöki kormányzatnak.
A megörökölt problémák maradtak(adottak).
Az össze-visszásságot senki sem szereti. Még az átlag user se a saját “caros” kis életében se….

A USA Q1 +1,2% növekedési kilátásait, tegnap -2,8%-ra rontották… március végén kiderül mennyi lett valójában.
Ez nem csak Trumpli önmagában, de eddig nem segített csak rontott.
Lassan megint az lesz a kérdés, h stagflációt hogyan kerüljek el … még korai, de tegnapi hangulat ezt a várakozási percepciot is tükrözte.

A tegnapi nagy ötlete(ahogy legalábbis előadata) USA mezőgaz kapcsán biztos like-olva lesz középnyugaton a farmereknél…már akik túlélnék a nagy ötletét…
Azért az első negyedév még kevésbé Trump, hanem Biden.
Ahol kíváncsi leszek, a kiadások. Nagy a médiázaj, kíváncsi vagyok a valóságban, mennyire sikerül visszafogni, de az is inkább majd az első félév végén lesz releváns.

Azért az első negyedév még kevésbé Trump, hanem Biden.
Ahol kíváncsi leszek, a kiadások. Nagy a médiázaj, kíváncsi vagyok a valóságban, mennyire sikerül visszafogni, de az is inkább majd az első félév végén lesz releváns.
Akkor mégegyszer.
Idézet magamtól:

“A megörökölt problémák maradtak(adottak).”

“Ez nem csak Trumpli önmagában, de eddig nem segített csak rontott.”

Akkor mégegyszer.
Idézet magamtól:

“A megörökölt problémák maradtak(adottak).”

“Ez nem csak Trumpli önmagában, de eddig nem segített csak rontott.”
Értettem,
Csak jobban kihangsúlyoztam, :oops:

Egyébként sztem a vámok nem célok, hanem eszközök Trump kezében. Ez biztos rányomja az inflára, a növekedésre a hatásait, de a legégetőbb az USA-bannp az eladósodottság és a költségvetési kiadások. Ha ezeket faragod, a növekedés nem lesz kirobbanó. Most tudja a pénzügyi stabilitást javítani, mert mindenben vissza tud mutogatni. Jövőre már nem eszik meg ennyire,

Utána ha újrarajzolta a szabályokat, meglátjuk, merre indul el.

Értettem,
Csak jobban kihangsúlyoztam, :oops:

Egyébként sztem a vámok nem célok, hanem eszközök Trump kezében. Ez biztos rányomja az inflára, a növekedésre a hatásait, de a legégetőbb az USA-bannp az eladósodottság és a költségvetési kiadások. Ha ezeket faragod, a növekedés nem lesz kirobbanó. Most tudja a pénzügyi stabilitást javítani, mert mindenben vissza tud mutogatni. Jövőre már nem eszik meg ennyire,

Utána ha újrarajzolta a szabályokat, meglátjuk, merre indul el.
azért pl. a 40%-os mezőgazdasági export vámok nem fogják a külker mérleget javítani, ami az eladódottság csökkentésében sem fog segíteni.

Ott csak három magyarázatot látok, csökkentő valószínűség szerint (feltételezve, hogy valami logikus és átgondolt stratégia része):
1. bedönteni a kisgazdákat és felvásárolni a gazdaságaikat
2. felverni a világpiacon egyes termények árát (pl. szója, gabonák), egyfajta kereskedelmi háborús húzás Kína ellen. Nem tudom, hogy kinek fog jobban fájni végül, lehet, hogy Kína külker mérlegére jobban rányomja a mérlegét végül?
3. háborús készülődés, közben mezőgazdaság átstrukturálása, "állami mentőövvel" készleteket felhalmozni stratégiai élelmiszer nyersanyagokból (gabona, szója, kukorica).

A megfogalmazás pedig ahogy a szavazóit (a kisgazda kb. a Trump szavazó demográfia egyik tipikus altípusa) "megtiszteli" a bejelentéssel... Have fun! ( https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/114099930171583950 )

Ahogy mondanád "Apu" ehhez képest nárcizmusban és cinizmusban fasorban sincs (még)...