[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 367
16 775
113
17 évig 2 olyan cégnek dolgoztam,ami nagy értékű és biztonsági árakra volt specializálódott....(sajnos a 2. Is úgy járt,mint az első, öreg tulaj késett, utód meg tönkre vágta a céget, decemberben felmondtam-hivtak hasonló cégek,de messze vannak,most egy sima cégnél dolgozom.Angolozok,angol vámos meg jó gyerek).
Cigiszallitas Koszovoba. Mire a lerakódások értem,egy raklap cigi már simán "levamolva"....
Megfelelő biztonsági minősítessel egy kamionsofor elkepeszto helyekre éljut. Tudod mikor voltam legtöbbet katonai bazisokon?Mikor egy időben Heinz kecsapot meg majonézt vittem szerte Európában seregeknek...olyan eszement,minden biztonsági szabályt meghago dolgok voltak,hogy hanyattesel.Skotba az atomtengo bázison közvetlenül rakták a vadaszhajora a majonézt a potról (jó hogy jössz hamar gyorsan,indulnia kéne jarorozni,de kifogytunk a majonezbol....fellazad a legénység,ha nem lesz majonéz a kromplihoz-ja,nem voltál itt....Én,azt se tudom hol van Skócia :D)Németbe eltévedtem a laktanyaba,mert rossz instrukciókat kaptam.Ganz hittem,und links!Aha,ott a Marder parkoló volt,nem a konyha raktár....(akkor meg volt).Ha mer itt vagyunk,megnezuk közelről. Ott kobaszoltam a laktanyaba magyar rendszamos polgári kamionnal 24 tonna kecsappal- és a kutyát nem érdekelte, hogy itt is megállóhely nézelődni,meg ott is.Hk mos0ban két Leó közt még le is mostak stremibobal a bogardogos szelvefomet,minden szó nélkül....De hogy melyik raktárba vigyem az árut,nő azt nem tudtak. Kabaré.....Majd 2 órát kolbaszoltam a laktanyaba,mire megtalaltam jó raktári,véletlenül.
És a loteti kutyát nem érdekelte, hogy mit mászkál ez a kamion itt ossze-vissza
A legtöbb helyre ha bejutsz, már le sem szarnak.

Persze vannak ezeken belül is + őrzött területek.

Az mondjuk szomorú, hogy egy atomtengeralattjáróhoz oda engednek egy civilt.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 442
113
A legtöbb helyre ha bejutsz, már le sem szarnak.

Persze vannak ezeken belül is + őrzött területek.

Az mondjuk szomorú, hogy egy atomtengeralattjáróhoz oda engednek egy civilt.
Annyira nem.Civil karbantartok is vannak.Es magára a hajóra én nem mentem fel.Es végig kísérték .
Német laktanyas eset szerintem sokkal durvább. És bosszantobb is volt számomra.
De más bazisokon,hadiuzemekben is voltam.
Semmit nem őriztek annyira,mint a cigaretta zarjegyet.Na az nyűgös volt, meg szerintem is.Anyja neve 6 példányban,6x.Elol-hattul kísérő autó, felvezető rendormotorossal.
És hát az igazolvány, ami kellett a melohoz, komolyabb volt mint egy DIDO kártya.A nélkül másképpen kezelték volna.
Ahogy kelet/dél felé haladsz, annál szigorúbban a szabalyok-es ahogy szigorodó a szabályok,úgy egyre korruptabbak a dolgok.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Ocses

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 491
48 675
113
Szerintem te is tisztaban vagy az okaival es a jovovel e teren… ugyhogy legeltessuk szemeink mert nagy az esely ra hogy ezzel kifujt a gidran projekt.
...és ezzel együtt a török vonal is. Ha nem lesz több Gidrán akkor telefont sem biztos hogy felveszik nekünk: beégtünk nálunk, de nagyon. 350-450-et ígértünk venni aztán a harmadánál dobjuk - nagyon nem erről volt szó. Jogosan pipák a törökök.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 646
11 885
113
Szerintem te is tisztaban vagy az okaival es a jovovel e teren… ugyhogy legeltessuk szemeink mert nagy az esely ra hogy ezzel kifujt a gidran projekt.
Mit rendeltünk a nagy gazdasági fellendülés uccso harom-negy évében, amikor annyi háború van?
Viktor tényleg békeharcos lett.
De remélem otvenhatszor bejelentik ezt is

