• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 765
113
Nálam az a kérdés, meddig fogja bírni Irán, Mert az első sokk után, lehet összezártak Iránban, de egy hét múlva sok kérdés lesz.

Valszeg nem véletlen most kezdték a zsidók. Itt sztem az iráni rendszer lesz hamarosan a tét.
nálam pl nem kérdés,hogy az irániak jobban el vannak látva balisztikus rakétákkal mint Izrael légvédelmivel, szóval Izrael hamarabb fog kifogyni mint a perzsák .. erre volt már példa a multkori mutatványnál is.

nem hiszem hogy egy fegyveres külső támadás lesz az,ami bedönthet bármilyen rendszert is, a nép szintjén .. mivel normális mentalitású népek ilyenkor automatikusan összezárnak és a közös ellenséget nézik,nem a belső politikai ellentéteket, mivel a lehulló rakéták,bombák sem szelektíven fognak válogatni,hogy várj tesa .. menj arrébb hiszen te XY pártszimpatizáns vagy mi meg az YX embereit jöttünk likvidálni ! (Judea népe front vs judeai népfront)

gondolj csak bele,hogy ha ne adj Isten minket érne ilyen váratlan és sokkszerű támadás, aztán lenne mondjuk a fővárosban egy össznemzeti megmozdulás "fegyverbe , fegyverbe" felkiáltással, és ott hirtelen nekiállna ott valamelyik belpesti hülyegyerek békegalambkodni, azt mennyi idő alatt lincselné meg a tömeg ??

azt a rendszert is meg lehet(ne) buktatni,csak pont nem erőszakkal,hanem fokozatosan "okosba" rakni az embereket ... pl ott van É-Korea, azt mondják sokan,hogy ne menjen oda az ember turistáskodni,mert a befolyó pénzzel a rezsimet támogatja .. ami valóban így is van,viszont .. és itt jön az okosság .. ha minél több külföldi menne el É-Koreába annál hamarabb nyílna fel az emberek szeme,hullana le a lepel a rendszer hazugságairól, ami kipattinthatna egy belső feszültséget is,minekutána csak szépen hátra kellene dölni,és amikor itt az alkalmas idő bevágtatni a fehér lovon,és a megmentő hős pózában tetszelegni

azt gondolom tudod ,hogy pl É-Koreában olyan faszságokat mondanak,hogy embert küldtek a Napra meg ilyenek ..meg hogy milyen jó nekik,hogy gondoskodik róluk a kedves vezető,hiszen a körülöttük lévő világ annyira szar hely,hogy még a tüzet meg a kereket sem ismerik (ezt nem mondják,de nagyon leírnak mindent hogy elmaradottak a népek ,bezzeg ők milyen frankók) .. szóval mindenhol szar,csak náluk jó .. aztán amikor kijutnak pl egy nemzetközi focitornára , a máshol kb 20 fős stáb helyett a koreai stáb minimum vagy 30-40 főből áll .. mivel mindig van valaki aki elcsábúl és lepattan,hiába van lefenyitve az otthon maradt család,hogy 3 generáció megy a böribe meg munkatáborba,mindig van aki "elcsábul" .. ami tény visszatérve még egy gondolattal rájuk,hogy sokminden változott kint is, enyhül pár dolog, meg jobban élnek mint ezelőtt .. hálásak is a kedves vezetőnek.

ha megnéztek egy utifilmet a perzsákról , van szerencsére nagyon sok, Irán egy tök frankó hely, normális életet élő fiatalokkal, normális hétköznapi lakosokkal ,legendásan hires vendégszeretettel,érdeklődő,a világ dolgaira nyitott értelmes emberekkel nem egy elmaradott vidék mint pl É-Korea .. hamarabb is fel lehetne őket piszkálni,hogy döntsék be a rezsimet,csak pont a legrosszabb eszköz erre a fegyveres támadás, kb a legliberálisabb iráni aki utálja azt a rendszert sem fogja ezt helyeselni.

