Van ahova igen, van, ahova nem. Igen, nem teljesen jó az üzenete. De: máskor arról volt szó, hogy a pilótáknak így is, úgyis kell a repidő, a gyakorlat. Ha az iskolaköröket rónák, akkor kevesebb kerozint égetnének, kevésbé fogyna a gépek üzemideje? Vagy vigyenek turistákat busines jateken Tuniszba, hogy demokratikus és filantróp legyen?milyen igaz, vagy az az,hogy honvédségi repülőeszközzel megy focimeccsre... ugye?
De mint írtam is volt. Nekem sem tetszik minden, én sem értek mindennel egyet.
Én meg mást tapasztaltam. Persze, nem lehet és nem is minden jobb, de ennek az ellenkezője sem feltétlen igaz és nem minden szolgáltatás azért rosszabb, mert mészárostiborcoliharha.Csakhogy engem nem vigasztal, mert nekem romlott a szolgáltatásim színvonala erős áremelkedés mellett, pl. a One telkóbirodalom uralma alá kerülésemmel is.
Nem, nem a nemzetközi nagytőke aknamunkája. Egyszerűen annyi, hogy szerintem régen (rendszerváltás, privatizáció után) nem voltak olyan méretű hazai vállalkozók, (és talán szándék sem volt rá) akik nagyobb volumenű munkákat meg tudtak volna oldani. Ergo, jöttek azok a cégek, akik az adott feladatot meg tudták oldani; de nem gondolom, hogy általánosságban olcsóbban, jobban. És azok a cégek, akik a magyar piacon megjelentek, ugyan így a maguk államuk dotálásával tudtak ilyen méretűvé nőni; csak nem szembetűnő, mert máshol és máskor történtek meg ugyan ezen folyamatok.Kezdődik
Most erre volt szándék és létre is jött. Hogy ezt most minek nevezzük, az már sokszor politikai kérdés.
És igen, sok esetben haveroknak adnak ki munkákat, vagy tudatosan -vagy azt is el tudom képzelni, hogy sokszor az alsóbb szintek túlbuzgóságából és politikai nyereségvágyból/jó pont szerzésből.
De ha aknamunka. Akkor szerinted azok a külföldi cégek, akik kvázi részben ki lettek szorítva úgy jöttek, hogy micsoda filantrópok vagyunk, nem lettek lefizetve emberek, nem lett a nyereség maximalizálva? Én értem, hogy Téged ez nem vigasztal, de most tényleg ennyivel kell és lehet elintézni egy folyamatot?
Ennyit ad, de ezt vélhetően el is költik az emberek és nagy részt hazai szolgáltatásokra, hazai kiskereskedelemben fog lecsapódni. Tehát ennek a 0,7% valójában nem ennyi mínusz a költségvetésből. A munkáshitel, meg különböző gazdaságot és exportot ösztönző hitelek meg hitel. Az SZJA mentesség meg talán még valamekkora mértékben munkára is ösztönöző is lehet.Persze, csak 0,7%, de honnan vesszük el azt a korábban már betervezett költségvetésből?