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 367
16 775
113
...és ezzel együtt a török vonal is. Ha nem lesz több Gidrán akkor telefont sem biztos hogy felveszik nekünk: beégtünk nálunk, de nagyon. 350-450-et ígértünk venni aztán a harmadánál dobjuk - nagyon nem erről volt szó. Jogosan pipák a törökök.
Ha emelik a költsègvetèst NATO szinten, azt is el kell majd költeni valamire.

Ez még akár jöhetne gyorsan is.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 491
48 675
113
Ha emelik a költsègvetèst NATO szinten, azt is el kell majd költeni valamire.

Ez még akár jöhetne gyorsan is.
Hát amennyire tudom a spanyolok vétózzák ezt az emelt szintet.

Amúgy meg sok év alatt kell ezt elkölteni és az előző 2%-os előírást sem tartották be sokáig....

Nincs akarat, nincs pénz akkor nem veszünk semmit. Ezt lájuk 2022 óta.
A korábban rendelt cuccok nagyjából jövőre kifutnak aztán nem lesz már mit átadogatni.

• Tetszik
Reactions: alali77 and Ocses

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
479
1 864
93
úgy beszéltek itt a magyar-török kapcsolatokról mintha ott lettetek volna a tárgyaláson! Mi az hogy beégtünk? Honnan tudod hogy nem így egyeztünk meg hogy apránként jönnek? Honnan tudod hogy a vége nem 35-450lesz? Úgy adjátok elő magatokat mintha egy betűt is láttatok volna a szerződésből!

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 491
48 675
113
  • Tetszik
Reactions: Catles and J.G.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 491
48 675
113
Össze vagyok kicsit zavarodva. Nem úgy volt, hogy áll az egész projekt? Hogy semmire sincs pénz, hogy kuka, erre most olvasom, hogy befutott 56(!) db Gidrán. Ez akkor, hogy is van?
Majd szól ha már fut az 5x beígért hazai gyártás! :D

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 532
18 517
113
úgy beszéltek itt a magyar-török kapcsolatokról mintha ott lettetek volna a tárgyaláson! Mi az hogy beégtünk? Honnan tudod hogy nem így egyeztünk meg hogy apránként jönnek? Honnan tudod hogy a vége nem 35-450lesz? Úgy adjátok elő magatokat mintha egy betűt is láttatok volna a szerződésből!
Egy ideje elegge nyilt titok az a huzavona amit a gidran projektel csinalunk az allando szerzodes modositas illetve nem teljesites es meg az az ismerosom is tud pontos reszleteket aki mas hadiipari cegnel dolgozik mert olyan hirhedt lett.
Valamint krisss is emlitette nehany hete talan? Hogy a torokoknek elege van ebbol tili-toli tempobol es kiszallnanak ebbol ezert kaptunk egy ultimatumot x idoig dontsuk el mi legyen est ezt bizonyitsuk is (egy nagyobb mennyiseg lehivasaval a keretmennyisegbol).
Nem kell hinni nekunk mert tenyleg ense hitted az ismeroseimnek akik kodosen de sokszor meselnek pletyiket aztan azt a pletyit meg be is szerezni ra nemsokra.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 491
48 675
113
Rendben. De azért érzed, hogy már túlteljesítették az itteni jóslatok 80%-át?:D
2018-ban indul ez a Gidrán projekt: ekkor kerestük meg a törököket hogy kéne ez a járgány. Vagyis 7 év alatt vettünk valamivel több mint 100 járművet három adagban: 2-3 évente 30-50 darabot. Kisírtuk tőlük a gyártás lehetőségét mondván hogy legalább 300 de inkább 450 mennyiséget vennénk.
Ehhez képest kell nézni hol tartunk most!

Összevetés képen a románok 1000+ darab hasonló kategóriás Cobra-2-est vesznek, döntően helyi gyártással.

