Miért engem kérdezel? Nem én akartam annektálni egy Ukrajna méretű és lakosságú országot 180.000-200.000 emberrel, hanem az oroszok élükön Putyinnal.
De ezt a hülyeséget sajnos csak te meg az általad követett propagandaoldalak állítják, nulla bizonyítékkal és szembepisilve a tényekkel.
És igen, az oroszok 30.000-50.000 (nem csak 30, merthogy gondolom "merő véletlenségből" nem pedig szándékos torzításból hagytad le az 50.000-et a 30.000 mögül), akarták elfoglalni Kijevet.
Bizonyíték? Jah az nuku csak a narratívagyártás megy.
Hogyan? Javaslom a krími annexió legalább felületes megismerését. Ha ezzel végeztél akkor onnatól már csak egy pici agymunka észrevenni a krími művelet hogyan skálázódott fel.
A krím egy kicsit más tészta hiszen az egyrészt orosz, orosz bázis is van ott és az ‘ukrán’ helyőrség sem akarta megvédeni egy percig sem, hanem azonnal átállt az első lehetséges alkalommal. Nem kellett felskálázni a fantazmagóriáid igazolására semmit. Ezzel az erővel felskálázhatjuk Luhanszkot és a Donbasszt is, hiszen ott a helyi ‘ukránok’ verték ki a banderistákat.
A kérdésedre válaszolva nagyjából 1,5-2 millió katona, de nemcsak a nyugati, hanem az orosz könyvecske szerint is...
Neked pedig az az állításod hogy a nálad végtelenül képzettebb orosz vezérkar mindezt a katonai törvényszerűséget egyszerűen figyelmen kívül hagyta, és nekiálltak elfoglalni Kievet egy arra tökéletesen elégtelen erővel… amiből olyan nagy ‘csata’ kerekedett, hogy az ukránok mindössze valami 168 halottat ismertek el benne hetek alatt.
Szóval maradtunk ott hogy neked van egy elméleted, hogy orosz hadicél lett volna Kijev elfoglalása, amit az oroszok nem állítanak. Amire az orosz katonai elmélet szerint is sokkal több ember kellett volna. Amire a nyugati katonai elmélet szerint sokkal több ember kellett volna. Amire a józan ész szerint sokkal több ember kellett volna. És amit az oroszok érdemben meg sem próbáltak, azon túl hogy látványosan manővereznek a város szélén, kicsit beszaratva a kijevieket. De szerinted akkoris.