Amit én összeszedtem, abból erről az egészről egy eléggé borítékolható eredmény jött ki, némi meglepetéssel az elején.
A paki titkosszolgálat (ami baromi erős) valszeg megszerezte az első támadás részletes tervét és rá bírtak készülni, így maximalizálták a BVR eszközeik lehetőségeit. Értsd a kinematikai optimalizálást előre le tudták pozícionálni, az AWACS madarak a megfelelő helyen és párelhelyezkedésben voltak, stb...
Na de arról már kevés szó esik, hogy ettől még India napokon át végigbombázta Pakisztánt. Elcsaptak egy rakás repteret meg mecsetet, meg úgy egy sor célpontot, hogy a légvédelmük nem sokat tudott tenni, pl. a SCAPL úgy ment át rajtuk, mint a vajon. Ellenben az indus légvédelem jól vizsgázott, amit kilőttek jórészt leszedték, a légteret megvédték, főleg, hogy a vadászokat némileg hátrébb vonták, a BVR képességek felmérése után. Az AG csapásaik meg rendesen átmentek.
Az indiai reptér elleni csapásról kiderült, hogy hamisítvány, a pakik ebben a szegmensben nem voltak valami eredményesek.
Szóval a kezdeti jól tervezett csapda sikerét meglovagolva a pakik megnyerték a propagandaháborút, de az indusok nagyobb ereje és mélyebb zsebe katonailag őket hozta ki jobb végeredménnynel.
Szerintem, abból, amit eddig tudni.