[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 490
48 674
113
Háát már kezd a haverokra is egyre kevesebb pénz lenni, és itt kezdődnek a problémák!
Lölő meg Tiborcz vagyona szépen hízott tavaly is - nálunk van repülőrajt! De ennyit erről.
Nincs eus pénz és nem is lesz, OV egy fillért sem fog kapni! Ha maradnak ez így is marad, és ez marhára ki fog hatni a hadfejlesztésre is...!
A "nem veszünk semminél" rosszabb már csak az lehet, hogy eladjuk amit eddig vettünk...persze mindig van lejjebb.
@ravenlord számára lehet ez egy karrier lehetőség: lehetne ő az "adjuk el a modern cuccokat és vegyünk helyett régi szarokat" miniszter. Biztos nagyon élvezné... :rolleyes:
A Hadtörténeti múzeum cuccit is kiállítás helyet inkább hadrend be állítani kéne! :D

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 374
9 756
113
2018-ban indul ez a Gidrán projekt: ekkor kerestük meg a törököket hogy kéne ez a járgány. Vagyis 7 év alatt vettünk valamivel több mint 100 járművet három adagban: 2-3 évente 30-50 darabot. Kisírtuk tőlük a gyártás lehetőségét mondván hogy legalább 300 de inkább 450 mennyiséget vennénk.
Ehhez képest kell nézni hol tartunk most!

Összevetés képen a románok 1000+ darab hasonló kategóriás Cobra-2-est vesznek, döntően helyi gyártással.

Tragikomikus amit nálunk haderő fejlesztés címén tolnak az utóbbi néhány évben.
2022-ig ez egész jól haladt, de azóta behúzták a kéziféket: semmi lényegeset nem veszünk. Ez az 56 Gidrán kb. tökmindegy kategória egy háborúban.
Légvédelem és tüzérség meg drónok kellenek nagy mennyiségben - erre meg a filléresnek tekinthető 4x4-esekből 2-3 évente futja 30-56 darabra.
Válaszolok ameddig lehet és a cenzúra nem csap le. Én tuti nem állítottam, hogy minden oké. Én tuti nem írtam olyat, hogy hibátlan minden és minden a tervek szerint folyik. Azt viszont írom, hogy tartom, hogy itt a fórumon döntően a nagyobb kommentelő "had" folyamatosan negatív képet fest le. Erre volt válaszom. A Gidránok pedig 100 feletti darabszámnál járnak. Nem, nem 2-3 évente érkezik, hanem folyamatosan. Ja igen, bezzeg románia....Jézusom....

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 021
5 384
113
Válaszolok ameddig lehet és a cenzúra nem csap le. Én tuti nem állítottam, hogy minden oké. Én tuti nem írtam olyat, hogy hibátlan minden és minden a tervek szerint folyik. Azt viszont írom, hogy tartom, hogy itt a fórumon döntően a nagyobb kommentelő "had" folyamatosan negatív képet fest le. Erre volt válaszom. A Gidránok pedig 100 feletti darabszámnál járnak. Nem, nem 2-3 évente érkezik, hanem folyamatosan. Ja igen, bezzeg románia....Jézusom....
Ez valami fideszes alternatív valóság? Nyugi nemsokára elmúlik....

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
554
1 858
93
Válaszolok ameddig lehet és a cenzúra nem csap le.
Igen, egy kicsit elment a téma belpol irányba (bár sajnos a haderőfejlesztés elválaszthatatlan ettől).
Azt viszont írom, hogy tartom, hogy itt a fórumon döntően a nagyobb kommentelő "had" folyamatosan negatív képet fest le. Erre volt válaszom.
Nem volt ez mindig így; a Z plan kezdetén egymást pörgettük a jó hírekkel, fejlesztési elképzelésekkel, üzengettünk Maróthnak. Szerinted ez miért változott meg?

