nálam pl nem kérdés,hogy az irániak jobban el vannak látva balisztikus rakétákkal mint Izrael légvédelmivel, szóval Izrael hamarabb fog kifogyni mint a perzsák .. erre volt már példa a multkori mutatványnál is.Nálam az a kérdés, meddig fogja bírni Irán, Mert az első sokk után, lehet összezártak Iránban, de egy hét múlva sok kérdés lesz.
Valszeg nem véletlen most kezdték a zsidók. Itt sztem az iráni rendszer lesz hamarosan a tét.
nem hiszem hogy egy fegyveres külső támadás lesz az,ami bedönthet bármilyen rendszert is, a nép szintjén .. mivel normális mentalitású népek ilyenkor automatikusan összezárnak és a közös ellenséget nézik,nem a belső politikai ellentéteket, mivel a lehulló rakéták,bombák sem szelektíven fognak válogatni,hogy várj tesa .. menj arrébb hiszen te XY pártszimpatizáns vagy mi meg az YX embereit jöttünk likvidálni ! (Judea népe front vs judeai népfront)
gondolj csak bele,hogy ha ne adj Isten minket érne ilyen váratlan és sokkszerű támadás, aztán lenne mondjuk a fővárosban egy össznemzeti megmozdulás "fegyverbe , fegyverbe" felkiáltással, és ott hirtelen nekiállna ott valamelyik belpesti hülyegyerek békegalambkodni, azt mennyi idő alatt lincselné meg a tömeg ??
azt a rendszert is meg lehet(ne) buktatni,csak pont nem erőszakkal,hanem fokozatosan "okosba" rakni az embereket ... pl ott van É-Korea, azt mondják sokan,hogy ne menjen oda az ember turistáskodni,mert a befolyó pénzzel a rezsimet támogatja .. ami valóban így is van,viszont .. és itt jön az okosság .. ha minél több külföldi menne el É-Koreába annál hamarabb nyílna fel az emberek szeme,hullana le a lepel a rendszer hazugságairól, ami kipattinthatna egy belső feszültséget is,minekutána csak szépen hátra kellene dölni,és amikor itt az alkalmas idő bevágtatni a fehér lovon,és a megmentő hős pózában tetszelegni
azt gondolom tudod ,hogy pl É-Koreában olyan faszságokat mondanak,hogy embert küldtek a Napra meg ilyenek ..meg hogy milyen jó nekik,hogy gondoskodik róluk a kedves vezető,hiszen a körülöttük lévő világ annyira szar hely,hogy még a tüzet meg a kereket sem ismerik (ezt nem mondják,de nagyon leírnak mindent hogy elmaradottak a népek ,bezzeg ők milyen frankók) .. szóval mindenhol szar,csak náluk jó .. aztán amikor kijutnak pl egy nemzetközi focitornára , a máshol kb 20 fős stáb helyett a koreai stáb minimum vagy 30-40 főből áll .. mivel mindig van valaki aki elcsábúl és lepattan,hiába van lefenyitve az otthon maradt család,hogy 3 generáció megy a böribe meg munkatáborba,mindig van aki "elcsábul" .. ami tény visszatérve még egy gondolattal rájuk,hogy sokminden változott kint is, enyhül pár dolog, meg jobban élnek mint ezelőtt .. hálásak is a kedves vezetőnek.
ha megnéztek egy utifilmet a perzsákról , van szerencsére nagyon sok, Irán egy tök frankó hely, normális életet élő fiatalokkal, normális hétköznapi lakosokkal ,legendásan hires vendégszeretettel,érdeklődő,a világ dolgaira nyitott értelmes emberekkel nem egy elmaradott vidék mint pl É-Korea .. hamarabb is fel lehetne őket piszkálni,hogy döntsék be a rezsimet,csak pont a legrosszabb eszköz erre a fegyveres támadás, kb a legliberálisabb iráni aki utálja azt a rendszert sem fogja ezt helyeselni.
szerintem egy kölcsönös rakétázásban ki fog merülni a történet, csak a szokásos forgatókönyv megy majd, hogy ne legyen arcvesztése komolyabban senkinek sem .. amit irtam a mai nap folyamán, ha tényleg igaz a hír,és Irán eldurrantja hivatalosan is az első nukleáris robbantását*, az megkavarja majd az állóvizet a térségben, de nem biztos hogy ebből Irán fog rosszabbul kijönni .. hiszen az atomfegyver az önvédelem záloga is !
itt egyébként az a probléma,hogy szerintem rendelkeznek már atomfegyverrel .. mivel pl a fent említett É-Koreától simán be tudják szerezni,arra meg nem mernék mérget venni,hogy nincs már nekik , a dúsitgatós játék simán lehetett egy porhintés, szóval nekem nem az a kérdés hogy van-e atomfegyvere már Iránnak,hanem az hogy mennyi van nekik ?