szerintem egy kölcsönös rakétázásban ki fog merülni a történet, csak a szokásos forgatókönyv megy majd, hogy ne legyen arcvesztése komolyabban senkinek sem .. amit irtam a mai nap folyamán, ha tényleg igaz a hír,és Irán eldurrantja hivatalosan is az első nukleáris robbantását*, az megkavarja majd az állóvizet a térségben, de nem biztos hogy ebből Irán fog rosszabbul kijönni .. hiszen az atomfegyver az önvédelem záloga is !

itt egyébként az a probléma,hogy szerintem rendelkeznek már atomfegyverrel .. mivel pl a fent említett É-Koreától simán be tudják szerezni,arra meg nem mernék mérget venni,hogy nincs már nekik , a dúsitgatós játék simán lehetett egy porhintés, szóval nekem nem az a kérdés hogy van-e atomfegyvere már Iránnak,hanem az hogy mennyi van nekik ?

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
235
978
93
Szerintem ez a háború - ameddig mások nem kapcsolódnak be - nem tud átmenni nagy tömegháborúba. Van a két ország között vagy 700-800 km, és két állam. Lőhet Irán rakétákat, meg bombázhat Izrael, de olyan tömeges mészárlás nem lehet, mint ukrajnában. A zsidók precízek, de azért még ott is véges lehet az eszközök mennyisége, nagyon meg kell válogatniuk a célpontokat. A perzsák nyilván nem tudnak olyan pontosak lenni felderítés és eszközök nélkül.

Szerintem ha a zsidók elérik a céljukat, abbahagyják a macerát, Irán durrog még egy kicsit, majd belátja, hogy szimmetrikus választ nem tud adni, így átterelődik a helyzet a szokásos terrorizmus irányába + rakétázgatnak innen-onnan.

Ha valakiknek kedvük támad bekapcsolódni, akkor természetesen más a helyzet. De kik állnának be a perzsák mellé azon a vidéken?

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
235
978
93
gondolj csak bele,hogy ha ne adj Isten minket érne ilyen váratlan és sokkszerű támadás, aztán lenne mondjuk a fővárosban egy össznemzeti megmozdulás "fegyverbe , fegyverbe" felkiáltással, és ott hirtelen nekiállna ott valamelyik belpesti hülyegyerek békegalambkodni, azt mennyi idő alatt lincselné meg a tömeg ??

Gondolod? Remélem igazad van.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 412
19 578
113
A mai napon Tel-Avivba érkezők egyike közelről

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A felvétel a mai tel-avivi légvédelmi munkálatokról készült

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 412
19 578
113
Az amerikai Fox News csatorna filmstábja megörökítette a Tel-Aviv elleni rakétatámadás pillanatát.

Az újságíróknak sürgősen óvóhelyre kellett menekülniük...

A Teherán felett működő légvédelmi rendszerekről készült felvétel

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
235
978
93
Szegény csaj. Nem tűnik feszesnek a kupola. Mintha nem nyílt volna. Lesz helye a roncsnak az érdeklődőknél.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 765
113
A tel-avivi Kiryában található központ elleni támadás során a teljes izraeli katonai és politikai vezetés bent tartózkodott .

@milagro hírét a két lelőtt F35 Adirról én is olvastam (máshol) és a fogságba esett pilótáról is, nyílván be lesz mutatva ha igaz a médiában a pilótanő, viszont ha igaz .. akkor erősen le is fog esni a gépek ára a közeljövőben,hiszen talán pont az IAF az aki a legmodernebb gépparkkal rendelkezik a világon , egyébként simán valid is lehet a hír, ahol fűrészelnek ott hullik a forgács alapon.

de ahogy lemegy majd a gépek ára, olyan mértékben fog felmenni annak a légvédelmi rendszernek az ára amivel lekapták. (persze várjuk meg amig bemutatják a tv-ben vagy megerősitik vizuálisan is a hírt az irániak)

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 267
10 638
113
nálam pl nem kérdés,hogy az irániak jobban el vannak látva balisztikus rakétákkal mint Izrael légvédelmivel, szóval Izrael hamarabb fog kifogyni mint a perzsák .. erre volt már példa a multkori mutatványnál is.