Tragikomikus amit nálunk haderő fejlesztés címén tolnak az utóbbi néhány évben.
2022-ig ez egész jól haladt, de azóta behúzták a kéziféket: semmi lényegeset nem veszünk. Ez az 56 Gidrán kb. tökmindegy kategória egy háborúban.
Légvédelem és tüzérség meg drónok kellenek nagy mennyiségben - erre meg a filléresnek tekinthető 4x4-esekből 2-3 évente futja 30-56 darabra.

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 021
5 384
113
2018-ban indul ez a Gidrán projekt: ekkor kerestük meg a törököket hogy kéne ez a járgány. Vagyis 7 év alatt vettünk valamivel több mint 100 járművet három adagban: 2-3 évente 30-50 darabot. Kisírtuk tőlük a gyártás lehetőségét mondván hogy legalább 300 de inkább 450 mennyiséget vennénk.
Ehhez képest kell nézni hol tartunk most!

Összevetés képen a románok 1000+ darab hasonló kategóriás Cobra-2-est vesznek, döntően helyi gyártással.

Tragikomikus amit nálunk haderő fejlesztés címén tolnak az utóbbi néhány évben.
2022-ig ez egész jól haladt, de azóta behúzták a kéziféket: semmi lényegeset nem veszünk. Ez az 56 Gidrán kb. tökmindegy kategória egy háborúban.
Légvédelem és tüzérség meg drónok kellenek nagy mennyiségben - erre meg a filléresnek tekinthető 4x4-esekből 2-3 évente futja 30-56 darabra.
Megvan ennek az oka...!

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 491
48 675
113
Megvan ennek az oka...!
A nem-akarás például - meg a "zseniális" gazdaságpolitika.
Ha tényleg a HM-re költenék amit beírogatnak az amúgy tök megalapozatlan, irreális növekedéssel számolt költségvetésbe, akkor simán lehetne fejleszteni. Aztán mindig rájönnek, hogy nem jön be annyi lé a "repülőrajtokbók" as HM az egyik első, akitől elvonják a forrásokat.
Persze a haverokra, propagandára és f.szságokra mindig van pénz! :mad:

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 021
5 384
113
A nem-akarás például - meg a "zseniális" gazdaságpolitika.
Ha tényleg a HM-re költenék amit beírogatnak az amúgy tök megalapozatlan, irreális növekedéssel számolt költségvetésbe, akkor simán lehetne fejleszteni. Aztán mindig rájönnek, hogy nem jön be annyi lé a "repülőrajtokbók" as HM az egyik első, akitől elvonják a forrásokat.
Persze a haverokra, propagandára és f.szságokra mindig van pénz! :mad:
Háát már kezd a haverokra is egyre kevesebb pénz lenni, és itt kezdődnek a problémák! Nincs eus pénz és nem is lesz, OV egy fillért sem fog kapni! Ha maradnak ez így is marad, és ez marhára ki fog hatni a hadfejlesztésre is...! Kell jobb példa mint a Fehérvár focicsapat?? Garancsi már most menekül, pontosan tudja hogy vége a bulinak!

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 374
9 756
113
Olvastam. Folyamatosan felbukkansz és kezded újra és újra ugyanazt, hogy itt mindenki hülye. Ez így nem lesz jó...
Közben meg vagy nem érted vagy nem akarod érteni amit leírnak a rendelésekről.
Na akkor tisztázzuk. Hogy miért kommentelek ritkán az pl magánügy. Nem hiszem, hogy magyarázattal tartoznék neked. Ahogy látom van olyan fórum ahonnan ki vagyok tiltva hónapok óta, de fogalmam sincs, hogy miért és meddig. Semmi olyat nem írtam ami trollkodás lenne, tényeket viszont igen (56 db). Engedtessék meg a másik félnek. azaz nekem, hogy írjak még ha neked nem is tetszik. Egyébként kinek és mikor írtam, hogy hülye? Vagy elfogult vagy negatívan velem szemben? ui: nem, nem csak a rendelésekre írtam, és nem a mondandóm nem az elmúlt fél órának szólt. Érted, ugye?

• Tetszik
Reactions: SilvioD