• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
376
3 484
93
Háát nem tudom.../??/
Ezzel a képpel van egy nagy baj! Az izraeli F-35 ösöknek nincs Dávid csillag felfestve a függőleges vezérsíkjuk alá és közel a hajtómű fúvócsövéhez.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
376
3 484
93
a korábbi hírek szerint pont hogy nem, szóval erről kérlek forrást hozz
Milyen hírek szerint pont, hogy nem?

Kb tele van az internet azzal, hogy az izraeli F-35 Adir gépek mennyire eltérnek az ameriaki F-35A-tól.
2020-ban Trump leköszönése előtt még gyorsan átadtak egy teljes fejlesztő környezetet is Izraelnek ami az egyetlen példa ilyesmre. Senki más nem kapott ilyet!

"In November, a one-of-a-kind F-35I testbed aircraft was delivered, used to test and integrate Israeli-produced weapons and electronic systems on future F-35's received. This was the only example of a testbed F-35 delivered to an air force outside of the United States."

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 648
14 831
113
GtY0nKfW0AAVclb

Izrael csapása átalakította Irán hatalmi struktúráját. Kulcsfontosságú parancsnokokat öltek meg, lojalistákat neveztek ki. Khamenei klánja megszilárdítja a teljes irányítást – az ellenzéket félreállítják, a reformistákat eltörlik. A támadás fordulópontot jelentett a belföldi tisztogatásban, nem csak a külföldi konfliktusban.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 648
14 831
113
https://x.com/MyLordBebo/status/1933793947819594137

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 648
14 831
113
Az Irán által a Hormuzi-szoros blokádjára vonatkozó felvetések 15%-os olajár-emelkedést eredményeznek. A teljes lezárás valószínűtlen – az Irán saját exportját is sújtaná. De egy „puha blokád”, mint a Vörös-tengeren, közvetlen konfrontáció nélkül is nyomást gyakorolhatna a piacokra. A proxy-fenyegetéseken keresztüli stratégiai befolyás továbbra is működik.

GtY1JBYXcAA_9_-

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 648
14 831
113
AZ IZRAEL ÁLTAL MEGGYILKOLT IRÁN VEZETŐK FRISSÍTETT TELJES LISTÁJA:
Katonai és politikai parancsnoki lánc:
1. Mohammad Bagheri, az iráni fegyveres erők vezérkari főnöke
2. Amir Ali Hajizadeh, az IRGC Légierejeinek parancsnoka
3. Hossein Salami, az IRGC főparancsnoka
4. Ali Shamkhani, Ali Khamenei főtanácsadója és kulcsfontosságú vezető az atomprogramban és az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásokban
5. Gholam Ali Rashid, az Egységes Harci Parancsnokság parancsnoka
6. Az Egységes Harci Parancsnokság parancsnokságának parancsnokhelyettese, Mohammad Ja'far Asadi
7. Az IRGC légierőinek pilóta nélküli repülőgép-tömbjének parancsnoka, Taher-Por
8. Az IRGC légvédelmi tömbjének parancsnoka és az IRGC Légierejeinek műveleti parancsnokhelyettese, Daoud Shihian
9. Mehdi Rabbani, az iráni fegyveres erők vezérkari főnökének műveleti főnökhelyettese
10. Massoud tábornok Shane'i, az IRGC Főparancsnokságának tagja . Atomtudósok:
11. Mohammad Mehdi Tehranchi, a nukleáris program kulcsfontosságú fizikusa.
12. Fereydoon Abbasi, az Iráni Legfelsőbb Tudományos, Kutatási és Technológiai Tanács vezetője
13. Abdolhamid Minouchehr, a Shahid Beheshti Egyetem Atommérnöki Karának dékánja és kiemelkedő atomtudós
14. Ahmad Reza Zolfaghari, a Shahid Beheshti Egyetem Atommérnöki Karának professzora
15. Reza Mozaffarinian Hosein, a Malek Ashtar Egyetem dékánja és a Védelmi és Fegyveres Erők Logisztikai Minisztériumának védelmi miniszterhelyettese
16. Seyyed Amir Hossein Faghi, a Shahid Beheshti Egyetem Atommérnöki Karának oktatója, az Iráni Atomenergia Szervezet helyettes vezetője és a Nukleáris Tudományos és Technológiai Kutatóközpont igazgatója
17. Akbar Motlabizadeh A Shahid Beheshti Egyetem oktatója és fizika előadó a Yazd Iszlám Azad Egyetemen
18. Ali Bakouei Katrimi, az Alaptudományi Atom-molekuláris Fizikai Kar adjunktusa
19. Dr. Mansour Asgari
20. Saeed Borji, részt vett a parcsini nukleáris kísérletekben, az iráni Védelmi Minisztérium Védelmi Innovációs és Kutatási Szervezetének tagja.
Meg nem erősített, de lehetséges jelentések:
  • Mohammad Kazemi, az Iszlám Forradalmi Gárda Hírszerző Szervezetének vezetője
  • Ali Akbar Ahmadian, az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács titkára

