Mindent beszelnek mar, 2 hetente ra mondjak az ament kovi heten meg offos mar szoval majd kiderul…
Ez valahonnan ismerős...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mindent beszelnek mar, 2 hetente ra mondjak az ament kovi heten meg offos mar szoval majd kiderul…
Hát nem transzparens.Igen. Ez nekem is feltűnt.
A költségvetésben szereplő számok, ha mondjuk a légierő és légvédelem működési és felhalmozási kiadásait összeadod és a szövéges részben szereplő összegek passzolnak.
A táblázatban kicsit kevesebb van.
Egy ötletem van. A táblázat a több éves projekteket tartalmazza, ami csak egyszeri, egy évhez tartozó kiadás, az nincs benne, ezért kevesebb.
Az 1,6 2028 meg olyan messze van ertelmezesem szerint az az jelenti hogyA táblázat címét lehagytam.
Ezekben a több év előirányzatait terhelő programok későbbi évekre vonatkozó hatásai szerepelnek
Az 1,6 sztem azt jelenti, hogy 2028-ra gyakorlatilag kifutnak a korábban leszerződött légvédelmi fejlesztésekkel kapcsolatos fizetési kötelezettségek.
Ha a korábbi években megnézed a mondjuk 2026-ra vonatkozó fizetési kötelezettségeket, mindig alacsonyabb volt, de ahogy haladunk előre nő.
Az az aláíró toll és a borkoteses szerződés áraAz 1,6 2028 meg olyan messze van ertelmezesem szerint az az jelenti hogy
addigra a fizetni valo kifut de mivel meg messze van ez a datum addig esetlgesen nagy legvedelem amirol mar beszelnek lehet le lesz szerzodtetve es majd at kell irni.
De mivel most meg kanyarban sincs ilyen egyertelmuen nem szamolnak vele.
Hozzátenném, hogy állítólag folyik a haderőfejlesztési program stratégiai felülvizsgálata, bármit is jelentsen ez.
Juhheee meg az utolso varialasbolse lett egy beszerzes de mar ujat inditanak/at terveznek.Új neve lesz. Pató Pál haderőfejlesztési program.
Lehet hogy pont arról szól az újra tervezés, hogy még azt se vegyük meg, amit eddig akartunk!Juhheee meg az utolso varialasbolse lett egy beszerzes de mar ujat inditanak/at terveznek.
Sztem .
Remélhetőleg a + 4 Skyfoxból semmi nem lesz...Sztem .
Légierő.
Amire tippek.27-es 35 mrd az. 18 Gripen éves lízing.
28-ban még hozzájön a +4 felderítő Skyfox, 4x5 mrd.
26 tippre azért a legmagasabb,mert fegyverzet jön a gépekhez és a logisztikai háttér, bármi is legyen az.
Az ELTA radarokat kihagytad.Légvédelem
Ez sztem főleg az AMRAAM rakéták költsége.
Illetve a Mistral modernizáció a radarok meg a szoftveres támogatás mellett.
Új légvédelmi beszerzés ebben nincs.
A legfontosabb a vállról indítható légvédelmi rakétarendszerek beszerzése lenne. Ami nem is nagy költség.
Nem lesz harckocsi véve még évekig - ebben a költségvetésben tuti nincs benne a KF51.Szárazföld
Ami 26-ra benne van.
Gyalogsági harcjármű - LYNX
Többcélú moduláris harcjármű - török
Harckocsi - azt hiszitek a Leopárd, pedig a Panther![]()
Amennyire tudni lehet nem lesz aknavetős Gidrán.Tűz támogató képesség - LYNX NEMO aknavető rendszerrel, Gidrán aknavető rendszerrel
Ebből minden évben kellene venni vagy két tucatot - ha raktárra megy az sem baj. Ennél olcsóbb tűztámogató eszköz nincsen!meg jön még pár vontatott 120-as Hírtenberger
PULS vagy semmi!Kézi páncéltörő - RGW, a CG idén már leszállítva.
Rakéta sorozatvető - itt többen tudják a tuti, vagy nem![]()
"Rávarrják" a Lynxre a HERO-t - csak tipp...Katonai terepjáró program indulása - nah, erre varrjál gombot. Tudni fogja a Rába???
