Putyin háborús uszító beszédében kijelölte a háborús céljait:
- Dekommunizáció
- Denacifikáció
- Kelet-ukrajnai oroszok védelme.
A "nem tudjuk, mer okos", "Putyin mindent pont így tervezett", "valójában tök más a célja", "inkább hátrafelé, fél lábon, csukott szemmel darál, hogy becsalogassa a sok NATO támogatást" panelektől kímélj meg. Komolytalan.
A videók meg nem csak Leopard, Bradley kilövését mutatják...
A világ összes Patriot-ját kilőtték, az első Bradley és Leopard is jóval azelőtt elveszett a ruszkifos szerint, mint ahogy megérkezett. F-16 dettó. Itt senki nem hülye, felesleges a félre magyarázás a hiteles orosz és a hiteltelen orosz videók témában.
Az pont elég, ha egyforma kritikával kezeled mindkét fél videóit.
A demagóg félremagyarázás helyett...
A nyugatnak sem. Az arcoskodó orosz imperializmus visszaszorítása az orosz befolyás és háborúval fenyegetés csökkentése érdekében.
Ezt hívják biztonságnak. Definíció szerint a fenyegetés hiányának. Közép és Kelet Európa biztonsága az orosz fenyegetés hiánya.
A nyersanyag csak másodlagos.
Vagy csak kiegyensúlyozottan jelennek meg a hírek.
Azért nem olvastál ilyet, mert ezt csak te szeretnéd így látni.
Nézd messzebbről:
- Az sem biztos, hogy a két akció végrehajtói tudtak egymásról. Szerintem nem. Az sem biztos, hogy az elrendelő személy, személyek ilyen szándékkal hangolták össze. Ha egyáltalán össze akarta hangolni valaki. Lehet, hogy tök független a két csapat.
- A stratégiai repülők nem a START egyezmény áldozatai, hanem egyszerűen nincs hova betolni 100 db Tu-95-öst. Ezt érted? Azért hazudja ezt a ruszki, mert nagyon szeretné magát a sátáni nyugat fondorlatos mester tervének áldozataként bemutatni.
(Érdekes módon sokan terjesztik itt is...)
- A vasúti szabotázs természetesen ugyanolyan jogellenes terror akció, mint amiket Putyin csapatai hsjtanak végre a határ másik oldalán. Az eszköz lehet, hogy más, de a cél és a hatás ugyanaz. Ezért felesleges vízgereblyézés a gonosz Ukrajna démonizálása, pont egy húron pendülnek Putyin cselekedeteivel.
Viszont az én magánvéleményem, hogy az ismert orosz veszteségek (8-10 bombázó) szinte egyáltalán nem befolyásolják a bombázó flotta alkalmazhatóságát. Pusztán technikai oldalról nézve, az öreg bombázó flotta nagy része szerintem nem hadrafogható. A gépek nagy része tartósan, vagy hosszabb-rövidebb ideig nem repül, mert bazi öreg, kannibalizálják, javitgatják.
Ezért kicsi az esélye, hogy pont a kevés hadrafogható eszköz pusztult el, sokkal inkább félrelökött dögöket ért találat.
Tehát ebből a szempontból (veszteség jelentősége) kifejezetten eredménytelen -szerintem - az ukrán akció.
Sokkal inkább fontosabb, hogy a jövőben akár Tu-160, Szu-35, Szu-57 is elveszhet, akár Irkutszki gyár udvarán is...
Ha mondjuk tényleg friss, pontos intellel segíti valaki az ukránt.