[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 421
18 201
113
Sztem ne bagatellizáld! Qrvára nem szoktam osztogatni a hazaáruló jelzőket. Főleg nem azért ha másnak más a véleménye, pláne pártszimpátiája. Ez az élet rendje.

Ebben az ügyben meg sajnos felmerül a vád. Főleg ha vki az ukrán titkosszolgálat narratíváját szinte csont nélkül elfogadja a magyart ignorálja, igyekszik a magyar szolgálatokat nevetsegesseé tenni.
Sőt olyan vádakat fogalmaz meg a saját hazájának katonai hirszerzésével szemben, továbbépítve az SZBU vádjait, ami Ukrajna számára háborús provokáció lehet.
Szerintem ez meg nem az, de ha tényleg ugy érzed hogy az de ezt minden rosszindulat nélkül akkor tedd meg ellene a feljelentest.

Es akkor ha tovább megy az ugy es kiderül az igazad sitre tettel egy hazaárulót es kész.

Ezt most minden szarkazmus nélkül mondom!

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 506
40 510
113
Szerintem ez meg nem az, de ha tényleg ugy érzed hogy az de ezt minden rosszindulat nélkül akkor tedd meg ellene a feljelentest.

Es akkor ha tovább megy az ugy es kiderül az igazad sitre tettel egy hazaárulót es kész.

Hivatalból már meg kellett volna tennie az ügyészségnek.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 624
24 939
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Na jó most komolyan! Én értem hogy nem dolgozik mindenki a titkosszolgálatnak (nem vagyunk az NDK), de most komolyan, láttatok már kémfilmeket nem? Nem a James Bondot, hanem valami reálisabbat. Tényleg elhiszi valaki, hogy egy hírszerző tiszt leírja így mire kíváncsi??? Digitális nyomot hagy???? Hagyja hogy valaki felvegye telefonnal a beszélgetést? A minimális konspirációs szabályokat sem tartja be?
A helyesírásról meg nem is beszélek!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 743
29 611
113
Na jó most komolyan! Én értem hogy nem dolgozik mindenki a titkosszolgálatnak (nem vagyunk az NDK), de most komolyan, láttatok már kémfilmeket nem? Nem a James Bondot, hanem valami reálisabbat. Tényleg elhiszi valaki, hogy egy hírszerző tiszt leírja így mire kíváncsi??? Digitális nyomot hagy???? Hagyja hogy valaki felvegye telefonnal a beszélgetést? A minimális konspirációs szabályokat sem tartja be?
A helyesírásról meg nem is beszélek!
ó, láttam én már cifrábbat is

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 964
103 407
113

Van Magyarországon egy hivatalos feljelentő, Tényi István. Ez az ő reszortja. Majd figyeld! ;)

Nem emlékszem ilyenert vkit elítéltek volna, talán Rákosi vagy Kádár kezdetén.
Valszeg jogilag nem is lehetne.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 743
29 611
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Érdekes.
Nem láttam vizsgálatot.
Sem bizonyítékokat.
Akkor mire föl is terjesztenek ilyeneket?

/és még mielőtt: egyáltalán nem vagyok MP fan, sőt kifejezetten nem kedvelem,
de azért ennél körmönfontabb, profibb és kevésbé átlátható módszereket vártam
volna a BonsaiDucétól valaki lejáratására, ha már választáson nem tudják legyőzni... /

@Busho3301 ugyanitt szeretném kérni, hogy tiltsatok le erről a topicról légyszi, mondjuk olyan 2 hétre. Köszi.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 964
103 407
113
Azért ez is gáz egy tiszttől...

Hogy a hangfelvételt hogyan fújhatta be a szél az ablakon, az eddig rejtély volt, a Szabad Európa viszont időközben kiderítette. A lap úgy tudja, a felvétel Böröndi Gábor vezérkari főnök első állománygyűlésén készült 2023 májusában, nem pedig áprilisban, ahogy azt a YouTube-on közzétett videó borítója hibásan jelzi.

