Már lassan annyi ideje vannak/lesznek karanténben mint az ISS-n! 

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
PéntekA legujabb - remélem az utolsó - dátum 13.-a 13 óra.
Safety first!Nincs jó hír....
Határozatlan időre elhalasztották az Axiom 4 küldetést, állitólag a Zvezda szivárgás miatt....
:-(
Safety first!
NASA is working with Roscosmos to understand a new pressure signature, after the recent post-repair effort in the aft most segment of the International Space Station’s Zvezda service module.
![]()
NASA, Axiom Space Delay Axiom Mission 4 Launch to Space Station - NASA
NASA and Axiom Space are postponing the launch of Axiom Mission 4 to the International Space Station. As part of an ongoing investigation, NASA is working with Roscosmos to understand a new pressure signature, after the recent post-repair effort in the aft most segment of the International Space...www.nasa.gov
Fura. A javítást már korábban elvégezték, a nyomást tartja a modul, de hirtelen olyan változás állhatott be, hogy törölni kellett...
Elvileg juni 30-ig ha stabilizálódik a helyzet még jók vagyunk, utánna már több misszió is összecsúszik.
Remek, bár nem tudom, hogy válasz ez arra amit írtam, vagy, hogy jön ez most ide..Én is azon a véleményen vagyok, hogy ennek a pénznek sokkal jobb(-an hasznosuló) helye lett lett volna sok-sok kutató-fejlesztő helyen és akkor apropagandaNemzeti Önérzet múló pillanatai túl is fel tudnánk mutatni valami valós eredményt is végre!
A Nemzeti érzések fenntartására meg mintha lenne valami NER-Lovagrend, ami lazán összedobhatta volna ezt a tételt az eltelt pár év alatt, +némi --végre nem csak az öncélú-hatalmi célból összecsődített --Béke-Menet is letehetett volna például végre valami társadalmilag hasznos dolgot, egy ilyen célú adakozásokkal kiegészítve eddigi "tevékenységét"!
Ennyi kommunikációs kreativitásra nem futja a megfelelő helyeken, csak a siker-vetítős pénzégetésre milliárd-HUF-os tételekben!
A véleményem bővebben:
Nem a magyar emberes űrrepülés ellen vagyok!
A politikai-öncélú, csak magyar emberes űrrepülés, --és a "szinte semmi más, de ez szinte minden többi más (pénzügyi)rovására" szemlélet-- ellen vagyok!
A látványos(-nak tűnő) cél mögött a magyar társadalmat és értelmiséget hülyének néző politikai céllal, és főleg annak elsődlegességével és kizárólagosságával van gondom.
A kettőt célt és a valós eredményeket együtt imádnám, támogatnám!
A jelenlegi "csak"-ot lenézőnek és megalázónak tartom!
Ennek ellenére szurkolok!
.
Leporoltan egy még 2021-es Kp cikk fordításom a Zvezda modul szivárgásáról, mert Csak most vettem észre, hogy a cikkben a képeket törölte a host, így újra feltöltöttem ha valakit érdekel.
![]()
Mi az igazság a Zvezda modul szivárgása körül
Kapu Tibor és az Axiom-4 küldetést a NASA egyenlőre határozatlan időre elhalasztotta. A közlemény szerint a Zvezda modulban tapasztalt új nyomás változás további vizsgalatokat igényel.A modul lassú levegőszivárgása évek óta ismert, de az utóbbi évben vált kritikussá. A Zvezda az ISS egyik…rocket-science.blog.hu
Remek, bár nem tudom, hogy válasz ez arra amit írtam, vagy, hogy jön ez most ide..
HONDA hopp teszt;
Elkészült az első európai Themis is;
Mindeközben mit tippeltek, hány kínai cég fejleszt VTVL rendszert és van már túl az első teszteken?
![]()
Egy visszatérő Booster fokozat nem 800km/h kell lassítani, hanem 8 ezer 8000km/h!Lehet, hogy én vagyok lemaradva, de mi a bánatnak egy ilyen bonyolult rendszer, amikor kb. 600-800km/h-ról lazán lehet 40km/h-ra csökkenteni a sebességet a polcról levehető megoldásokkal, és utána ekkora leszállónál meg egy egyszerű "botló-bottal" be lehet indítani az utolsó hajtómű "köhintést" a puha leszálláshoz.
Szerintem ennek a megoldásnak a megvalósításánál sokkal kevesebb technológia és üzemanyag súly kell, bár biztosan kevésbé látványos/divatos és gyanítom nehezebb összeszedni a befektetőktől egy klasszikusokból LEGO-zot/modernizált megoldáshoz az elégetendő pár milliárd $-ocskát!
Szóval nem-tom'.
...vagy rosszul látom?
.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..