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 213
4 575
113
Igen, mert a nyilvános és kikövetkeztethető információk alapján a haderőfejlesztés erőteljesen lelassult, hovatovább le is állt.
A "negatív fórum had" meg szimplán hitevesztett.

És nem ok nélkül, mert a kép elég negatív.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 490
48 674
113
Folyamatosan? :D
2-3 évente néhány tucat az folyamatos? :D

2022 óta nincs érdemi új fejlesztés. Korábban letárgyalt, berendelt dolgok érkeznek be. Viszont új megrendelések hiányában 2027-tól szinte semmi nem fog érkezni - ez itt a komoly probléma!
Hiába akarnánk akkor venni valamit mert 3-4-5 éves várólista van szintem mindenre. Tehát a 2022-26 között is szarakodás azt fogja eredményezni, hogy 2028-30-ig akkor sem fog semmi érkezni ha hirtelen lenne rá pénz. Ez egy nagy részt elbukott évtized lesz fejlesztéske terén.
Lesz egyetlen úgy ahogy modern lövész dandárunk meg minimális légvédelmünk 1-2 hétre elég rakétával, aztán ennyi! Honvédelemhez még NATO-val együtt is oltári gyenge! Közben meg faszságokra és magán zsebekbe megy el pénz!
Nagyon is van oka hogy negatív itt szinte mindenki.

Aki ismeretség vagy saját tapasztalat révén jobban rálátnak ezekre folyamatokra, hát azok depresszió közeli állapotban vannak emiatt...

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 374
9 756
113
Igen, egy kicsit elment a téma belpol irányba (bár sajnos a haderőfejlesztés elválaszthatatlan ettől).

Nem volt ez mindig így; a Z plan kezdetén egymást pörgettük a jó hírekkel, fejlesztési elképzelésekkel, üzengettünk Maróthnak. Szerinted ez miért változott meg?
Nekem ezzel se lenne bajom, csak legyünk tárgyilagosak. Van fejlesztés. Pont. Nyilván az más időszak volt, az itt imádott nyugati állítólagos gazdasági szövetségesünk minden helyzetben igyekszik elzárni a pénzcsapokat, persze, hogy döcög a szekér a brüsszeli kátyús úton. Persze, a hazai beszerzési rendszerben is egy rakat alkalmatlan figura van, de azért a technika érkezik.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 374
9 756
113
Igen, mert a nyilvános és kikövetkeztethető információk alapján a haderőfejlesztés erőteljesen lelassult, hovatovább le is állt.
A "negatív fórum had" meg szimplán hitevesztett.

És nem ok nélkül, mert a kép elég negatív.
Nem hitevesztett az aki a saját szemének se hisz. Egészen más. Hogy állt volna már le a haderőfejlesztés? Istenem....erről írtam.....

• Robot
Reactions: alali77

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 021
5 384
113
Nekem ezzel se lenne bajom, csak legyünk tárgyilagosak. Van fejlesztés. Pont. Nyilván az más időszak volt, az itt imádott nyugati állítólagos gazdasági szövetségesünk minden helyzetben igyekszik elzárni a pénzcsapokat, persze, hogy döcög a szekér a brüsszeli kátyús úton. Persze, a hazai beszerzési rendszerben is egy rakat alkalmatlan figura van, de azért a technika érkezik.
Jön a tekknika ami már évekkel ezelőtt meg lett rendelve! Te tudsz új fegyverbeszerzésről és nem is szólsz...??? Na jó mostmár mond meg hogy hány f-35öt rendeltünk!!