Az eseményen, ahol Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a „háborúhoz vezető út nulladik fázisáról” beszélt, több tucat főtiszt vett részt. Mivel nem számítottak szenzitív információk megosztására, biztonsági intézkedéseket sem vezettek be, így bárki könnyedén készíthetett hangfelvételt akár egy zsebében rejtegetett telefonnal is.

A Honvédelmi Minisztérium belső vizsgálata szerint ugyanaz a tiszt készítette a felvételt, aki korábban Böröndi Gábor „pletykás sofőrökkel” kapcsolatos kijelentéseit is kiszivárogtatva próbálta kínos helyzetbe hozni a honvédség új vezetését. A személy, akit azonosítottak, beismerte tettét, valamint azt is, hogy más alkalommal is adott át információkat a médiának.

A források szerint ez a személy Ruszin-Szendi Romulusz korábbi vezérkari főnök támogatója volt, és valószínűleg rajta keresztül jutott a hanganyag Magyar Péterhez.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 421
18 201
113

Hogy a hangfelvételt hogyan fújhatta be a szél az ablakon, az eddig rejtély volt, a Szabad Európa viszont időközben kiderítette. A lap úgy tudja, a felvétel Böröndi Gábor vezérkari főnök első állománygyűlésén készült 2023 májusában, nem pedig áprilisban, ahogy azt a YouTube-on közzétett videó borítója hibásan jelzi.

Az eseményen, ahol Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a „háborúhoz vezető út nulladik fázisáról” beszélt, több tucat főtiszt vett részt. Mivel nem számítottak szenzitív információk megosztására, biztonsági intézkedéseket sem vezettek be, így bárki könnyedén készíthetett hangfelvételt akár egy zsebében rejtegetett telefonnal is.

A Honvédelmi Minisztérium belső vizsgálata szerint ugyanaz a tiszt készítette a felvételt, aki korábban Böröndi Gábor „pletykás sofőrökkel” kapcsolatos kijelentéseit is kiszivárogtatva próbálta kínos helyzetbe hozni a honvédség új vezetését. A személy, akit azonosítottak, beismerte tettét, valamint azt is, hogy más alkalommal is adott át információkat a médiának.

A források szerint ez a személy Ruszin-Szendi Romulusz korábbi vezérkari főnök támogatója volt, és valószínűleg rajta keresztül jutott a hanganyag Magyar Péterhez.

Biztos neked is meg szolalt a hang a fejedben “es meg hány ilyen hanganyaga lehet” :)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 381
65 967
113

Szeretem, hogy ennyire komolyan vehető haderőnk van....
De amúgy ide vezet az, hogy az "elit" számára ez egy következmények nélküli ország.
Ezért rohad az egész. 15 év volt rendbe tenni, csak rontani sikerült az amúgy is szar helyzeten.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 964
103 407
113
Biztos neked is meg szolalt a hang a fejedben “es meg hány ilyen hanganyaga lehet” :)
Nem. Az első kis színes volt Böröndit lejáratni, a második meg inkább öngól, főleg az ukrán akcióval párhuzamosan.

Egyébként ez a kis kieg. meg még színesíti.
Kb. ugyanezt mondta Böröndi a nyilvános meghallgatásán.

Abban a beszédrészlet nyilvánosságra kerülése óta elemzői konszenzus van, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf szavai nem említhetők egy lapon a „valódi” őszödi beszédben elhangzottakkal, ráadásul a miniszter május eleji szavai gyakorlatilag megegyeznek a Böröndi Gábor áprilisi – még a kinevezése előtti – parlamenti meghallgatásán elhangzottakkal. Ezen ugyanis a leendő vezérkari főnök maga mondta el nyilvánosan, hogy „a Magyar Honvédségben kialakult egy cizellált békevezetési rendszer, de átléptünk a nulladik fázisba. A nulladik fázis pedig azt jelenti, hogy Magyarország és a környező államok, a frontállamok, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária bizony a nulladik fázisba kerültek át, ami a háborút megelőző állapot. Soha ne kerüljön sor háborúra, de készen kell rá lennünk”.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 421
18 201
113
Nem. Az első kis színes volt Böröndit lejáratni, a második meg inkább öngól, főleg az ukrán akcióval párhuzamosan.

