Egyelőre nem én akarom Skyranger HELYETT a "DEFAt" venni "autóradarral", ne nekem magyarázd!Baxod,a Skyranger egy dedikált jármű,a 30DEFA(40milis agv) meg önlégvédelemre IS képes másodfegyverzet......

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyelőre nem én akarom Skyranger HELYETT a "DEFAt" venni "autóradarral", ne nekem magyarázd!Baxod,a Skyranger egy dedikált jármű,a 30DEFA(40milis agv) meg önlégvédelemre IS képes másodfegyverzet......
Nem csapatlégvédelem HELYETT,hanem MELLETTE van szükség 30DEFA RCWSre.Egyelőre nem én akarom Skyranger HELYETT a "DEFAt" venni "autóradarral", ne nekem magyarázd!![]()
Úgy kell programozni, hogy meg tudja.Autóradar....![]()
![]()
Az meg tudja különböztetni a drónt a madaraktól?
Mert a Skyranger Spexer radarja pl. meg tudja...
Minek kicsit tobb skulot visznek es madarak populaciojat is szabalyozzuk, olcsobb mint le programozni nem kell mindennen fennakadni es vitazni.Úgy kell programozni, hogy meg tudja.
Én nem kerúl millió euróba, csak 100 eur/db.
Ez annyira komolytalan hogy erre már szavak sincsenek!Úgy kell programozni, hogy meg tudja.
És hol találsz olyan hülyét aki ennyiért leprogramozza neked?Úgy kell programozni, hogy meg tudja.
Az autóradar darabja 100 €, nyilván a programozót meg kell fizetni.És hol találsz olyan hülyét aki ennyiért leprogramozza neked?
Melyik univerzumban?
Most autóradar alatt a távolságtartó radarokat érted?Mert azok qrvára nem jók ide.Az autóradar darabja 100 €, nyilván a programozót meg kell fizetni.
Nyilván ugyanazt tudja ám mint egy légvédelmi AESA radar...Az autóradar darabja 100 €, nyilván a programozót meg kell fizetni.
Ideje volt mar bejelenteni pecel es isaszegnel sokan nem ertettek mi a picsat mereget ott a katonakA légvédelem reagáló képességének növelése érdekében a győri légvédelmi rakétaezred egyik NASAMS alegysége Budapestre települ, és kijelölt erőivel teljesít szolgálatot Pécel és Isaszeg települések melletti, a feladathoz megfelelő adottságokkal rendelkező honvédségi területeken – jelentette be dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.
Az alegység feladata kettős: az országvédelmi feladatok mellett – szövetségesi kötelezettségeinknek megfelelően – hozzájárul a NATO Integrált Lég- és Rakétavédelmi Rendszerében történő közös védelemhez.
![]()
Új dimenziók a magyar légtér védelmében – bekapcsolódnak a NASAMS alegységek
A légvédelem reagáló képességének növelése érdekében a győri légvédelmi rakétaezred egyik NASAMS alegysége Budapestre települ, és kijelölt erőivel teljesít szolgálatot Pécel és Isaszeg települések melletti, a feladathoz megfelelő adottságokkal rendelkező honvédségi területeken – jelentette be...honvedelem.hu
Mit kell mindenkinek mindent érteni...?Ideje volt mar bejelenteni pecel es isaszegnel sokan nem ertettek mi a picsat mereget ott a katonak![]()
Ez igy van, en is mondtam ismerosnek hogy csak unatkoznak azert vannak ottMit kell mindenkinek mindent érteni...?![]()
A NASAMS félóra alatt tűzkész. Háborúk nem a semmiből jönnek! Ezt felejtsük már el!Feltételezem itt békeidőről valami emelt védelmi szintre váltásra gondolsz, mert hát, egy hétköznapi "éles helyzet" Szikla - SAMOC - FDC láncon megköveteli a tűzkész inditókat. Akkor széttelepülni, tárazni, és tűzkész állapotra hangolni rohadtul nincs idő.
Szvsz a széttelepülésnek kéne alapállapotnak lenni. A Lengyeleknél, Románoknál, Görögöknél vannak a repterek és közigazgatási központok mellett állandó légvédelmi egységek alegységek.. Nem is értettem soha miért nincs nálunk. Néha Paks-nál volt aztán megszüntették.A NASAMS félóra alatt tűzkész. Háborúk nem a semmiből jönnek! Ezt felejtsük már el!
Már mindenki a helyén lesz mikor az első lövés eldördül.
Pedig nálunk háborús vészhelyzet van...Szvsz a széttelepülésnek kéne alapállapotnak lenni. A Lengyeleknél, Románoknál, Görögöknél vannak a repterek és közigazgatási központok mellett állandó légvédelmi egységek alegységek.. Nem is értettem soha miért nincs nálunk. Néha Paks-nál volt aztán megszüntették.
Ráadásul ha tudható (űrből látható) hol vannak az indítók fixen, akkor simán megkerülik őket a CM-ek, drónok - vagy épp szét is lövik őket. Éles helyzetben ezeket legalább naponta arrébb kell rakni...Miből gondolod hogy ez már nem maga a kitelpülés? Lehet hogy csak egy Sentinel radart, két indítót feltettek Isaszeg és Pécel között egy dombtetőn bekerített területre, őrbódékkal és kamerarendszerrel, a teherautók és a többiek meg elmentek a legközelebbi HM létesítménybe ahol a váltás tud enni, aludni?
Csak nehogy összevesszenek a Kecskemétiekkel azon néhány AMRAAM-on amink van...Ennyi van, ezt kell beosztani.
Tök mindegy! Budapest méretű városara az is kevés, ha az összeset ide telepítik...Három és fél évbe tellett meglépni, és csak a legkisebb minimumot. Szánalmas.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..