• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 322
4 925
113
Nem értem, minek ide bunkerromboló bomba.....Minden ilyen föld alatti komplexumnak van a filmekben szellőzőkürtője....Elég csak oda bepottyantani a bombát és felrobban az egész.....Annyi, hogy ez általában mindig egy völgyben van és csak 8-9Gs manőverrel lehet repülővel kijönni onnan.....:)
Fotontorpedót javaslok inkább a sugárpajzs által védett, alig 2 méter átmérőjű hőkivezető nyílásba - amely elvileg egy kis egyszemélyes géppel megközelíthető - lőni.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 538
9 022
113
Nem értem, minek ide bunkerromboló bomba.....Minden ilyen föld alatti komplexumnak van a filmekben szellőzőkürtője....Elég csak oda bepottyantani a bombát és felrobban az egész.....Annyi, hogy ez általában mindig egy völgyben van és csak 8-9Gs manőverrel lehet repülővel kijönni onnan.....:)
ez nem egy filmből van? ;) valamin vígjáték, vagy mese ...
:) :)

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 538
9 022
113
ha minden igaz ezek az első hullámban készültek

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 322
4 925
113
Te ki vagy? Nem nagyon van hozzászólásod az elmúlt években. Látom itt aktivizálódtál az Irán topikban. Mivel nem ülök állandóan(naponta) reszkető kezekkel a htka fölött így akkor írtam amikor időm volt. Én nem járok ide tájékozódni a világban történtekről. Hozzám minden eljut ami a világban történik. ;)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hiuuz

Well-Known Member
2022. február 28.
71
293
53
Nyilván túlzás, de mi lenne ha a Kaszpi tengeren át érkezne pár tucat "átcimkézett szivar speckó ízesítéssel". Végül is itt hivatalosan egyik fél sem az USA vagy a Szovj...Oroszország. Utána persze lehetne mutogatni, hogy hát Iránnak tényleg volt atomtöltete

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 525
11 671
113
Hallgatom RTL Klub úr híradóját épp az imént, ahol elmagyarázták, hogy az USA látva Izrael sikereit kész beavatkozni a háborúba.
Már elnézést, de ha nem lennének Izraelnek esetleg sikerei, akkor az USA nem merne beavatkozni?
Újbeszéd by 1984.

Nem, az USA azért készül katonailag beavatkozni, mert qrva nagy a gáz és félő, hogy nem marad Izraelnek más valóban hatékony eszköz a kezében, mint az atombomba bevetése Irán ellen – az USA az izraeli atomcsapástól fél és ezt akarja megakadályozni. Ha az USA belép, akkor nem kell bevetni a zsidó atomot. Cserébe meg ad valamit…, Ukrajnát…?

Ma azt is megtudtam, hogy Irán két nap múlva kifogy a rakétákból.
Jajj, csak ne úgy, mint Putyin anno…

Sokat nem akarok erről tovább regélni, mindenkinek van szeme, füle meg agya. Elvileg.
Szerintem csak erőt akar felmutatni Trump.
Mert az Orosz-Ukránnál és a kínai vámoknál nem jött be.
Fort-Knox sincs megpillantva még.
(Persze én csak fotelből nyomom.)

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 861
15 476
113
ez nem egy filmből van? ;) valamin vígjáték, vagy mese ...
:) :)
A Halálcsillagot pusztították el ezzel a módszerrel...

Ami a háborút illeti, annyira nem vagyok pesszimista. Az optimizmusomra az ad okot, hogy a két állam földrajzilag komoly távolságra fekszik egymástól. Szinte semmi esély, hogy szárazföldön támadást indítsanak egymás ellen. A rakétázás, meg bombázás még folyhat egy darabig, mígy egy adott ponton abbahagyják és mindkettek kikiáltják magukat győztesnek.
Ez a kimenetel is esélyes, nem csak az eszkaláció.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 414
90 347
113
Miért lényeg, hogy ki kicsoda? Ez nem valami tekintélyelvű fórum, ahol az számít, hogy ki kicsoda. Az nem érv, valakivel szemben, hogy én ezt meg azt tettem már le itt az asztalra, vagy ennyi vagy annyi ideje vagyok jelen.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 414
90 347
113

Ami a háborút illeti, annyira nem vagyok pesszimista. Az optimizmusomra az ad okot, hogy a két állam földrajzilag komoly távolságra fekszik egymástól. Szinte semmi esély, hogy szárazföldön támadást indítsanak egymás ellen. A rakétázás, meg bombázás még folyhat egy darabig, mígy egy adott ponton abbahagyják és mindkettek kikiáltják magukat győztesnek.
Mármint ez a kimenetel az esélyes, nem az eszkaláció. Irán még a környéken is pária állam, nem véletlen az, hogy nem a zsidó gépeket lövöldözik le az arab államok, hanem az iránig rakétákat és drónokat... Akárhogy is nézzük, az Ábrahám egyezményeket nem Iránnal akarták megkötni az arab államok, hanem Izraellel és bár az meghiusult, ez a háború is nagyon jól mutatja, hogy kit tekintenek hunyónak a Közel-Keleten a közel-keleti államok.

