[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Lehet Alekszandr tud valamit amit mi nem? :) A jövő keleten van.
Hát nem feltétlenül. És nem amiatt amire ilyenkor a legtöbben gondolnak.

Ázsia évszázada? Inkább kipusztulósdi.

Javaslat: Akit érdekel a mindennapi élet minden politika nélkül a mai orosz federáció különböző tagállamaiban, annak javaslom "Eli from Russia" angol nyelvű YT csatornáját. Egy tatár származású fiatal nő, aki beutazott eddig 54 regiót és most indult további 20 meglátogatására fél év alatt.
Most éppen a Jakutszföldről szóló videót néztem meg: Kint -40 C volt, a lakásokban +25 C, polóban ülnek. Jakutszföld kb akkora mint India (3 mio km2) és 1 mio lakósa van. Nekik -30 C melegnek számit. A hideg -40 C kezdődik, de akkor még elmerülnek a folyóban. A jéghideg viz jóval melegebb mint a kûlső hőmèrséklet.
"Oroszország" és az ottani emberek sokmindenben nem felelnek meg a róluk nyugaton terjesztett stereotipusoknak.
De sok nyugati blogger is van, akiknek YT videóit érdemes megnèzni.

Hát nem feltétlenül. És nem amiatt amire ilyenkor a legtöbben gondolnak.

Ázsia évszázada? Inkább kipusztulósdi.
Két megjegyzésem lenne. Az egyik nem nagyon lényeges, de mégis: indexet nem érdemes olvasni, én 10+ év után hagytam abba, amikor minden "megdöbbentő", "hihetetlen", "elképzelhetetlen" stb. lett. Sok évvel ezelőtt volt már, a portfoliotól indult, de az egész oldal átvette. Szemrebbenés nélkül leírják ma A-t, holnap -A-t.

A cikkhez kapcsolódóan. Többszőr leírtam már, hogy a demográfia témát a következő pár évtizedben teljesen át kell értelmezni. Ami most történik, az lehet nem baj, hanem inkább egyfajta egyensúlyi állapotba való mozgás. A világ iszonyatos mennyiségű cuccot termel, cserébe nincs ennyi emberre szükség a termelési volumen fenntartásához. Dél-Koreában 52 millió ember lakik egy Magyarország méretű országban, 13. a világon népsűrűséget tekintve. Semmi, de semmi értelme nincs ekkora helyen 52 millió embert összezsúfolni, pláne úgy, hogy a kultúra embertelen versenyt erőltet gyerekkorban.

Kicsit olyan lett a demográfia téma mint az oroszok pénteken csődbe mennek...

Két megjegyzésem lenne. Az egyik nem nagyon lényeges, de mégis: indexet nem érdemes olvasni, én 10+ év után hagytam abba, amikor minden "megdöbbentő", "hihetetlen", "elképzelhetetlen" stb. lett. Sok évvel ezelőtt volt már, a portfoliotól indult, de az egész oldal átvette. Szemrebbenés nélkül leírják ma A-t, holnap -A-t.

A cikkhez kapcsolódóan. Többszőr leírtam már, hogy a demográfia témát a következő pár évtizedben teljesen át kell értelmezni. Ami most történik, az lehet nem baj, hanem inkább egyfajta egyensúlyi állapotba való mozgás. A világ iszonyatos mennyiségű cuccot termel, cserébe nincs ennyi emberre szükség a termelési volumen fenntartásához. Dél-Koreában 52 millió ember lakik egy Magyarország méretű országban, 13. a világon népsűrűséget tekintve. Semmi, de semmi értelme nincs ekkora helyen 52 millió embert összezsúfolni, pláne úgy, hogy a kultúra embertelen versenyt erőltet gyerekkorban.

Kicsit olyan lett a demográfia téma mint az oroszok pénteken csődbe mennek...
A cikk 2060-ról ír. Az még kicsit odébb van, 35 év alatt nagyon sok minden történhet. Még a kötelező megtermékenyítést is bevezethetik.
Ez az iromány egyébként se Index firkászi iromány: A szerző író, történész, publicista.

Ez arról szól, súlyos hiba a jelent egyszerűen kivetíteni több évtizedre előre. Amit ír az is egy lehetséges verzió, alapja van.
Hogy megvalósul-e? Aki megéri a 2060-at, az meglátja.

Mennyire tartottak egy estleges incidenstől?
Érezni v.mi.megkönnyebbülést, hogy rendben lement?
Líthattad a lelátón, hogy vaskonstrukciót építettek , tilos volt metrón a Vörös-térre utazni, kikapcsolták az internetet, mobil telefon hálózatokat, navigációt. a parádé alatt, légvédelmet telepítettek a a tér közelében. Tehát komolyan vették a banderisták fenyegetéseit.
Elképesztő biztonsági intézkedések voltak. Sok járőrnél volt drónzavaró. A Roszgvargyija egész szakasznyi erőkkel vonulgatott, mindenhol ott voltak. Rendőr mint a tenger... Kis túlzással wc-re is csak biztonsági kapun keresztül tudtál bejutni. Az Internetet már a gyakorlás alatt is szüneteltették. A gyakorlás és a parádé alatt sok helyen a járdán sem engedték a jelenlétet. A parádé környékén az Omonosok és egyéb rendvédelmisek elzárkóztak a fotózkodás elől, de a végén nem. ;)

MTkyNzIzNA.jpg

Egyébként mindenki barátságos és segítőkész. Magyarország és a magyarok kedvesek a számukra, mindig tovább javult a szimpátia, amikor a származásunk kiderült !