• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 853
113
Most még amcsik nélkül ki hogy érzi, első hét mérlege hogy áll kb. foci analógiában? Ahogy én látom kb. :

Izrael - Irán: 3 - 1

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A legutóbbi ballisztikusrakéta-támadás során Irán hozzávetőleg 15 rakétát lőtt ki, amelyek közül hat Izrael különböző régióit érintette. Az izraeli légvédelmi rendszerek kimerülésének jelei kezdtek megjelenni, 60%-os elfogási arány mellett.

Nekem a hatékonyság még 60%-nál is kisebbnek tűnik --a fele talán--, egyszerűen abból az alapvető "nagyo(bba)t" mondási kényszerből/íratlan törvényből, ami minden háború esetén gyakorlatilag kötelező, mint kommunikációs-/propaganda-eszköz! :oops:
Példa: Az iraki SCUD-elhárítás százalékoknál --mint évekkel később kiderült-- tized-huszad volt a Valóság és az ezerrel harsogott háborús sikerek között! Akkor csak azért nem voltak komolyabb károk, mert az iraki SCUD-ok jelentős része műszaki-gyártási-felkészítési hibák miatt sok esetben már kilövéskor vagy menet közben szétestek, és nagyon pontatlanok is voltak!

A másik fontos mutató a kb. minden háborút döntően befolyásoló "költséghatékony fegyver" valós iráni szintje, a másik oldalon pedig ugyanez az izraeli rakéta-elhárítás költségére is!
A rendelkezésre álló gyártási kapacitás is döntő még!

Hatékonyságban szerintem, az iraki fegyverek messze jobban teljesítenek, mint az elhárító rendszerek: "fajlagos" eredményességi mutató.
Jól látszik, hogy minden támadó BM-re sokszoros indítás történik , és talán így megvan a 30%-os eredményesség, a teljes vállszélességű USA, + "Nyugat" támogatással!
Mindez úgy, hogy a hivatalos szakfórumok becslései alapján a legdrágább/legfejlettebb Fatah-1 iráni BM kerül fele annyiba(500e $/darab), mint legolcsóbb 1m$-os elhárító rakéta, amiknek a jobb változata 2-3m$-os tételek. Ezeknek a "Csilli-milliárd-$-os" elhárító rakétáknak a gyártási kapacitása ráadásul 1-2-tucat darab/év(USA), és a teljes Ny-Eu-s kapacitás talán még egyszer ennyi! :eek:

Az iráni gyártási kapacitás nem ismert, de ennél biztosan sokkal több volt, és most kb. "napi-48 órában" dolgoznak a hegyek mélyén!

Ezen a nagyságrendileg biztosra becsülhető adatok alapján az iráni-Izreli becsapódás/m$-os meccs erősen iráni nyerésre áll, kb. sikeres találatonként: 1,5m$ : 12-20m$, arányban ,
...és a gyártási kapacitásban is legalább kétszeres(+) fölény becsülhető szintén iráni vezetéssel a teljes-Nyugat néven osszefoglalható ország-csoport ellenében!
Mindezt Irán saját erőből tudta elérni, sok idő alatt, és sok pénzből, és valós politikai akarattal!

Félre is lehetne nézni, de vannak hazai vonatkozások és tanúlságok:
  1. Így lehet, VALÓBAN megteremteni egy "Térség meghatározó hadereje!" képességet!
  2. Ez a különbség a gyakorlatban a valós nemzeti Prioritások és az öncélú poltikai karrier-célok Prioritása közöt!! :oops:

U.I.: Ez valóban két szélsőség --amiből a sajátra nemnagyon tudunk büszkék lenni--, és bőven van/lett volna számunkra is egészségesebb erőforrás-megosztás a két elég szélsőséges megoldás között.
A magyar társadalom/"ételmiség" a kényelmet választotta, mint minden ilyen alkunál, nagyon sokat beáldozva a Jövő-ből!
Erősen javasolt lenne saját szinten javítani az Egyénnak/Családnak ezt a társadalmi/politikai hibát. Lehetséges! ;)

.