Én a fordítottját saccolnám. Iránnak nincs elég ereje, beleértve a rakéták számát is, hogy fölénybe kerüljön. Lesz egy ideig lövöldözés bombázás és vége. Akár az egész közel-keleti konfliktusnak nagyrészt azzal, hogy Irán már legyengül teljesen.

• Vicces
Reactions: Kim Philby

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 412
19 578
113
Néhány érkezés Tel Avivba az izraeli közösségi média források szerint

Újabb csapás Tel-Avivban ! :rolleyes:

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 995
15 096
113
Óvatos lennék a helyzet értékelésével. Nincs ennek még vége.
Irán: 90 milió lakós, 1,65 mio m2.
Több kell szerintem ehhez mint amit eddig láttunk.
De legalább nem a szomszédban zajlik a balhé.
Uhh..volt vagy 10 oldal hozzászólás...

Volt olyan hangulatú következtetés nap közben - mert nem borította be Izraelt órákon belül iráni rakétaeső -, hogy akkor Irán ennyi volt, minden rakétakilövőjét, légvédelmét, parancsnokát kiütötték, szívem; mit nézünk ma este a netflixen?

Csak csendben jegyzem meg, hogy Irán több, mint kétszer akkora, mint Ukrajna, a lakossága száma is esélyesen háromszorosa.
Ukrajna 10 évvel ezelőttig elvolt mint a befőtt ellenségkép nélkül - Irán évtizedek óta a Sátán seregei ellen készül évtizedek óta...

Az oroszok három éve szórják naponta muskátlikkal meg gerberákkal az ukrán célpontokat (jó-jó; tudom, az ukránok meg többet lelőnek, mint ami elindításra került, azért), s még mindig nem látni a végét a megsemmisítendő ukrán célpontok listájának.

Oké, hogy Irán más település/haderő szerkezetű/mentalitású (jelentsen ez utóbbi bármit is), mint Ukrajna, de ne gondoljuk már, hogy egy - bármennyire gondosan előkészített, bármilyen profi - támadással egy ekkora ország haderejét/ellenállását meglehet fektetni...

"„Az üt először, aki nagyot üt…és először” (Argo, Tyson).
Ez igaz, ha két személyről van szó.
De itt tízmilliókról.
Hiába volt profi az első napi izraeli csapás, az nem azt jelenti, hogy akkor ennyi volt.

Az USA legyőzte és elfoglalta Irakot és Afganisztánt.
Uralma alatt akarta tartani őket.
"De sikerült?"

S hol vagyunk ettől!?
Ez természetesen fordítva is igaz, az irániak a világ összes hagyományos töltetű rakétáját kilőhetik a töredék akkora Izraelre, az is kevés lesz - lásd a gázai romok (45 négyzetkilométer!) feletti izraeli kontrollt...

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 416
4 035
113
viszont azt is botorság lenne gondolni, hogy ezeknek nincs helyettesítőjük. azonnal.
Azé a Hezbollah meg a Hamasz is becsicskult amikor halálos ítéletté vált az előléptetés. Na meg nem tudjuk mennyire képzett, infoval ellátott a második vonal. Biztos nem egy perc alatt válnak 100%os helyettessé

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
12 049
26 491
113
A tel-avivi Kiryában található központ elleni támadás során a teljes izraeli katonai és politikai vezetés bent tartózkodott .