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 764
113
Végig kussban kellett volna maradniuk, főleg azután a legutóbbi eset után, amikor több száz drónt és rakétát lőttek ki Izraelre és kb egy sem ért célba.
Azért ez nem egészen így volt, olyan átjáró ház volt az izraeli légtér, mint valami olcsó bordélyház!!

kb ugyanaz történt mint most persze mint írtam egy ezt megelőző posztban, kizárólag csak lehulló törmelék, sivatagba érkező rakéták voltak, amit egy vak dervis eregetett egy sánta teve hátáról valahonnan a Teherán környéki dűnékről.

a viccet félretéve nézd meg előbb a videókat amit leadott akár az izraeli média is, vagy a helyszínen élők videóit arról a támadásról még mindig elérhetőek a neten.

után meg térjünk vissza arra, hogy kb mennyi ért célba, mert ez így nem fedi a valóságot.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 900
2 572
113
AZ IZRAEL ÁLTAL MEGGYILKOLT IRÁN VEZETŐK FRISSÍTETT TELJES LISTÁJA:
Katonai és politikai parancsnoki lánc:
1. Mohammad Bagheri, az iráni fegyveres erők vezérkari főnöke
2. Amir Ali Hajizadeh, az IRGC Légierejeinek parancsnoka
3. Hossein Salami, az IRGC főparancsnoka
4. Ali Shamkhani, Ali Khamenei főtanácsadója és kulcsfontosságú vezető az atomprogramban és az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásokban
5. Gholam Ali Rashid, az Egységes Harci Parancsnokság parancsnoka
6. Az Egységes Harci Parancsnokság parancsnokságának parancsnokhelyettese, Mohammad Ja'far Asadi
7. Az IRGC légierőinek pilóta nélküli repülőgép-tömbjének parancsnoka, Taher-Por
8. Az IRGC légvédelmi tömbjének parancsnoka és az IRGC Légierejeinek műveleti parancsnokhelyettese, Daoud Shihian
9. Mehdi Rabbani, az iráni fegyveres erők vezérkari főnökének műveleti főnökhelyettese
10. Massoud tábornok Shane'i, az IRGC Főparancsnokságának tagja . Atomtudósok:
11. Mohammad Mehdi Tehranchi, a nukleáris program kulcsfontosságú fizikusa.
12. Fereydoon Abbasi, az Iráni Legfelsőbb Tudományos, Kutatási és Technológiai Tanács vezetője
13. Abdolhamid Minouchehr, a Shahid Beheshti Egyetem Atommérnöki Karának dékánja és kiemelkedő atomtudós
14. Ahmad Reza Zolfaghari, a Shahid Beheshti Egyetem Atommérnöki Karának professzora
15. Reza Mozaffarinian Hosein, a Malek Ashtar Egyetem dékánja és a Védelmi és Fegyveres Erők Logisztikai Minisztériumának védelmi miniszterhelyettese
16. Seyyed Amir Hossein Faghi, a Shahid Beheshti Egyetem Atommérnöki Karának oktatója, az Iráni Atomenergia Szervezet helyettes vezetője és a Nukleáris Tudományos és Technológiai Kutatóközpont igazgatója
17. Akbar Motlabizadeh A Shahid Beheshti Egyetem oktatója és fizika előadó a Yazd Iszlám Azad Egyetemen
18. Ali Bakouei Katrimi, az Alaptudományi Atom-molekuláris Fizikai Kar adjunktusa
19. Dr. Mansour Asgari
20. Saeed Borji, részt vett a parcsini nukleáris kísérletekben, az iráni Védelmi Minisztérium Védelmi Innovációs és Kutatási Szervezetének tagja.
Meg nem erősített, de lehetséges jelentések:
  • Mohammad Kazemi, az Iszlám Forradalmi Gárda Hírszerző Szervezetének vezetője
  • Ali Akbar Ahmadian, az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács titkára
Kivancsi lennek hogy ezen husz ember kozzul hanynak volt eltokelt celja vagy dolgozott olyan projekten aminek izrael elpusztitasa volt a celja? Lehet hogy mind? Akkor a szemet zsidok megint visszautottek.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 900
2 572
113
Amúgy meg az iszlámnak kb mindenhol van szent helye. Az araboknak meg kb semekkora hely nem elegendő és egymás között is csak marakodnak.
A biblia vegidos profekciak korul nagy a kavarodas. Eloszor is nem utolso idorol ir hanem utolso korszakrol. Az az egy korszak fog lezarulni. Ilyen volt az ozonviz elotti lelkiismereti korszak amikor nem volt torveny csak az emberek lelkiismerete hatarozta meg a dolgokat. Volt meg a patriarkak kora a torveny es az egyhaz korszaka. Ez utobbiba annak a legvegen vagyunk. Hogy pontosan hol azt az alabbi vers mutatja meg.