• Tetszik
Reactions: arcas and alali77

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 322
4 925
113
Nekem ezkben a videókban az a döbbenet, hogy az izraeli városok nincsenek elsötétítve, sőt ki vannak világítva mint a karácsonyfa...mintha nem félnének semmitől.
Mi értelme lenne az elsötétítésnek? A rakéta nem lát, sötétben is ugyanoda megy. A sötét nehezíti a mentést is, a beavatkozást, a menekülést.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
Hallgatom RTL Klub úr híradóját épp az imént, ahol elmagyarázták, hogy az USA látva Izrael sikereit kész beavatkozni a háborúba.
Már elnézést, de ha nem lennének Izraelnek esetleg sikerei, akkor az USA nem merne beavatkozni?
Újbeszéd by 1984.

Nem, az USA azért készül katonailag beavatkozni, mert qrva nagy a gáz és félő, hogy nem marad Izraelnek más valóban hatékony eszköz a kezében, mint az atombomba bevetése Irán ellen – az USA az izraeli atomcsapástól fél és ezt akarja megakadályozni. Ha az USA belép, akkor nem kell bevetni a zsidó atomot. Cserébe meg ad valamit…, Ukrajnát…?

Ma azt is megtudtam, hogy Irán két nap múlva kifogy a rakétákból.
Jajj, csak ne úgy, mint Putyin anno…

Sokat nem akarok erről tovább regélni, mindenkinek van szeme, füle meg agya. Elvileg.
Hát szerintem meg pont fordítva van.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 538
9 022
113

top gun 2 lesz az, de kb egykutya, egyik sem olyan nagy szám
""Szinte semmi esély, hogy szárazföldön támadást indítsanak egymás ellen. A rakétázás, meg bombázás még folyhat egy darabig, mígy egy adott ponton abbahagyják és mindkettek kikiáltják magukat győztesnek.""
ezt már kb 2 napja is leírtam :)
szárazföldi támadás nélkül nem megy

ha jól gondolom akkor ezt az emberkét hallottam valamelyik reggel szakérteni (Sayfo Omar)

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 531
18 544
113
Mármint ez a kimenetel az esélyes, nem az eszkaláció. Irán még a környéken is pária állam, nem véletlen az, hogy nem a zsidó gépeket lövöldözik le az arab államok, hanem az iránig rakétákat és drónokat... Akárhogy is nézzük, az Ábrahám egyezményeket nem Iránnal akarták megkötni az arab államok, hanem Izraellel és bár az meghiusult, ez a háború is nagyon jól mutatja, hogy kit tekintenek hunyónak a Közel-Keleten a közel-keleti államok.

Mert talán Törökország, Szaúd-Arábia, és társai nem problémásak ?

A szaúdiak már akkor csatároztak Iránnal, amikor meg sehol nem volt az Irán vs Izrael háború. Azért az iráni repcsiket, rakétákat, és drónokat lövöldözik, mert amúgy is az iszlám a legmegosztottabb vallás.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 861
15 476
113
Mármint ez a kimenetel az esélyes, nem az eszkaláció.
Igen. Ezt akartam mondani.
Az ok, hogy a jelengeli rakétázás, meg rakétaelhárítás, meg bombázás rettenetesen drága mindkét félnek, de egyik fél sem lesz képes a másik haderejében jelentős kárt tenni.
Ami az irániakat illeti, elég beszédes, hogy a Mosad mennyi és milyen jóminőségű információkat volt képes begyűjteni. Van egy olyan gyanúm, hogy a lakosság egy jelentős hányada már szabadúlna a vallási vezérektől.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 538
9 022
113
azért sokat számít a siita-szunnita-vahabita szemléletek utálata is egymás iránt
HA egyszer valaki közös nevezőre tudja őket hozni, AKKOR leszünk bajban

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 463
58 436
113

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 322
4 925
113
top-gun-maverick-tricks-turning-around-l1krkrut9ybsyp5a.gif
Melyik meg nem nevezett országra is asszociáltunk sokan az elaggott Tomcat-ekből?

• Tetszik
Reactions: tindalos