• Tetszik
Reactions: Catles and ms07

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 374
9 756
113
Folyamatosan? :D
2-3 évente néhány tucat az folyamatos? :D

2022 óta nincs érdemi új fejlesztés. Korábban letárgyalt, berendelt dolgok érkeznek be. Viszont új megrendelések hiányában 2027-tól szinte semmi nem fog érkezni - ez itt a komoly probléma!
Hiába akarnánk akkor venni valamit mert 3-4-5 éves várólista van szintem mindenre. Tehát a 2022-26 között is szarakodás azt fogja eredményezni, hogy 2028-30-ig akkor sem fog semmi érkezni ha hirtelen lenne rá pénz. Ez egy nagy részt elbukott évtized lesz fejlesztéske terén.
Lesz egyetlen úgy ahogy modern lövész dandárunk meg minimális légvédelmünk 1-2 hétre elég rakétával, aztán ennyi! Honvédelemhez még NATO-val együtt is oltári gyenge! Közben meg faszságokra és magán zsebekbe megy el pénz!
Nagyon is van oka hogy negatív itt szinte mindenki.

Aki ismeretség vagy saját tapasztalat révén jobban rálátnak ezekre folyamatokra, hát azok depresszió közeli állapotban vannak emiatt...
Kezd komolytalan lenni a beszélgetés. Értem én, hogy minden gáz a jó....vagyis a kívánt mentalitás, de azért nézzük már reálisan...Meg ne haragudj már, de fogalmad sincs arról, hogy mi fog jönni 2027 után. Egyrészt azért mert aki tudja, tudhatja az nem itt fogja megírni (...) másrészt 1 évvel a választások előtt mit kellene még? Érkeznek folyamatosan, lehet mellé beszélni csak felesleges. Az meg a másik, hogy nálunk minden gáz, minden rossz, de bezzeg minden más szomszédnál, ott nagyon suhan a beszerzés (nem, nem suhan).
Kritikának helye van, a túltolt negatív és bugyuta gondolatoknak nem lenne itt helye.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 374
9 756
113
Jön a tekknika ami már évekkel ezelőtt meg lett rendelve! Te tudsz új fegyverbeszerzésről és nem is szólsz...??? Na jó mostmár mond meg hogy hány f-35öt rendeltünk!!
Ez főleg nem az a hely ahol komoly ember leírja, hogy x,y gép fog jönni ennyi és ennyi darabszámban. Van itt elég önjelölt mindent is jobban tudó.

• Robot
  • Vicces
Reactions: alali77 and fitom

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 213
4 575
113
Nem hitevesztett az aki a saját szemének se hisz. Egészen más. Hogy állt volna már le a haderőfejlesztés? Istenem....erről írtam.....
Jah, látom az új 8x8 asokat a BTRek leváltására, az új tüzérséget az elvileg háromdandáros haderőnek, az ABM képes légvédelmi rendszert, a fegyverzetet a helikopterekre, az új géppuskát, az új golyószórót (illetve azt bár ne látnám), illetve a 10k+ tartalékos számára az egyéni fegyvereken túl bármit is.

Le kéne jönnöm a varázsgombáról.

Ez főleg nem az a hely ahol komoly ember leírja, hogy x,y gép fog jönni ennyi és ennyi darabszámban. Van itt elég önjelölt mindent is jobban tudó.
Leírhatnák bárhol is, de nem teszik. A legegyszerűbb magyarázat pedig az, hogy a semmit nem lehet leírni.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 255
38 661
113
Kezd komolytalan lenni a beszélgetés. Értem én, hogy minden gáz a jó....vagyis a kívánt mentalitás, de azért nézzük már reálisan...
Azt csináljuk.
Meg ne haragudj már, de fogalmad sincs arról, hogy mi fog jönni 2027 után
De, semmi.
másrészt 1 évvel a választások előtt mit kellene még?
ebben a ciklusban nem vettek semmit sem nem most kellet volna elkezdeni...
Érkeznek folyamatosan, lehet mellé beszélni csak felesleges
Igen, amik 22 előtt lettek megrendelve, de lassan ezek is elfogynak
Az meg a másik, hogy nálunk minden gáz, minden rossz, de bezzeg minden más szomszédnál, ott nagyon suhan a beszerzés (nem, nem suhan).
Nem minden, csak amit 22 óta művelnek, az a kurva gáz...