Donc

New Member
2022. február 26.
5
18
3
lebombáztak pár fontos infrát ..de csak a haifai kőfinomitót említem, az gondolom elégé fáj .. kb 60-70%-ot adja az izraeli köolajfinomító kapacitásnak
igen voltak pl Entebbében .. csak ott más volt a helyzet annál a túszmentésnél , azért most Iránban "kicsit" jobban figyelnek., na de ezen felül is volt ott amifájt,csak ne kelljen már visszakeresgélni .. másik oldalon szintén.

meg grátiszként mind a két fél amit tud elhazudja,hogy növelje a saját sikereit,és a másikét csökkentse, de ezis rendben van az Ő szemszögükből.

tehetetlenségi faktort ugyanúgy leírtam Irán esetében is,meg azt is párszor,hogy ez az egész buli miben fog kimerülni véleményem szerint, és mi lesz a hozadéka .. (semmi nem fog megváltozni sem Iránban sem Izraelben véleményem szerint)

A matek meg tényleg egzakt tudomány,mert szigorú logikai szabályokon alapuló formális rendszer,viszont ez nem azt jelenti hogy minden kérdésre választ is tud adni, tehát a matek belső koherenciára törekszik,de nem minden matematikai kérdés eldönthető pl Gödel nemteljességi tételei szerint vannak olyan állítások, amelyek sem nem bizonyíthatók, sem nem cáfolhatók az adott axiómarendszerben,.
Ahol fát vágnak ott hullik a forgács is. Csak a vágyvezérelt emberek gondolják, hogy mindent is meg tudnak fogni ami befelé jön. Az a kérdés a zsidók szemszögéből, hogy kritikus infrák elvesztése árán megéri -e nekik az Iráni kaland. Szerintem ők ezt teljesen másképpen nézik mint mi, amellett tették le a voksot, hogy nekik megéri.

Ez egy természetes jelenség, ha megnézed az oroszok is minden nap elhazudják, hogy mennyi ukrán cuccot lőttek ki. Sokszor már azt is kilőtték amit még csak most gyártanak :) Természetesen az ukránok is igyekeznek a médiát úgy használni ahogy nekik jobb a végkimenetel. Ugyanez megy itt is. A média ma befolyásoló erővel bir. Egyébként szerintem pont ezért lőtték le az iráni netet, egy rezsimnek nem jó, ha a lakosok nem túl hatékony támadásokat is látnak. Nekik csak azt kell közvetiteni ami betalált. Nemzetközileg is ezeket lehet felmutatni erőként.

Hétköznapi értelemben fogadjuk el, hogy nem jelenti azt :) ettől függetlenül érdemes lehetne egyszerüségében vizsgálni a kérdésfelvetést, hogy mennyi az annyi, de erre még itt sincs kapacitás és ellenőrizni sem lehet.

A sztori kifutásáról... szerintem várjuk ki mi történik, mert nem lefutott meccs ez még. Csak a semmiért nem vonnak össze 3 CSG-t.. plusz az angolok is jönnek. A G7-en lehet valamit már eldöntöttek amiről senki nem beszél.

Donc

New Member
2022. február 26.
5
18
3
2022. február 24. utáni napokban regisztrált nickekből, plane pótnickekből megjöttek itt már sokan, sokszor. De még mindig bukkan fel egy újabb. Meg, hogy három év négy hónap után most elkapott a hozzászólási inger, mindjárt kétszer is, de ez sem gond igazából.
De a "matek egzakt tudomány", nézzük meg, mennyi BM lett beküldve (nosza nézzük!, várjuk!, én várom bárkitől, pro vagy kontra, nekem mindegy, hogy aki hozza, melyik oldallal szimpatizál, ha bármi valós adat, de, hogy te várod a számot a másiktól... - eközben meg csorognak a videók, hogy miket talál el Irán, de te meg a kórházzal példálózol), másik mondatoddal utána a szerintem 10%, a szerintem ez, szerintem az, kötve hiszem jellegű kijelentések meg hasonló veretes "megállapitások" jönnek. Ez cseppet ellentmondás, nem? Meg, hogy Iránnak évek és milliárdok az újjáépítés, Izraelben meg pont leszarják, majd újjáépítik, amit eltaláltak. Háááát...

Én inkább (szerintem! :p és ez egyaltalán nem egzakt, sem nem tudomány ) azt mondom, kár volt majd három és fél évig várni, hogy ezt bírd kiadni magadból.
Nem mindegy mikor kap el a hozzászólási inger? :) Már kérdeztem meghivó kell a kommenteléshez? :D

Ha már igy megszólitottál, nem várok senkitől semmit, de akkor nézzük. Kilőttek már nagyjából 500+ BM-et meg elküldtek sokszáz drónt is. Két napja 350BM feletti számról irtak. Akkor mennyi az annyi? Mennyi esett be 500 BM-ből? 50? mert az 10%. Mennyi talált el kritikus infrát? Ennyi BM-től nem csorogni hanem ömleni kéne a videóknak és lángolni Izraelnek.

