Az a hüyeség amit itt egyesek gondolnak hogy minden szaros gyár meg erőmű mellé egy komplett NASAMS üteg kell.Nem,ez egy hülyeség volt.
Ezek területet védenek, nem konkrét objektumot.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az a hüyeség amit itt egyesek gondolnak hogy minden szaros gyár meg erőmű mellé egy komplett NASAMS üteg kell.Nem,ez egy hülyeség volt.
Mit értesz területvédelem alatt?Az a hüyeség amit itt egyesek gondolnak hogy minden szaros gyár meg erőmű mellé egy komplett NASAMS üteg kell.
Ezek területet védenek, nem konkrét objektumot.
Ugyan azt írtad le mas szavakkal… az objektumMit értesz területvédelem alatt?
Nem,a NASAMS egyáltalán nem területvédelmi rendszer.Az a Patriot,S200/300/400.
Viszont nem is pontvédelmi rendszer.Egy közép hatótávolságú rendszer,amit bizony a védendő objektum,város köré kell telepiteni.
Feljesd el ezt a vonalba széthúzom a rakéta kinematikai hatótávolsága szerinti távolságokon.Technikailag hülyeség,harcászatilag baromság.
Ezért kezdtem a kérdéssel.Ugyan azt írtad le mas szavakkal… az objektum
Vagy varos is vedendo terulet egyedul ami korlatozza az hogy a nasams kozepes es ezen felul meg alul is van rendszer…
Igen egy nasams uteg lehet csak bp-nek 30-40% kepes lefedni egy patriot meg 100% ugyan ugy vedendo teruletnek nevezik mind a kettonel…
Felre tetszett erteni. Nem azt mondtam hogy SZAR hanem hogy KEVES!!!!Tudom minden szar de legalabb ez elore lepes…
Az a ket FDC radar meg majd hogy pikulaban fogja vegiglatni az egesz Duna szakaszt?Nagyon nem igy működik a dolog.....
Fent van a neten a NASAMS Field Manualja-értesz angolul,forditó se kell hozzá.
Legalább rájönnél,hogy harcászatilag mekkora hülyeségeket tudsz irni.......
Az összes radar be van kötve a az FDC rendszerbe a Sentineltől az ELM2084-ig meg ha épp az kell akkor a RAT-31 meg a Gripen radarok is.Az a ket FDC radar meg majd hogy pikulaban fogja vegiglatni az egesz Duna szakaszt?
Van nekunk ilyen halozat alapu hadvislesre alkalmas rendszerunk egyaltalan?Az összes radar be van kötve a az FDC rendszerbe a Sentineltől az ELM2084-ig meg ha épp az kell akkor a RAT-31 meg a Gripen radarok is.
Melyik kettőre gondolt itt a költő?
https://novekedes.hu/elemzesek/uj-eszkoz-erkezett-szintet-lepett-a-hazai-legvedelemVan nekunk ilyen halozat alapu hadvislesre alkalmas rendszerunk egyaltalan?
Mar meg van helye, szerintem majd ugy is nyilvanos lesz.
Valami magaslatra majd nem lesz szabad menni, ahová eddig szabadott volt.Ócsa? Mintha valahol már olvastam volna.
Balfaszok vagyunk, de azèrt vannak jó dolgaink.Van nekunk ilyen halozat alapu hadvislesre alkalmas rendszerunk egyaltalan?
Ez igen igen pozitiv dolog. Force multiplayer ahogy az angol mondja. Azert a tovabbi utegek osztalyok no meg a raketk maguk meg kollenenek.
Megneztem a videot es lehet en vagyok vak vagy csak nem volt kirakva de jol lattam hogy a 6 kontenerhez egy generatorkocsi van? Mert ha igy van akkor nem tudod ket felrendszerre szetszedni mert csak az egyikhez van PS .
egészen pontosan programozható, hogy mi történjen: gyűjtőpontra megy, vagy repül ameddig tud, és leesik. a kicsikben nincs automatikus célkeresésAz Ukrajnában használt drónok többsége civil házi barkács cucc: szinte bármivel lehet zavarni.
Egy HERO vagy HAROP amit direkt ennek tudatában fejlesztettek azért nem zavarható le egy "drónpuskával". Ha el is veszik az adatkapcsolat akkor autonóm módon repül tovább, keres célt vagy tér vissza.
Ha ennyire nem vágod az alapokat (mit vettünk, és az mit tud) akkor minek okoskodsz bele?Van nekunk ilyen halozat alapu hadvislesre alkalmas rendszerunk egyaltalan?
Tevedtem - kerdeztem -korigaltam. Bocsanat hogy elek. Jo hogy te tokeltes vagy.Ha ennyire nem vágod az alapokat (mit vettünk, és az mit tud) akkor minek okoskodsz bele?
Olvass már utána NASAMSnek meg a többi cuccnak mielőtt kommentelsz!
![]()
NASAMS – Wikipédia
hu.wikipedia.org
1962 óta.....a honi legvedelem akkor kapta meg az első VPjet,ami egy digitális hálózatos légvédelem irányító berendezés. Jugoszláv háború alatt dolgoztam VPn.Van nekunk ilyen halozat alapu hadvislesre alkalmas rendszerunk egyaltalan?
Ha ennyi minimalis tisztelet nincs benned a masik fele akkor hanyagoljuk egymast.Tevedtem - kerdeztem -korigaltam. Bocsanat hogy elek. Jo hogy te tokeltes vagy.
Azert a VSZ es adatkapcsolat nem ugyanaz amire manapsag szukseg van. Ahogy az akkori lerakok radarok komunikacios eszkozok sem megfeleloek. Arrol nem is beszelve hogy ezer eve + AFA mar nincsenek meg.1962 óta.....a honi legvedelem akkor kapta meg az első VPjet,ami egy digitális hálózatos légvédelem irányító berendezés. Jugoszláv háború alatt dolgoztam VPn.
Persze,hogy nem ugyan az.Márcsak a technikai fejlődés miatt semAzert a VSZ es adatkapcsolat nem ugyanaz amire manapsag szukseg van. Ahogy az akkori lerakok radarok komunikacios eszkozok sem megfeleloek. Arrol nem is beszelve hogy ezer eve + AFA mar nincsenek meg.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..