Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 683
36 474
113
Ès egyszer sem emeli fel a szavát, hogy esetleg a regnáló kormány hamár eddig15 ève nem is, de most változtathatna ezen a törvènyen.
Változtattak a törvényen. Aki most gyereket molesztál, azt 20-30 év múlva majd el tudják ítélni. De visszamenőlegesen nem hatályos a törvény.

• Tetszik
Reactions: Ocses

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 491
66 638
113
Mesterbűnözők:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Loken

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 852
113
Angliában is remek a közbiztonság. A rendőrséget nem érdekelte az autó lopás, így a tulajoknak kellet visszalopni (!) a saját kocsijukat...

A meggyilkolt magyar iker-lányok esetében is nagy a csönd arról, hogy a lakás vásárlásra gyűjtött vagyon ügyében: Hol is van?/Mi lett vele??? A valószínűsíthetően tíz-millió HUF nagyságrendű "motivációról" és annak sorsáról, vizsgálatáról egy szót sem közöltek a hivatalos ügy-lezárás utáni hírek!
A Scotland Yard-on nem olvasnak Agatha Christie-t! :mad:

Jut eszembe: A jelenlegi angol nagykövetünk kicsoda, mi a f@xot csinál, és miért van még mindig a helyén??? :mad:

.

• Szomorú
Reactions: fip7

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 852
113
Nos , szerintem vannak ott páran akik nem állnak fel mert nincsen " B " terv ük , de becsületes munkát végeznek, biztos volt aki felállt mert elege lett

A kinek nincs "B-Terv" --az a személy gyakorlatilag bárhol is van-- az a saját, családi, --akár jogos-- érdekeinek az érvényesítésére nem képes! Az ilyen személy --és csoport, nemzet is--kihasználható, ezért alulértékelt és rosszul fizetett, a tudásához képest aránytalanul alárendelt lesz, vagyis tipikus magyar! Sajnos! Ezt a népszerűtlen de igaz megállapítást alkotó kritikának szántam annak a kevés embernek, aki be meri vallani magának a tévedést, mert az utána meglepően gyorsan és könnyen meg is tudja oldani! ;)

Ez a kb. Habsburgok-kal megkezdett, és szinte azóta mindegyik +hazai" politikai vezetés rövidtávú (öncélú) érvényesülési érdekei miatt tovább vitt folyamat másnak is szemet szúrt: Érdemes megkeresni a Yt-on az amcsi feleség magyar nyelvű videóját, --neki, mint USA-ból érkezett értelmiséginek-- kb, a "döbbenetes" szintűként minősített egyik első megállapítását a magyarokról, aminek a lényege röviden: "... meglepődtem, hogy a (Mo-i) magyarok mennyire nem állnak ki magukért és a véleményükért akkor sem, ha totál-igazuk van!"... Hmmm...
Egy valóban magyar értelmiséginek --minden túltolt nemzetieskedés nélkül-- ezeket a jelenségeket kellene rendeznie, megoldani a környezetében, magas ivben a lesz*rva a gumicsontokkal --mindegyik oldalról ! -- szándékosan elárasztott médiákat, "közbeszldet", a maga szintjén megoldva ezt a "zsiros-bödönért-taposás" közben elsikkadó, sokkal fontosabb feladatot!

U.I.: Kicsit összefüggéseiben megadva a "Szerintem" végezetű választ.

U.I.. 2.0 : Na EZ a valódi lényege a háttérben annak --az O.V.-öncélú, elb@szott-- "Stratégiai nyugalom" fedőnéven terjesztett hányingernek --társadalmi-/rendszer-szintű átverésnek--, ami ki lett egészitve a "kényelemért Kusss!" néven összegezhető ki-nem-mondott társadalmi alkuval !

Ezeket egy normális nemzet, normális társadalmának, normális értelmisége tudja/tudná kezelni, ezért semmilyen hatalom-közeli politikai vezetés meg sem próbálkozna ilyennel. Nálunk kapott négy 2/3-ot! :mad:
...ez elsőt jogosan, a többivel már "csak" visszaélt!

.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 521
18 482
113
Értem.
És?Szerinted nekem kamionsofor a vegzettsegem?
Ja,nem.Es volt/van kollégám ex helikopter meg vadaszgep pilóta,de még ex parlamenti képviselő is. Exmernok százados hozzá nekem Calaisba a múlt héten a potot, hogy felvigyem Edinburghba.
Elmennek mást dolgozni. Vagy másik országba,ahol lexarjak mit nem enged a hm.
Inkább az a baj,hogy ha kimenetek a szabpiacra,akkor kiderülhet a végén hogy ott a meló azt jelenti,dolgozni is kell.
Jaj ugy ereztem ezt fogod irni, az nem jut eszedbe ha nincs kényszerítve az ember akkor egy szint után nem megy le egy szintre?
Es most ezen meg lehet sertodni, de így van.

Ja es nem csak a civil szferaban kell dolgozni. Hanem mindenhol is mert hamar kibasznak mindenhonnan.