Ellentmondás nálad létezik szerintem. Biztos vagyok benne, hogy szerinted Izrael meg Irán egy súlycsoport pénzügyileg. Igaz a zsidó államról beszélünk, aminek a világ pénze és támogatása a rendelkezésre áll mert mindenhol hitelképes akár, meg a persza rezsimről ami húsz éve mindenféle szankciók alatt van és a maradék lóvét amit olajból meg gázból csinálnak, erre a kurva nagy hatásfokú rakétázásra meg a nép elnyomására költi :) szerinted, de csak szerinted melyik épiti újra magát előbb?

Hiába van 1200+ hozzászólásod, abszolút kár volt eltöltened azt a két percet amig beirtad ezt a fröccsenést. De csak szerintem! :)

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 540
9 034
113
2022. február 24. utáni napokban regisztrált nickekből, plane pótnickekből megjöttek itt már sokan, sokszor. De még mindig bukkan fel egy újabb. Meg, hogy három év négy hónap után most elkapott a hozzászólási inger, mindjárt kétszer is, de ez sem gond igazából.
De a "matek egzakt tudomány", nézzük meg, mennyi BM lett beküldve (nosza nézzük!, várjuk!, én várom bárkitől, pro vagy kontra, nekem mindegy, hogy aki hozza, melyik oldallal szimpatizál, ha bármi valós adat, de, hogy te várod a számot a másiktól... - eközben meg csorognak a videók, hogy miket talál el Irán, de te meg a kórházzal példálózol), másik mondatoddal utána a szerintem 10%, a szerintem ez, szerintem az, kötve hiszem jellegű kijelentések meg hasonló veretes "megállapitások" jönnek. Ez cseppet ellentmondás, nem? Meg, hogy Iránnak évek és milliárdok az újjáépítés, Izraelben meg pont leszarják, majd újjáépítik, amit eltaláltak. Háááát...

Én inkább (szerintem! :p és ez egyaltalán nem egzakt, sem nem tudomány ) azt mondom, kár volt majd három és fél évig várni, hogy ezt bírd kiadni magadból.
szerintem azért hülyeség matekozgatni, mivel mindkét fél erősen cenzúrázza a kimenő adatokat. büntetőjogi felelőséggel, szóval aki bukik --> döglik.
egyébként az aktuális iráni katonai vezető nyilatkozott a rakézák számáról, ha valakit nagyon érdekli előkereshet, úgy emléxem ide is betette valaki.

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
772
3 086
93

... és mint tudjuk, mivel minden rendben megy, beindult az USA hadigépezet is:

... meg az EU minipánik is:

Már csak azt nem értem, ha minden sikeres és Iránnak alig maradt rakétája/esélye/ideje, minek vonul fel az USA haderő és minek akarnak az EU vezető hatalmai tárgyalási ajánlatot tenni a perzsáknak. Ennek ugye egy kicsit olyan (is) az optikája, mintha az USA/Izrael és az EU nem éppen egy követ fújna ebben a témában (sem)...
castel_focuspointscale_w802_fx0_fy0.webp

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 853
113
Most még amcsik nélkül ki hogy érzi, első hét mérlege hogy áll kb. foci analógiában? Ahogy én látom kb. :

Izrael - Irán: 3 - 1

Ahol fát vágnak ott hullik a forgács is. Csak a vágyvezérelt emberek gondolják, hogy mindent is meg tudnak fogni ami befelé jön. Az a kérdés a zsidók szemszögéből, hogy kritikus infrák elvesztése árán megéri -e nekik az Iráni kaland. Szerintem ők ezt teljesen másképpen nézik mint mi, amellett tették le a voksot, hogy nekik megéri.

Ez egy természetes jelenség, ha megnézed az oroszok is minden nap elhazudják, hogy mennyi ukrán cuccot lőttek ki. Sokszor már azt is kilőtték amit még csak most gyártanak :) Természetesen az ukránok is igyekeznek a médiát úgy használni ahogy nekik jobb a végkimenetel. Ugyanez megy itt is. A média ma befolyásoló erővel bir. Egyébként szerintem pont ezért lőtték le az iráni netet, egy rezsimnek nem jó, ha a lakosok nem túl hatékony támadásokat is látnak. Nekik csak azt kell közvetiteni ami betalált. Nemzetközileg is ezeket lehet felmutatni erőként.