Egyébként ez a kis kieg. meg még színesíti.
Kb. ugyanezt mondta Böröndi a nyilvános meghallgatásán.

Abban a beszédrészlet nyilvánosságra kerülése óta elemzői konszenzus van, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf szavai nem említhetők egy lapon a „valódi” őszödi beszédben elhangzottakkal, ráadásul a miniszter május eleji szavai gyakorlatilag megegyeznek a Böröndi Gábor áprilisi – még a kinevezése előtti – parlamenti meghallgatásán elhangzottakkal. Ezen ugyanis a leendő vezérkari főnök maga mondta el nyilvánosan, hogy „a Magyar Honvédségben kialakult egy cizellált békevezetési rendszer, de átléptünk a nulladik fázisba. A nulladik fázis pedig azt jelenti, hogy Magyarország és a környező államok, a frontállamok, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária bizony a nulladik fázisba kerültek át, ami a háborút megelőző állapot. Soha ne kerüljön sor háborúra, de készen kell rá lennünk”.
Azert arra tovabbra is kivancsi lennek ha fent ennyire keszulnek akkor 3 ev alatt mi az anyamert nem tudtak tovabb porgetni a petfontossagu fegyver rendszerek beszerzeset…ahh de tudom meg meg itt paran de ha le irja itt barki is másnap mar a gyorskocsiban beszel az ugyveddel..

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
710
1 979
93
Milyen tények ember?! Amit a velünk nyiltan ellenséges ukri katonai junta mond és vetít?? Az neked már tény?! Brávó.

Nézzd csak, egy ukri határőr! o_O
A sorozat sztorija szerint névvel, ranggal, beosztással, így tény ez is, nem?
Csak viccelek, de már kínomban röhögök..

exkluziv-vikinek-uj-hodoloja-lesz-a-hataron-12-resz-tartalmabol-image-531e2f32aa838e8c5ec6340a6fd2.png

Az a gond, amit látszólag nem értesz, hogy számolatlanul ismételgetsz egy számodra kifejezetten irritáló részletet az ukri videót, az állítást, amit sikeresen elhitettek veled, de rövidre zárva, legyen ez a te gondod.
Van felvétel? Ejha. Tudod most kijött egy friss videó a britt, a német, és a franciák vezetőjéről, hogy elvileg kokainozhattak. Elhiszem e? Háát, ez inkább hihető, mint az ukri mese.

