Nos ha jól tudom a szolgálatok feladata az aktuális vezetés által meghatározott feladatok végrehajtása, illetve azok ellenőrzése. Ha találnak valamit, Szijjártó vagy Viktor orosz kém, elő a farbával, szeretném tudni én is mi a valóság. Ha meg nem az, akkor kutya kötelességük az aktuális végrehajtó hatalom által megszabott irányba tevékenykedni. Szerintem az nem frankó, mikor a politika meghatározza az irányvonalat, azt pl. a volt vezérkari főnök ezzel szembemenve kint kajabálja önfelhatalmazással mint Romolusz hogy Slava Ukraini. Kiabálja akkor ha azt a felhatalmazást kapta!
Az hogy felmerülhet hogy arra a kapura játszunk, többek közt az ilyen kis dolgokból is táplálkozhat ami kinyilatkoztatást Dudi tett tegnap. NULLA valóságalappal, mert én meg mondom látom a saját szememmel hogy itt ápolják nálunk a sérült ukránokat, tudom hogy mennyit segítünk az ukránoknak, hogy mást ne mondjak ha nem kapnánk tőlünk az áramot, meg a harccselekményeikhez szükséges gázolajat, igen hamar leszopnák magukat!
Szóval nem, nem az oroszokért játszunk, hanem magunkért, ezt csak az nem látja hogy így van, aki nem akarja.
A helyzet az, hogy már a tények, sem tények. Lehet sosem volt az, csak régebben nem lehetett az internet véleményszabadságában mindent megkérdőjelezni. Ha
mértékadó újságok, tévék egyöntetűen mondták, akkor az tény volt, mégha most kiderül, hogy hazugság.
A politika, az őket kiszolgáló média és influenszerek segítségével írja a
tényeket. De ennek van egy új változata is, egyre erősebb, egy felszínen nem látható érdek, a médián és az influenszereken keresztül irányítja a politikusokat, akik kvázi bábok. A Nyugat ez utóbbi irányba megy, a Kelet az előbbi irányba, Magyarország meg e kettő törésvonalán szakad.
A szolgálatok meg. Régen úgy gondoltuk demokráciában az ÁLLAM érdekeit képviselik. Ez nem azt jelenti szűzlányok, de ha a Mutti úgy akarta, akkor a német kormány érdekében, akkor a BND egy mallorcai videóval letakarítja Strachet, ha vétózza a magyar kormány az EU költségvetést, akkor Szájert. Ezek beleférnek, úgymond ez a német szolgálatok dplga, hogy a mindenkori német kormányt segítse.
De ellenpélda Trump, ahol az FBI rádolgozott, ellenben Biden fiára meg aktivan akadályozta az információkat. Dezinformációs kampányt folytatott hazugságokkal Trump ellen, Biden mellett.
És akkor vissza haza.
Putyin Báb Orbán aktív vád (2016ban Trump ellen is ez ment), azaz ma már annyi ideje mondják, ez a nyugati mainstream vélemény. Ezt látod ide is kormányellenes fórumozók részéről leszűrődni. Erre ragadnak az információrengetegből további fakenewsok. (Mert tekintsük a Putin bábot ne komkrétan, tágabb értelemben véleménynek). Nem segít az ukránoknak. Pedig ahogy írtad, nélkülünk leállna Ukrajna. Diesel, benya, gáz, villany és ez csak az alapcsomag. Igen, katonákat is itthon ápolnak. Fegyver is megy át rajtunk, csak nem Kárpátaljára.
Mi is magyar különvélemény. Konkrétan magyar fegyver és Magyarországról közvetlenül fegyver nem mehet.
Nem akarunk további gazdasági szankciókat, ami fordítva is rengeteg kárt okoz. Ukrajnáért ne áldozzuk fel az europai, magyar gazdaságot.
Fontosabb nekünk a tűzszünet, minthogy fegyveresen visszaállítsa Ukrakna a nemzetközi jogi határaot.
Kábé ennyi.
Persze főleg idén az ukrán titkosszolgálati akciók óta a kommunikáció végtelenül kölcsönösen eldurvult. Lehet a fenti fakenews 2022-ben belefért, de ahogy élesedik a helyzet, lehetnek új szempontok.
Csak, hogy fogalmazzak finoman....Maradjunk annyiban az ukrán politika és szolgálatok, jól felfogott saját érdekük miatt itthon kormányváltást akarnak. Ahogy Nyugat-Európa többsége is, nemcsak ezért. És ebben az ellenzéki média, influenszerek partner. Sajnos a legnagyobb ellenzéki pártnak is, hogy finom legyek,
rossz ukrán kapcsolatai vannak. Olyanokkal, akik minimum KGBéla szinten mozognak. És ezt hagyják magukra égni és velük mozognak.
Szal nem csoda, hogy sokan eltévednek a tényekben, vagy annyira utálnak vmit, hogy nem érdekli őket.