Hétköznapi értelemben fogadjuk el, hogy nem jelenti azt :) ettől függetlenül érdemes lehetne egyszerüségében vizsgálni a kérdésfelvetést, hogy mennyi az annyi, de erre még itt sincs kapacitás és ellenőrizni sem lehet.

A sztori kifutásáról... szerintem várjuk ki mi történik, mert nem lefutott meccs ez még. Csak a semmiért nem vonnak össze 3 CSG-t.. plusz az angolok is jönnek. A G7-en lehet valamit már eldöntöttek amiről senki nem beszél.

Az izraeli hadiipar --és a polgári is !!! --- az előző évtizedek viszonylagos védettsége miatt jelenleg sokkal sebezhetőbb, mint az iráni!
Én Irán helyébe ezeket radíroznám ezerrel! A precizírozós (hadiipari és polgári) gyártókapacitásokat nem is lehet napok alatt kimenteni és áttelepíteni, ezt ilyen technológiáknál csak jelentős kapacitás és képesség-vesztéssel, sok időkieséssel lehet megcsinálni!
Egy ilyen átfogó csapás-sorozatot még Izrael is csak kb. egy évtized alatt tudja ismét újjáteremteni a korlátlan --USA--pénzjegy-nyomdája igénybevételével is az idő-igénye miatt.
Itt is érvényes a klasszikus példa: mint tudjuk 9 nő sem tud 9x1 hónap alatt kihordani egy gyereket!

...fejlődés ide vagy oda: még egy ideig ez így lesz! ;)

.

Donc

New Member
2022. február 26.
5
18
3
Az izraeli hadiipar --és a polgári is !!! --- az előző évtizedek viszonylagos védettsége miatt jelenleg sokkal sebezhetőbb, mint az iráni!
Én Irán helyébe ezeket radíroznám ezerrel! A precizírozós (hadiipari és polgári) gyártókapacitásokat nem is lehet napok alatt kimenteni és áttelepíteni, ezt ilyen technológiáknál csak jelentős kapacitás és képesség-vesztéssel, sok időkieséssel lehet megcsinálni!
Egy ilyen átfogó csapás-sorozatot még Izrael is csak kb. egy évtized alatt tudja ismét újjáteremteni a korlátlan --USA--pénzjegy-nyomdája igénybevételével is az idő-igénye miatt.
Itt is érvényes a klasszikus példa: mint tudjuk 9 nő sem tud 9x1 hónap alatt kihordani egy gyereket!

...fejlődés ide vagy oda: még egy ideig ez így lesz! ;)

.
Hát ennyi idő alatt ezeket már nem lehet összepakolni és áttelepiteni nyilván, nincs is nagy értelme, mert Izrael relative kicsi. De arról meg nem szólnak a hirek, hogy ezeket kimondottan lőnék az irániak.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
687
1 226
93
@nagyoncivil

és a két ország közül véleményed szerint melyik mutathat gyengeséget?

egyik sem

Szerintem most mind a kettő lehetőleg komolyabb arcvesztés nélkül akarja befelyezni ezt a balhét

-a zsidók majd azt mondják, áldozatok árán, de évekkel visszavetettük Irán atomprogramját. (win)

-a perzsák meg majd azt mondják, hogy a zsidók megpróbálták elpusztítani az atomprogramunkat, de ez nem sikerült, áldozatok árán de megakadályoztuk. (win)

aztán mind a két ország levonja ennek a konzekvenciáit.

1. Izrael magában igazából tehetetlen Irán ellen.

2. A meglévő légvédelmük kb annyit ér, mint egy rabbi fohásza a modern iráni rakéták ellen.

3. Irán igazából tehetetlen a Moszad és társai ellen.

4.A meglévő légvédelmük kb annyit ér mint egy imám fohásza a modern repülőgépek ellen.

5. addig kell nyújtózkodnia mind a kettőnek, amíg a takarójuk ér, mivel önmagunkban képtelenek legyőzni a másikat.

6.ami a világnak a legjobb lenne, ha egyik sémita nép sem buzerálná a másikat,és végre lenyugodnának a picsába. (és nem érdekel melyik kezdte)

@Hiuuz

szintén szerintem

1.mert magukban képtelenek.

2.mert lehet hirtelen felindulásból a pakik visszalőnek.

3. Az USA érdekeinek nem igazán a zsidók fontosak a Közel-Keleten, inkább az ott lévő kőolaj feletti uralom és Izrael nekik valahol egy előretolt helyőrség is.