@milagro hírét a két lelőtt F35 Adirról én is olvastam (máshol) és a fogságba esett pilótáról is, nyílván be lesz mutatva ha igaz a médiában a pilótanő, viszont ha igaz .. akkor erősen le is fog esni a gépek ára a közeljövőben,hiszen talán pont az IAF az aki a legmodernebb gépparkkal rendelkezik a világon , egyébként simán valid is lehet a hír, ahol fűrészelnek ott hullik a forgács alapon.

de ahogy lemegy majd a gépek ára, olyan mértékben fog felmenni annak a légvédelmi rendszernek az ára amivel lekapták. (persze várjuk meg amig bemutatják a tv-ben vagy megerősitik vizuálisan is a hírt az irániak)
Egyre több helyen írják. Oroszokat értesítették. De akkor lesz biztos, ha bemutatják a pilótákat.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 765
113
Én a fordítottját saccolnám. Iránnak nincs elég ereje, beleértve a rakéták számát is, hogy fölénybe kerüljön. Lesz egy ideig lövöldözés bombázás és vége. Akár az egész közel-keleti konfliktusnak nagyrészt azzal, hogy Irán már legyengül teljesen.
annyiban vitatom ,hogy Irán saját maga gyártja önmagának a ballisztikusokat, ezekből még a legóvatosabb becslések szerint is több ezres vagy akár tízezres darabszámmal rendelkezik .. de Izraellel mi a helyzet ? a multkori szalvónál amikor kitáraztak a légvédelmi rendszereik (túlterhelés) én még emlékszem hogy sürgőségiben kértek az USA-tól légvédelmi rakétákat .. és ahogyan látni jópár érkezést (pláne a hiperszonikusokat .. ) nagyon komoly bajban vannak .. amit most olvastam 300 rakéta lett inditva a perzsák részéről első körben .. és nem szeretnék őlordságával vitába keveredni, de van olyan videó ahol bőven több mint 9 érkezés van egy szalvóból .. szinte majdnem mind be is ment .. az hogy hova és milyen hatásfokkal az más dolog .. mindegyik fél mást fog állítani, azirániak szerint 98%-os hatékonysággal az izraeliek szerint meg 2%-ossal . mind a kettő ragaszkodni fog a saját 98%-ához.

pont ma írtam egy kommentre válaszul talán @Öregtankos kollégának a kommentjére ,hogy valószínüleg holnap felhős és borúlt lesz az ég jópár izraeli terület felett.. (értsd ki lesz pixelezve, és erre fogják mint legutóbb)

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 267
10 638
113
Iránnak milyen légvédelme van? Radarok, rakéták? Mert ha lelőttek két F-25-öt, akkor vagy elég modernek kell hogy legyen - bár az is érdekes helyzet, vagy nem modernek - ami még érdekesebb lenne.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 267
10 638
113
annyiban vitatom ,hogy Irán saját maga gyártja önmagának a ballisztikusokat, ezekből még a legóvatosabb becslések szerint is több ezres vagy akár tízezres darabszámmal rendelkezik .. de Izraellel mi a helyzet ? a multkori szalvónál amikor kitáraztak a légvédelmi rendszereik (túlterhelés) én még emlékszem hogy sürgőségiben kértek az USA-tól légvédelmi rakétákat .. és ahogyan látni jópár érkezést (pláne a hiperszonikusokat .. ) nagyon komoly bajban vannak .. amit most olvastam 300 rakéta lett inditva a perzsák részéről első körben .. és nem szeretnék őlordságával vitába keveredni, de van olyan videó ahol bőven több mint 9 érkezés van egy szalvóból .. szinte majdnem mind be is ment .. az hogy hova és milyen hatásfokkal az más dolog .. mindegyik fél mást fog állítani, azirániak szerint 98%-os hatékonysággal az izraeliek szerint meg 2%-ossal . mind a kettő ragaszkodni fog a saját 98%-ához.

pont ma írtam egy kommentre válaszul talán @Öregtankos kollégának a kommentjére ,hogy valószínüleg holnap felhős és borúlt lesz az ég jópár izraeli terület felett.. (értsd ki lesz pixelezve, és erre fogják mint legutóbb)

Ha annyira sok rakétája van Iránnak, akkor atomra nem is nagyon lenne szüksége már. Hagyományossal is porig bombázhatná Izraelt. A múltkori Kupola kifogyásban szerepe lehetett, hogy nagyszámú Hamasz kályhacsőről volt inkább szó. Lehet hogy darabszámra annál többet Irán se tudna küldeni.