Lesznek haboruk mindenfele. Nemzet tamad nemzet ellen (polgarhaboru) es orszag orszag ellen ( normal haboru) de ti meg ne rettenjenek. Ez meg nem a veg ezek meg csak a szulesi fajdalmak.

Az az a haboruk konfliktusok szamanak drasztikus megszaporodasara kell szamitanunk. Ami most an az nem a csucs hanem csak a kezdet. Ez pedig az egesz vegso felvonas eleje, felvezetese.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 764
113
Az izraeli vezerkar bejelentette hogy az IDF repulogepei szabadon repulnek es vadasznak az irani legterben.

Ha ez valoban igy van akkor az nem semmi fegyverteny.
csak nehogy nyitott száj és az a bizonyos erdő legyen a vége ... értem én hogy légifölény, de azért még nem írnám le teljesen a perzsák légvédelmét.

Állítólag olyan bombákkal akarnak operálni, amit Herculesekkel kell szállítani, ezért is volt fontos a légifölény kivívása, ha ez igaz, akkor ezek nagyon súlyos bombaterhet jelentenek, amik egy átlagos gép számára túl soknak bizonyulnak.

hamarosan kiderül

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 900
2 572
113
Milyen hírek szerint pont, hogy nem?

Kb tele van az internet azzal, hogy az izraeli F-35 Adir gépek mennyire eltérnek az ameriaki F-35A-tól.
2020-ban Trump leköszönése előtt még gyorsan átadtak egy teljes fejlesztő környezetet is Izraelnek ami az egyetlen példa ilyesmre. Senki más nem kapott ilyet!

"In November, a one-of-a-kind F-35I testbed aircraft was delivered, used to test and integrate Israeli-produced weapons and electronic systems on future F-35's received. This was the only example of a testbed F-35 delivered to an air force outside of the United States."

Az izraeliek sajat EW cuccokat raktak az F-35 be es sok sajat fegyverrendszert integraltak hozza. Tudtommal nem kaptak meg a vezerlo es a radar szoftverjeinek kulcsait de ha megis akkor szerintem abba is belenyulhattak.

Olvastam meg evekkel ezelott egy IDF legieros tabornok nyilatkozatat az F-35 rol. Azt mondotta a csavo hogy a lopakodas fontos de nem az az elsodleges kepesseg amire figyelnek hanem az elektronikus harc mert a lopakodas ellen kitalalhatnak valamit es onnantol vege a dolognak mig az EW az fejlesztheto tovabb.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 900
2 572
113
csak nehogy nyitott száj és az a bizonyos erdő legyen a vége ... értem én hogy légifölény, de azért még nem írnám le teljesen a perzsák légvédelmét.

Állítólag olyan bombákkal akarnak operálni, amit Herculesekkel kell szállítani, ezért is volt fontos a légifölény kivívása, ha ez igaz, akkor ezek nagyon súlyos bombaterhet jelentenek, amik egy átlagos gép számára túl soknak bizonyulnak.

hamarosan kiderül
Egy haboruban nincs ra garancia sot elobb utobb biztos hogy a faszerdoben talalod magad nyitott szajjal vagy letolt gatyaval pucsitva. A kerdes az hogy mikor es hanyszor. Mindig van veszteseg. Mindig! Es ez az izraeliekre is vonatkozik.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
376
3 484
93
Azért ez nem egészen így volt, olyan átjáró ház volt az izraeli légtér, mint valami olcsó bordélyház!!

kb ugyanaz történt mint most persze mint írtam egy ezt megelőző posztban, kizárólag csak lehulló törmelék, sivatagba érkező rakéták voltak, amit egy vak dervis eregetett egy sánta teve hátáról valahonnan a Teherán környéki dűnékről.

a viccet félretéve nézd meg előbb a videókat amit leadott akár az izraeli média is, vagy a helyszínen élők videóit arról a támadásról még mindig elérhetőek a neten.

után meg térjünk vissza arra, hogy kb mennyi ért célba, mert ez így nem fedi a valóságot.
Nekem nem az jött le, hogy annó az irániak telibevágtak pl egy repteret amin F-35-ösök állomásoztak, vagy valami olyan bázist ahol más értékes technika volt.
Még Jordánia is lelőtt amit tudott,
Nekem az jött le, hogy a leeső törmelékek több kárt okoztak mint a direkt találatok. Természtesen akinek az autójára vagy az udvrán landolt a törmelék az nagyon is komolynak érezte. Ami pedig a sivatagban esett volna le arra meg nem is pazarolták a "lőszert".

• Tetszik
Reactions: Catles