4. Erős zsidó lobbi van kint, ami mindig nyomást fog gyakorolni a regnáló amerikai kormányra, hogy avatkozzon be. (ha más nem az eggyel fentebbi érdekre hivatkozva)
Az irániak NEM sémi nép, hanem indoeurópai.
Amúgy tényleg jobb lenne. :)

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 853
113
Hát ennyi idő alatt ezeket már nem lehet összepakolni és áttelepiteni nyilván, nincs is nagy értelme, mert Izrael relative kicsi.

De arról meg nem szólnak a hirek, hogy ezeket kimondottan lőnék az irániak.

Miért is nem???
Izrael pont ezt teszi! Sőt, papíron maga a háború is ezért indult!
Szerintem alapvető hiba Iráni részről, ezt a viszonylag könnyen támadható, jelentés háborús infrastruktúrát, gyártási kapacitásokat érintő területet ennyire kihagyni!
Ez igazán fájó terület lenne Izraelnek! Ezeknek a gazdasági, üzemanyag, infrastruktúra területeknek szisztematikus rombolásával lett sokkal rövidebb a II. V-h is. Enélkül anyagháború szinten is sokkal tovább tartott volna!

U.I.: ...és akkor ment volna az első Nuki Drezdára Hiroshima helyett!

.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: Kim Philby and fip7

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 326
4 926
113
szerintem azért hülyeség matekozgatni, mivel mindkét fél erősen cenzúrázza a kimenő adatokat. büntetőjogi felelőséggel, szóval aki bukik --> döglik.
egyébként az aktuális iráni katonai vezető nyilatkozott a rakézák számáról, ha valakit nagyon érdekli előkereshet, úgy emléxem ide is betette valaki.
Nem hiszem, hogy kivégzik Izraelben (van ott halálbüntetés egyáltalán? Költői kérdés, majd megnézem...), de biztosan komolyabb börtönbüntetés járhat a videók készítéséért, közzétételéért. Mégis fegyelmezetlenek az emberek ott is, "a fiatalok se olyanok, mint régen" boomer duma is megáll - akárcsak a mi gyerekeinkre vagy úgy általában a nyugati életstílusban felnevelkedő ifjúságra - zsidó ifjakra is, lásd, október 7-e környékén is miken szörnyűlködhettünk... de itt is volt ma videó, hogy röhögcsélve videózzák csapatban (és nem kölyköknek tűntek) a népek a hibásan működő (megsérült?), majdnem a fejükre visszahulló elfogórakétát. És ez is kikerült a netre, tiltás ide vagy oda.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 919
55 305
113
Ez tényleg marha jól néz ki, szuper high tech, csak kíváncsi vagyok meddig lehet bírni hogy minden bejövő támadó rakétára eldurrantanak 2-3 vagy még több elfogót... Aztán ha még így is bemegy a rakéta, lehett kinulláza az egész ABM üteget.

Nagyon a támadónál van az előny a légi hadszíntér rakétázzunk játékában, pont fordítva mint a szárazföldön, ahol meg a védőnek áll a zászló.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 919
55 305
113
A meccs állása:

A labda többet van Izraelnél, lőttek egy nagy kapufát is már, de az állás még 1:1. :)
Azért nem döntetlent látok, mert a zsidók olyan meglepit letoltak az első napon plekniből az irániaknak, egy valag katonai felső vezetőt, atomtudóst, hírszerző vezetőket öltek meg, amihez hasonlót sem tudtak nekik visszaadni a perzsák. Ez így nekem nem döntetlen, már csak azért sem mert nem gondoltam volna hogy ilyet meg lehet csonálni sikerrel bárhol a világon egy nem banánköztársaság ellen. Irán meg egy középhatalom volt, s kurva nagy maflást kaptak, regionális hatalom, meg a siíta világ vezető létükre megforgatták őket csúnyán. Az irán felett zsidó repülők rajcsúroznak folyamatosan, az már mindennek a teteje!/alja! nézőponttól függően!