• Tetszik
Reactions: vata and fishbed

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 852
113
Fuuuu nem tudnak azon a szakteruten belul elhelyezkedni a civil eletben mert x ideig tiltja mar nekik a kurva jogszabaly ezen mit nem lehet erteni?

Persze elmehet hr-esnek egy olyan aki addig ifv-ket tervezet az megengedett de nem sokan kezdenenek bele mernokkent hr-kedesbe vagy logisztikaba erted mirol beszelek?

A "Nem-akarásnak..." a nem-változtatás, +panaszkodás/+sírás/+nyafi-nyafi a vége! :oops:

Az Én 10-15 évvel ezelőtti szakterületi ismeretségeim --azóta már a többségük sikeres az új területen a "B-ter"-eivel-- nem bevitte a "húsdarálóba" a feleségét/lányát/fiát, hanem csinált nekik egy hazai/EU-s céget/szakmát állást, amihez --véééletlenül ;) a saját/Asszonya tudása-szakmája illeszkedett, és Nicsak: nem lettek zsarolhatók....:oops:

Mint tudjuk: "A gyengék kifogást, az erősek megoldást keresnek!" ;) + :hadonaszos:

U.I.: Ha ennyi naiv, lusta, beletörődő/félre-néző embert nem lehetne kihasználni a felső-vezetés(-ek) részéről, akkor már rég változtatniuk kellett volna az aktuális életképtelen rendszert --ami számtalan számú és iszonyú összegű elbukott politikai/gazdasági háttéralkuba került--, és akkor már nemzeti-/állam-szinten is sokkal eredményesebbek és sikeresebbek lennénk a hiába való személyes/családi áldozatok nélkül!
Kicsit a megboldogult T-G. M. --népszerűtlen dolog, de merjük kimondani-- stílusában: Ez a --politikai vezető-csoportok/"Nemzeti" értelmiségek által is támogatott/gerjesztett-- társadalmi szemlélet az egyik fő oka annak, hogy csak itt tartunk! A néma, félre-néző, belenyugvó társadalmi résztvevők felelősségét ez nem csökkenti!
Sok naiv/félre-néző embert hitegetnek --és azok is hitegetik magukat--, miközben pislogunk az egyre melegebb üstben! :mad:

U.I. 2.0: Nézzünk egy --nem-dakota, de klasszikus-- hasonlatot: A fogfájás tüneti kezeléses fájdalom-csillapítója helyett a kicsit fájdalmasabb fogtömést kellene választani a "magyar-betegnek", különben foghúzás lesz a vége, és akkor már nem lesz fájdalom-csillapító sem! :oops:

.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 828
36 424
113
Jaj ugy ereztem ezt fogod irni, az nem jut eszedbe ha nincs kényszerítve az ember akkor egy szint után nem megy le egy szintre?
Es most ezen meg lehet sertodni, de így van.

Ja es nem csak a civil szferaban kell dolgozni. Hanem mindenhol is mert hamar kibasznak mindenhonnan.
Nem sertesz meg.
En azért álltam kamionosnak,mert nem vagyok az a seggnyalo alkat,ami miatt én a közértben nem tudnak érvényesülni.
És itt 3 hét munkával milla felett keresek......
Ja,hát mondjuk olyan biztonságiinosito igazolványok van,amivel nem mindenki rendelkezik.Voltam Kasselban az RMnel ,Toulusban az Airbusnal,de Zegen a Zalában is,de Skociaban a britatomtengo bazison is-bár a jövedéki zarjegyet nyugosebb szállítani,mint fegyveralkatreszt.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 521
18 482
113
Nem sertesz meg.
En azért álltam kamionosnak,mert nem vagyok az a seggnyalo alkat,ami miatt én a közértben nem tudnak érvényesülni.
És itt 3 hét munkával milla felett keresek......
Ja,hát mondjuk olyan biztonságiinosito
Tudom, fater 30 evig nemzetkozizett tobbszor mentem vele utakra en is szeretem.
igazolványok van,amivel nem mindenki rendelkezik.Voltam Kasselban az RMnel ,Toulusban az Airbusnal,de Zegen a Zalában is,de Skociaban a britatomtengo bazison is-bár a jövedéki zarjegyet nyugosebb szállítani,mint fegyveralkatreszt.
Milyen vicces a jovedeki/energia termeket nehezebb szallitani mint a fegyvert :oops:

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 828
36 424
113
Tudom, fater 30 evig nemzetkozizett tobbszor mentem vele utakra en is szeretem.

Milyen vicces a jovedeki/energia termeket nehezebb szallitani mint a fegyvert :oops:
En viszont már baromira unom...
Sokkal kevesebb gond van egy Mirage hajtómű szállításával,mint bármelyik nyamvadt jövedéki termékével...Anya neve 6 példányban.....
Jellemző....Nyers dohány nem jövedéki termék, sima rakomány. No de mikor már cigi.......Ha minden jól megy,fel nap a vamolas. De a ha nem.....

• Tetszik
Reactions: fishbed and Kávé