Drónok felderítő harcjárművekhez - ez mi lesz???
Bobo ezt már elhintette, hogy Lynxeket kapnak - ha jól emlékszem. Persze ez annyira távoli, hogy talán nem lesz ebből se semmi.A harcfelderito osztály, ezred mit kap??
26ban magyar tulajdonba kerul nem lesz mar lizing tetel.Sztem .
Légierő.
Amire tippek.27-es 35 mrd az. 18 Gripen éves lízing.
Haaat az a negy lehet kesobb jon. Vagy nem fog.28-ban még hozzájön a +4 felderítő Skyfox, 4x5 mrd.
Meg kene ahhoz rendelni a fegyverzetet elobb…26 tippre azért a legmagasabb,mert fegyverzet jön a gépekhez és a logisztikai háttér, bármi is legyen az.
Manpads az egeto problema hogy nincs orvosolni kene nagyon gyorsan.Légvédelem
Ez sztem főleg az AMRAAM rakéták költsége.
Illetve a Mistral modernizáció a radarok meg a szoftveres támogatás mellett.
Új légvédelmi beszerzés ebben nincs.
A legfontosabb a vállról indítható légvédelmi rakétarendszerek beszerzése lenne. Ami nem is nagy költség.
Az tutiSzárazföld
Ami 26-ra benne van.
Gyalogsági harcjármű - LYNX
Vagy nem…Többcélú moduláris harcjármű - török
Erre ne fogadj nagy osszegben legalabbis 26os evszamra.Harckocsi - azt hiszitek a Leopárd, pedig a Panther![]()
Mostmar csak az a biztos amit ala irnak es leszallitasra kerul hetente valtozik minden…2 opcio van egyik olcso keves a masik draga es keves. Zaros hataridon belul valoszinuleg ki fog derulni a nyilvanossag fele is melyik.Rakéta sorozatvető - itt többen tudják a tuti, vagy nem![]()
A raba nem, nincs mar meg ahhoz a kapacitas mindenkeppen kooprodukcioba kell lepni valamelyik nagy gyartoval, pletykak szerint hatterben mar megy a puhatolozasKatonai terepjáró program indulása - nah, erre varrjál gombot. Tudni fogja a Rába???
Az fugg atrol melyik mrls csomagot vesszuk.Drónok felderítő harcjárművekhez - ez mi lesz???
Lynx, kedvenc hosunk bobita mar elszolta magat egyszer.A harcfelderito osztály, ezred mit kap??
A forrás linkjét is mellé tudnád tenni? Előre is köszönöm.Nah bontsuk ki ezt egy picit jobban.
Az országgyűlés honlapján a költségvetési törvény indoklása vagy egy melléklete volt.A forrás linkjét is mellé tudnád tenni? Előre is köszönöm.
Na, csak megtaláltam végre... itt lehet olvasgatni.Az országgyűlés honlapján a költségvetési törvény indoklása vagy egy melléklete volt.
Ez volt a leggyengébb hónap idén.
Ahol lehet hm es a tobbi miniszterium sporolasra lett utasitva.Ez volt a leggyengébb hónap idén.
Mondjuk 10%-ot javult a költségvetési hiány, lett egy kis többlet. Áprilisban az éves hiány 68%-a volt, májusban az éves hiány 59%-ára csökkent.
Havi kiadás
121 mrd Jan
130 mrd Febr
200 mrd Márc
135 mrd Ápr
90 mrd május
Az éves kiadás 35%-át költöttek el az első öt hónapban (41% lenne arányosan).
Havonta kb. mennyi megy el bérköltségre átlagosan?Havi kiadás
121 mrd Jan
130 mrd Febr
200 mrd Márc
135 mrd Ápr
90 mrd május
Az éves kiadás 35%-át költöttek el az első öt hónapban (41% lenne arányosan).
Havonta kb. mennyi megy el bérköltségre átlagosan?
+ a fegyverpenz ami ideibol kerul majd levonasraAz idei éves durván 400 mrd. 33 mrd havonta, ha jól saccoltam.
Nem. Az a jövő évibe van betervezve jövőre fizetik.+ a fegyverpenz ami ideibol kerul majd levonasra
ühüNem. Az a jövő évibe van betervezve jövőre fizetik.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..