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
563
1 468
93
Irán oldaláról jelenleg gyakorlatilag teljes internetzár van, így kevés a megbízható információ, de az azért sokatmondó, hogy a kezdeti napi 200–400 rakétaindítás mára visszaesett napi 30 körülire. Ez aligha azért van, mert Irán hirtelen megsajnálta Izraelt. Hogy kifogynak-e az SRBM-jeikből, vagy a TEL-ekből, esetleg tartogatják a készletet a US Navy vagy Diego Garcia ellen, azt nem tudni. Az viszont tény, hogy a korábbi többszáz rakétás szalvók mára néhány tucatra csökkentek – még ha most már hiperszonikus Fateh rakétákat is bevetnek, amik komoly pusztításra képesek.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 467
58 463
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 936
32 788
113
Az irániak NEM sémi nép, hanem indoeurópai.
Amúgy tényleg jobb lenne. :)
igaz, figyelmetlen voltam, pedig nálunk a jászok is iráni eredetű nép ... na de mindegy is, előfordul.
Kilőttek már nagyjából 500+ BM-et meg elküldtek sokszáz drónt is. Két napja 350BM feletti számról irtak. Akkor mennyi az annyi? Mennyi esett be 500 BM-ből? 50? mert az 10%. Mennyi talált el kritikus infrát? Ennyi BM-től nem csorogni hanem ömleni kéne a videóknak és lángolni Izraelnek.
Ehhez hozzá tartozik,hogy a leeső és kilőtt rakéták azért sincsenek arányban,mert nem csak az amerikaiak,hanem mások is le lövöldözgetik félúton,amit le tudnak, láttam pl Jordánia által lelőtt drónt , és ezzel sincs baj, sőt, annál jobb,mert kevesebb ér célba és öl meg civileket,viszont ez kimaradt a számításból,ami alapján arányokat vizsgálunk.

(egyébként én pont nem fikázom a légvédelmüket,sőt !!! én inkább azokat fikázom,akik nem látják be,hogy ezek sem legyőzhetetlenek hiába nyugati cuccok)
Azért nem döntetlent látok, mert a zsidók olyan meglepit letoltak az első napon plekniből az irániaknak, egy valag katonai felső vezetőt, atomtudóst, hírszerző vezetőket öltek meg, amihez hasonlót sem tudtak nekik visszaadni a perzsák. Ez így nekem nem döntetlen, már csak azért sem mert nem gondoltam volna hogy ilyet meg lehet csonálni sikerrel bárhol a világon egy nem banánköztársaság ellen. Irán meg egy középhatalom volt, s kurva nagy maflást kaptak, regionális hatalom, meg a siíta világ vezető létükre megforgatták őket csúnyán. Az irán felett zsidó repülők rajcsúroznak folyamatosan, az már mindennek a teteje!/alja! nézőponttól függően!
Mindig a támadó van előnyben, így neki áll a meglepetés is, szóval ez ne legyen érv sztem,ott van pl Izrael, mióta áll teljes harckészültségben az arabokkal ?

Ki tudta védeni azt a sajnálatos totális terrorista letámadást ? *

Sajnos nem!
benézték ? Nagyon csúnyán!!
Ott ki volt előnyben?

* ha meg tudták és direkt nem léptek a távlati cél érdekében,mert ez is szóba került itt,az még nagyobb gáz :(

engem nem lepett meg a dolog,a légierő nem összehasonlítható, már csak darabszám alapján sem, szárazföldire meg nem vennék mérget,hogy jobbak, nem mindig a technika dönt, bár lehet ebbe kapaszkodni,csak van olyan ellenpélda mint Afganisztán,ahol nem ilyen,hanem fényévekben mérhető különbség volt a harcoló felek technikai szintje között.

Más ... múltkor írtam,hogy Bibi szerint kb 20000 ballisztikusuk lehet a perzsáknak,maradjunk annyiban,hogy ő valószínűleg jobban informált mint mi .

Videókat, meg inkább TikTok-on keresgéljen mindenki,oda hamarabb (és több) megy ki, mint bárhová szvsz.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 514
66 697
113
Ez mondjuk nem volt egy rossz célpont de ha nekem lenne egy olyan rakétám, ami úgy megy át az ellenség brutál légvédelmén, mint fos a libán, akkor tuti, hogy az erőműveket, meg az olajtárolókat és feldolgozókat szedném ki. Az utóbbiak, ha jól emlékszem Ashkelon, meg Haifa környékén vannak.

Ráadásul az askenázik meglepő módon nagyon nehezen viselik a meleget. Szóval ha nincs áram, nincs légkondi. :)

Az erőművekkel kellet volna kezdeni. Főleg, hogy nincs is belőlük túl sok...
Amíg azok álnak, addig ez csak bohóckodás. Üres kormány épületeket lövöldöznek ki, hót feleslegesen.
Ez a jófejkedés az irániak gyengesége és a veszte is.

(Az első legitim katonai célpontnak meg a Jerikó rakéták silóinak kellet volna lenni.)