Rád én nem akarok kenni semmit sem, mi értelme lenne..
Csak hát a kérdésre nem akartál válaszolni, hogy megkajáltad e az ukri narratívát.
Én annak a véleményemnek adtam hangot, hogy nem tudok mindent készpénznek venni, amit főleg ellenségeink hazudoznak rólunk.. Csak nehogy túl messzire menjenek a provokációikkal..
Amikor tényről beszélek, akkor kizárólag arra vonatkozóan írtam ezt, amit én ide erre a fórumra leírtam. Tehát tény, hogy írtam valamit, vagy tény, hogy nem írtam. Ilyen értelemben használtam a tény szót. Az ukrán kémtörténet valódiságát sehol nem állítottam. Ez a tény, mármint az, hogy nem állítottam. Nem az, hogy megtörtént-e, vagy hogy amit mondanak rólunk az ukrik az igaz-e, hanem az, hogy én erről mit írtam. Ezt értettem tény alatt. És sehol nem írtam, hogy az ukrán verzió tény lenne, ennek éppen az ellenkezőjét írtam amúgy, de ez téged látszólag nem érdekel. Engem meg a te véleményed nem érdekel, tehát ezzel le is zárhatjuk a dolgot. Amit láttam (bárki láthatta) az egy autós felvétel, amiről igen, elhiszem, hogy megtörtént. A kontextusát nem ismerem, de azt feltételezem, hogy ha így történt ahogy látható, akkor az felháborító, igen. Bocsánat, hogy nem vagyok sem nemzetbiztonsági szakértő, sem kémelhárító, sem semmilyen hárombetűs szakember, csak egy egyszerű nyárspolgár, aki igyekszik a sajtóból tájékozódni. Ehhez képest a kioktató stílusod semmivel nem magyarázható. Akkor az én kezdő bmeg-em már sokkal jobb volt. Nem lehet mindenki tökéletes.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
710
1 979
93
Háborúban állunk az ukránokkal.Az uniós csatlakozás okán.Plussz az únióval ebben is.És fogalmam sincs hogy lehet itt béke.Ez megmarad nyílt frontnak ki tudja meddig..Szövetségesünk persze senki.Az usát legkevésbé se érdekli .Csak magunkra számíthatunk.Számithatunk?
Kérdés, hogy miért nincsen szövetségesünk, miért alakítottuk ilyen elcseszettül a külpolitikánkat az elmúlt években, és mi lesz ebből a kiút, vagy hol lesz a végállomás. Nem tudok lehetséges forgatókönyveket gyártani, de az álmoskönyv szerint nem jó jel, ha egy kis nyitott gyenge gazdaságra minden szomszédja és potenciális szövetségese kimondottan ellenségként tekint. A külpolitikánknak ez az explicit és magától értetődő célja elbukott.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
322
995
93
Szeretem, hogy ennyire komolyan vehető haderőnk van....
De amúgy ide vezet az, hogy az "elit" számára ez egy következmények nélküli ország.
Ezért rohad az egész. 15 év volt rendbe tenni, csak rontani sikerült az amúgy is szar helyzeten.
Főleg úgy, hogy a felelősségre vonás jogi hátterét pont a jelenlegi elit építi le évek óta.

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
1 016
2 616
113
"Több katonai létesítményben tartott akciót az ügyészség, iratokat kerestek és foglaltak le, értesült a Blikk. A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta, hogy ilyen akció indult volna. Mint írták: a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást egy ügyben, de ennek részleteit nem közölték.

A Blikk információi szerint többek között Kecskeméten, Szolnokon, Nyíregyházán és Szegeden folytattak összehangolt akciót a hatóságok a Magyar Honvédség több irodájában és laktanyájában. A nyomozók tartalékosokra vonatkozó iratokat és informatikai eszközöket foglalhattak le."

Ez is egy érdekes sztori lesz, már ha meg tudunk erről is többet. Miért nyomoznak tarcsisok után ekkora léptékben?

https://telex.hu/belfold/2025/05/12...magyar-honvedseg-kozponti-nyomozo-fougyeszseg

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 421
18 201
113
"Több katonai létesítményben tartott akciót az ügyészség, iratokat kerestek és foglaltak le, értesült a Blikk. A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta, hogy ilyen akció indult volna. Mint írták: a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást egy ügyben, de ennek részleteit nem közölték.

A Blikk információi szerint többek között Kecskeméten, Szolnokon, Nyíregyházán és Szegeden folytattak összehangolt akciót a hatóságok a Magyar Honvédség több irodájában és laktanyájában. A nyomozók tartalékosokra vonatkozó iratokat és informatikai eszközöket foglalhattak le."

Ez is egy érdekes sztori lesz, már ha meg tudunk erről is többet. Miért nyomoznak tarcsisok után ekkora léptékben?

https://telex.hu/belfold/2025/05/12...magyar-honvedseg-kozponti-nyomozo-fougyeszseg
Hat a szegediek kemeny csapat…nem kerulnek a kezeik koze.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby