[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 920
113
Hát itt szàmot kéne vetni hogy megéri e beszállni a hitelbe ha annak elutasítása azzal jár, hogy a gazdasági blokk amiben vagyunk és reálisan nen tudjuk kiváltani utána taknyosra szopat minket....

Szlovákia kicsit kissebb mellényel lóg ki a sorból nincs is annyit ütve.
Én komolyan azt gondolom, ha ezt aláírjuk, utána jönnek majd a következő ultimátumok: Kici algériai, szír, szudáni, nigeriai akit soknak éreznek már a germánok jöjjön ide. Meg amúgy is legyünk szép, nyitott társadalom. Pöcsösnénik, faszoslányok. Figyelj Krisss, köszi NEM!

Ez nekem tiszta sor, nyújtanánk a kisujjunkat, és konkrétan kilóg a lóláb, a teljes szuverenitásunk kell minden erőforrásunkkal az EU magországoknak, minden feléjük gravitál, Brüsszel egy kisgömböc!

A faszomat azt!

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Soha nem lesz Oroszország a szomszédunk. Ez soha nem is volt magyar stratégia, teljesen irreális is lenne, a Dnyeperig sem jutottak el, és lassan vége a bulinak. Soha egyetlen hivatalban lévő magyar vezető nem is mondott mást, mint hogy a NATO tagja vagyunk, Ukrajna a megtámadott fél, SEGÍTJÜK őket mindennel kivéve fegyver, és nem Ukrajna ellen, hanem a béketárgyalások mellett állt ki a magyar külügy, konzekvensen, az elejétől azt mondják, mondjuk hogy tárgyalások, tűzszünet, békemegállapodás kell, harctéri realitás miatt minél később, annál kevesebb és szarabb állapotban marad meg Ukrajnából.

HARD FACT!

Mindenki aki mást mond, az elnézést kérek de HAZUDIK!
A minden áron béke stratégiaban ez is benne van mint opció, mert ezt jelentené a totális orosz győzelem.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 270
141 916
113
Na most ez egy olyan dolog, hogy ezt én innen eldönteni srácok nem tudom, de tényleg nem, hogy Romolusz mester az Zaluzsnijjal cimborált-e valójában jobban mint a kormányzati felhatalmazása kérte volna, vagy sem, ahogy láttam saját szájából - ha váltás lesz lesznek telefonszámok neki - vagy tényleg full mocskos fideszpropaganda az egész, hogy kiment és kormány utasításra szopkodta fel az ukránokat Slava ukraini kiabálással, amit most a Fideszpropi olvas rá a tokás RSZR gravírozott tükrös volt nagyemberetekre.

Nem tudom eldönteni.

TE is leírtad mint hivatásos tiszt ezt ide, de marha kíváncsi vagyok rá hogy ott voltál, és úgy tudod ezt 100%-ra, vagy csak mesélte XY?
Kormányzati utasítás volt ( és most is az) a katonapolitikai vonalon a nyugati és ukrán kapcsolatok javìtása a hivatalos kommunikáció "eredményéinek" lágyításával.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 920
113
A minden áron béke stratégiaban ez is benne van mint opció, mert ezt jelentené a totális orosz győzelem.
Hülye vagy... Konkrétan meg akarod magyarázni amit tételesen elmagyarázott, levezetett, kifejtett Orbán, Szijjártó, Orbán Balázs, Menczer, Lázár hogy azt nem is úgy gondolják biztos, mint ahogy kommunikálta egybevágóan mind, sokszor, sok helyen.

Erre nem lehet már mit írni.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 765
105 341
113
Nos ha jól tudom a szolgálatok feladata az aktuális vezetés által meghatározott feladatok végrehajtása, illetve azok ellenőrzése. Ha találnak valamit, Szijjártó vagy Viktor orosz kém, elő a farbával, szeretném tudni én is mi a valóság. Ha meg nem az, akkor kutya kötelességük az aktuális végrehajtó hatalom által megszabott irányba tevékenykedni. Szerintem az nem frankó, mikor a politika meghatározza az irányvonalat, azt pl. a volt vezérkari főnök ezzel szembemenve kint kajabálja önfelhatalmazással mint Romolusz hogy Slava Ukraini. Kiabálja akkor ha azt a felhatalmazást kapta!

Az hogy felmerülhet hogy arra a kapura játszunk, többek közt az ilyen kis dolgokból is táplálkozhat ami kinyilatkoztatást Dudi tett tegnap. NULLA valóságalappal, mert én meg mondom látom a saját szememmel hogy itt ápolják nálunk a sérült ukránokat, tudom hogy mennyit segítünk az ukránoknak, hogy mást ne mondjak ha nem kapnánk tőlünk az áramot, meg a harccselekményeikhez szükséges gázolajat, igen hamar leszopnák magukat!

Szóval nem, nem az oroszokért játszunk, hanem magunkért, ezt csak az nem látja hogy így van, aki nem akarja.
A helyzet az, hogy már a tények, sem tények. Lehet sosem volt az, csak régebben nem lehetett az internet véleményszabadságában mindent megkérdőjelezni. Ha mértékadó újságok, tévék egyöntetűen mondták, akkor az tény volt, mégha most kiderül, hogy hazugság.

A politika, az őket kiszolgáló média és influenszerek segítségével írja a tényeket. De ennek van egy új változata is, egyre erősebb, egy felszínen nem látható érdek, a médián és az influenszereken keresztül irányítja a politikusokat, akik kvázi bábok. A Nyugat ez utóbbi irányba megy, a Kelet az előbbi irányba, Magyarország meg e kettő törésvonalán szakad.

A szolgálatok meg. Régen úgy gondoltuk demokráciában az ÁLLAM érdekeit képviselik. Ez nem azt jelenti szűzlányok, de ha a Mutti úgy akarta, akkor a német kormány érdekében, akkor a BND egy mallorcai videóval letakarítja Strachet, ha vétózza a magyar kormány az EU költségvetést, akkor Szájert. Ezek beleférnek, úgymond ez a német szolgálatok dplga, hogy a mindenkori német kormányt segítse.

De ellenpélda Trump, ahol az FBI rádolgozott, ellenben Biden fiára meg aktivan akadályozta az információkat. Dezinformációs kampányt folytatott hazugságokkal Trump ellen, Biden mellett.

És akkor vissza haza.
Putyin Báb Orbán aktív vád (2016ban Trump ellen is ez ment), azaz ma már annyi ideje mondják, ez a nyugati mainstream vélemény. Ezt látod ide is kormányellenes fórumozók részéről leszűrődni. Erre ragadnak az információrengetegből további fakenewsok. (Mert tekintsük a Putin bábot ne komkrétan, tágabb értelemben véleménynek). Nem segít az ukránoknak. Pedig ahogy írtad, nélkülünk leállna Ukrajna. Diesel, benya, gáz, villany és ez csak az alapcsomag. Igen, katonákat is itthon ápolnak. Fegyver is megy át rajtunk, csak nem Kárpátaljára.

Mi is magyar különvélemény. Konkrétan magyar fegyver és Magyarországról közvetlenül fegyver nem mehet.
Nem akarunk további gazdasági szankciókat, ami fordítva is rengeteg kárt okoz. Ukrajnáért ne áldozzuk fel az europai, magyar gazdaságot.
Fontosabb nekünk a tűzszünet, minthogy fegyveresen visszaállítsa Ukrakna a nemzetközi jogi határaot.
Kábé ennyi.

Persze főleg idén az ukrán titkosszolgálati akciók óta a kommunikáció végtelenül kölcsönösen eldurvult. Lehet a fenti fakenews 2022-ben belefért, de ahogy élesedik a helyzet, lehetnek új szempontok.

Csak, hogy fogalmazzak finoman....Maradjunk annyiban az ukrán politika és szolgálatok, jól felfogott saját érdekük miatt itthon kormányváltást akarnak. Ahogy Nyugat-Európa többsége is, nemcsak ezért. És ebben az ellenzéki média, influenszerek partner. Sajnos a legnagyobb ellenzéki pártnak is, hogy finom legyek, rossz ukrán kapcsolatai vannak. Olyanokkal, akik minimum KGBéla szinten mozognak. És ezt hagyják magukra égni és velük mozognak.

Szal nem csoda, hogy sokan eltévednek a tényekben, vagy annyira utálnak vmit, hogy nem érdekli őket.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 920
113
Kormányzati utasítás volt ( és most is az) a katonapolitikai vonalon a nyugati és ukrán kapcsolatok javìtása a hivatalos kommunikáció "eredményéinek" lágyításával.
Ezzel semmi baj nincs, helyes! Nem kell keresni a tüzet, igazuk is van. Senkivel se! De a haza érdeke minden előtt!

De az talán nem ugyan az, hogy kiabálod a Slava Ukrainit, bár nekem még az is belefér ha tényleg arra kapott utasítást így ezzel a burkolt utasítással. Végül is, értelmezhető vérmérséklet szerint akár így is... Kontextust kéne ismerni hozzá, azt meg nem ismerem.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Soha nem lesz Oroszország a szomszédunk. Ez soha nem is volt magyar stratégia, teljesen irreális is lenne, a Dnyeperig sem jutottak el, és lassan vége a bulinak. Soha egyetlen hivatalban lévő magyar vezető nem is mondott mást, mint hogy a NATO tagja vagyunk, Ukrajna a megtámadott fél, SEGÍTJÜK őket mindennel kivéve fegyver, és nem Ukrajna ellen, hanem a béketárgyalások mellett állt ki a magyar külügy, konzekvensen, az elejétől azt mondják, mondjuk hogy tárgyalások, tűzszünet, békemegállapodás kell, harctéri realitás miatt minél később, annál kevesebb és szarabb állapotban marad meg Ukrajnából.

HARD FACT!

Mindenki aki mást mond, az elnézést kérek de HAZUDIK!
Zelenszkíj azert háborúpárti, mert nem hajlandó akár feltetel nelkül letenni a fegyvert csak azért, hogy minél előbb végetérjen a háború. Tehát háború párti, mert nem hajlandó odadobni az oroszoknak a hazaját. Tudod ő igazi háborút vív (az országa élén) egy igazi ellenség ellen, amiben nagyon nem mind1, hogy hogy ér véget a valódi harc...
Ha te ebben nem érzed, hogy valami nem kerek azzal nem tudok mit kezdeni.

A harctéri realitás pedig az, hogy az oroszok idén jó ha 10.000km², el tudnak foglalni Ukrajnaból és még ezzel is olyan messze vannak a saját minimális céljaiktól mont az a bizonyos Makó nevű lovag Jeruzsálemtől.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 270
141 916
113
Én komolyan azt gondolom, ha ezt aláírjuk, utána jönnek majd a következő ultimátumok: Kici algériai, szír, szudáni, nigeriai akit soknak éreznek már a germánok jöjjön ide. Meg amúgy is legyünk szép, nyitott társadalom. Pöcsösnénik, faszoslányok. Figyelj Krisss, köszi NEM!

Ez nekem tiszta sor, nyújtanánk a kisujjunkat, és konkrétan kilóg a lóláb, a teljes szuverenitásunk kell minden erőforrásunkkal az EU magországoknak, minden feléjük gravitál, Brüsszel egy kisgömböc!

A faszomat azt!
Soook sok kici algír van a kelet európai országokban akik amúgy aláírtak ugye ?

Az ukrajnás dolog szerintem elkülönül kicsit a szokásos kultúrharctól.

De nekem az a bajom, hogy szerintem itt hamarosan háború lesz amit nem fogunk tudni megúszni bármennyire is szeretnénk.

És jelenleg az előadott békeharcunkkal elvágjuk magunkat az erőforrásoktól ahhoz hogy fel tudjunk keszülni és a lakosság mentális felkészítését is ellhetetlenìtjük...

És emiatt tartom azt hogy hiba amit csinálunk abban a mértékben ahogy csináljuk.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Hülye vagy... Konkrétan meg akarod magyarázni amit tételesen elmagyarázott, levezetett, kifejtett Orbán, Szijjártó, Orbán Balázs, Menczer, Lázár hogy azt nem is úgy gondolják biztos, mint ahogy kommunikálta egybevágóan mind, sokszor, sok helyen.

Erre nem lehet már mit írni.
Ha azt jelenti hülyének lenni, hogy látok némi diszharmóniát a hazai kommunikació, a külföldre történő kommunikáció és a tettek közt, akkor boldogan vállalom, hogy hülye vagyok.

• Robot
  • Vicces
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 920
113
A helyzet az, hogy már a tények, sem tények. Lehet sosem volt az, csak régebben nem lehetett az internet véleményszabadságában mindent megkérdőjelezni. Ha mértékadó újságok, tévék egyöntetűen mondták, akkor az tény volt, mégha most kiderül, hogy hazugság.

A politika, az őket kiszolgáló média és influenszerek segítségével írja a tényeket. De ennek van egy új változata is, egyre erősebb, egy felszínen nem látható érdek, a médián és az influenszereken keresztül irányítja a politikusokat, akik kvázi bábok. A Nyugat ez utóbbi irányba megy, a Kelet az előbbi irányba, Magyarország meg e kettő törésvonalán szakad.

A szolgálatok meg. Régen úgy gondoltuk demokráciában az ÁLLAM érdekeit képviselik. Ez nem azt jelenti szűzlányok, de ha a Mutti úgy akarta, akkor a német kormány érdekében, akkor a BND egy mallorcai videóval letakarítja Strachet, ha vétózza a magyar kormány az EU költségvetést, akkor Szájert. Ezek beleférnek, úgymond ez a német szolgálatok dplga, hogy a mindenkori német kormányt segítse.

De ellenpélda Trump, ahol az FBI rádolgozott, ellenben Biden fiára meg aktivan akadályozta az információkat. Dezinformációs kampányt folytatott hazugságokkal Trump ellen, Biden mellett.

És akkor vissza haza.
Putyin Báb Orbán aktív vád (2016ban Trump ellen is ez ment), azaz ma már annyi ideje mondják, ez a nyugati mainstream vélemény. Ezt látod ide is kormányellenes fórumozók részéről leszűrődni. Erre ragadnak az információrengetegből további fakenewsok. (Mert tekintsük a Putin bábot ne komkrétan, tágabb értelemben véleménynek). Nem segít az ukránoknak. Pedig ahogy írtad, nélkülünk leállna Ukrajna. Diesel, benya, gáz, villany és ez csak az alapcsomag. Igen, katonákat is itthon ápolnak. Fegyver is megy át rajtunk, csak nem Kárpátaljára.

Mi is magyar különvélemény. Konkrétan magyar fegyver és Magyarországról közvetlenül fegyver nem mehet.
Nem akarunk további gazdasági szankciókat, ami fordítva is rengeteg kárt okoz. Ukrajnáért ne áldozzuk fel az europai, magyar gazdaságot.
Fontosabb nekünk a tűzszünet, minthogy fegyveresen visszaállítsa Ukrakna a nemzetközi jogi határaot.
Kábé ennyi.

Persze főleg idén az ukrán titkosszolgálati akciók óta a kommunikáció végtelenül kölcsönösen eldurvult. Lehet a fenti fakenews 2022-ben belefért, de ahogy élesedik a helyzet, lehetnek új szempontok.

Csak, hogy fogalmazzak finoman....Maradjunk annyiban az ukrán politika és szolgálatok, jól felfogott saját érdekük miatt itthon kormányváltást akarnak. Ahogy Nyugat-Európa többsége is, nemcsak ezért. És ebben az ellenzéki média, influenszerek partner. Sajnos a legnagyobb ellenzéki pártnak is, hogy finom legyek, rossz ukrán kapcsolatai vannak. Olyanokkal, akik minimum KGBéla szinten mozognak. És ezt hagyják magukra égni és velük mozognak.

Szal nem csoda, hogy sokan eltévednek a tényekben, vagy annyira utálnak vmit, hogy nem érdekli őket.
Bazzzmeg, megy ez másnak is ezek szerint, hihhetetlen... Azt hittem már hogy szíriuszi nyelven tolom, ezért nem érti senki hogy mit írtam eddig...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 765
105 341
113
Ezzel semmi baj nincs, helyes! Nem kell keresni a tüzet, igazuk is van. Senkivel se! De a haza érdeke minden előtt!

De az talán nem ugyan az, hogy kiabálod a Slava Ukrainit, bár nekem még az is belefér ha tényleg arra kapott utasítást így ezzel a burkolt utasítással. Végül is, értelmezhető vérmérséklet szerint akár így is... Kontextust kéne ismerni hozzá, azt meg nem ismerem.
Sőt az sztem hasznos is volt kihasználva Zaluzsnijjal a jó kapcsolatait, hogy körülnézzen az ukrán fronton. Ez a Slava Ukraine-zás, csak szimbólikus, de mellbevágó.

Viszont amilyen egyützmozgás volt a tavaszi ukrán kémügy sztoriban az ukránok és a Tisza, sőt sajnos RSzR között is, az felveti a kérdést ki használ kit.....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 920
113
Zelenszkíj azert háborúpárti, mert nem hajlandó akár feltetel nelkül letenni a fegyvert csak azért, hogy minél előbb végetérjen a háború. Tehát háború párti, mert nem hajlandó odadobni az oroszoknak a hazaját. Tudod ő igazi háborút vív (az országa élén) egy igazi ellenség ellen, amiben nagyon nem mind1, hogy hogy ér véget a valódi harc...
Ha te ebben nem érzed, hogy valami nem kerek azzal nem tudok mit kezdeni.

A harctéri realitás pedig az, hogy az oroszok idén jó ha 10.000km², el tudnak foglalni Ukrajnaból és még ezzel is olyan messze vannak a saját minimális céljaiktól mont az a bizonyos Makó nevű lovag Jeruzsálemtől.
Azt azért látod egyáltalán hogy milyen emberhiány van az ukránoknál, meg mennyien dezertálnak azok közül akiket mikrobuszba rángatva soroztak be TCK-sok?

Pokrovszk környéke halllló?! Recseg ropog Ukrajna, és mindezt úgy hogy az EU ipari versenyképessége is jelen időben RÁJUK MEGY!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 270
141 916
113

Hát az a slava ukraini egy beszéd végén hangzott el amiben méltatta az ukrán haderő helytállását a támadóval szemben. Az hogy ez ennyire be lett már forgatva abba a narratívába ami megy rogán tóni szakértelmét dícséri.

Figyi én ruszint egy nárcisztikus gerinctelen szemétládának tartom amiért hagyta hogy azt műveljék a honvédséggel amit most meg mossa kezeit mintha nem vett volna része benne.

De ő teljes tábornoki és államtitkári ideje alatt kiszolgàlta a politikai érdeket kérdés nélkül.

Szerinted majd pont egy ilyen helyzetben növeszt saját véleményt ? Nenzetközi közönség előtt?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 920
113
Soook sok kici algír van a kelet európai országokban akik amúgy aláírtak ugye ?

Az ukrajnás dolog szerintem elkülönül kicsit a szokásos kultúrharctól.

De nekem az a bajom, hogy szerintem itt hamarosan háború lesz amit nem fogunk tudni megúszni bármennyire is szeretnénk.

És jelenleg az előadott békeharcunkkal elvágjuk magunkat az erőforrásoktól ahhoz hogy fel tudjunk keszülni és a lakosság mentális felkészítését is ellhetetlenìtjük...

És emiatt tartom azt hogy hiba amit csinálunk abban a mértékben ahogy csináljuk.
Nagyon őszintén kérdezem, MILYEN erőforrásokkal úsznánk meg egy "hamarosan kitörő háborút"?

Figyelj, itt ha tényleg tovább jönnek majd az oroszok akkor harmadik világháború lesz, akkor megbaszhatjuk ha addig nagy eminens diákként hirtelen hozzájutnánk még 100 Leo2A7-hez, meg 100 Gripenhez.

Szerintem itt az a helyes hozzáállás, hogy ne hagyjunk hogy Titeket a dicső német fegyverbarátaink ELŐTT tereljenek neki a donkanyarnak, mert az eddig nem jött be!

Krisss, fejet a lövészárokban inkább húzzuk be, azt várjuk meg míg lefocizzák a lengyel alföldön, Szuvalki folyosón, Baltikumban ha tényleg elindul a buli!

Kurvára II. VH-s Finn akarok lenni!

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Azt azért látod egyáltalán hogy milyen emberhiány van az ukránoknál, meg mennyien dezertálnak azok közül akiket mikrobuszba rángatva soroztak be TCK-sok?

Pokrovszk környéke halllló?! Recseg ropog Ukrajna, és mindezt úgy hogy az EU ipari versenyképessége is jelen időben RÁJUK MEGY!
Recseg ropog 3 és fél éve...
Most elerték az oroszok az elmúlt nagyjaból 1-1,5 év legnagyobb katonai sikerét, egy harcászati szintű áttörés képében. Ez teljesértékű siker, akkor lesz ha megvalósul a sikerkifejlesztés és az üldözés is. De ha ez létrejön, akkor is csak egy harcászati szintű sikerről beszélünk. Ne akarj egy harcászati sikert Bruszilov offenzívaként eladni.

Amúgy odavezényelték az Azovot (ami jelenleg egy nehéz gépesített lövész zászlóaljnál nagyobb, de dandarnál kisebb alegység), ami kb azzal tölti az elmult 2 évben az idejt, hogy ahol anlegnagyobb a kaka ott próbálja minimalizalni a "károkat".

• Robot
Reactions: fip7

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 270
141 916
113
Krisss, fejet a lövészárokban inkább húzzuk be, azt várjuk meg míg lefocizzák a lengyel alföldön, Szuvalki folyosón, Baltikumban ha tényleg elindul a buli!

Egyetértek.
De mikor jött ez nekünk össze eddig?
Szerintem esélytelen.

Ha nem is a világháborút de a világrend váltás miatti globàlis káoszt inkább felfegyverezve és egykét baráttal aki földrajzilag elérhető várnám ki...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 920
113
Hát az a slava ukraini egy beszéd végén hangzott el amiben méltatta az ukrán haderő helytállását a támadóval szemben. Az hogy ez ennyire be lett már forgatva abba a narratívába ami megy rogán tóni szakértelmét dícséri.

Figyi én ruszint egy nárcisztikus gerinctelen szemétládának tartom amiért hagyta hogy azt műveljék a honvédséggel amit most meg mossa kezeit mintha nem vett volna része benne.

De ő teljes tábornoki és államtitkári ideje alatt kiszolgàlta a politikai érdeket kérdés nélkül.

Szerinted majd pont egy ilyen helyzetben növeszt saját véleményt ? Nenzetközi közönség előtt?
Nem tudom, de az tény hogy egy szerintem nemzetközi közönség előtti ilyen produkció biztosan nagyon tetszik azoknak a Brüsszelita köröknek, akik - s ez csak egy vélemény, bizonyítani nem tudom! - gyanús hogy támogatják némi zsetonnal azokat az Orbán ellenes köröket akikhez Ő most hozzácsapódott. Tudod, az ilyen Manfred Weberrel ölelkezős, Ursula támogatásáról biztosított Magyar Péter féle dologra gondolok most épp.

Szóval hogy fidesz propi-e (simán lehet, Rogán nagy mókamester), vagy épp tököket növesztett RSZR és kiállt a gonosszal szemben a megtámadottért, vagy esetleg egy opportunista produkció volt részéről mert tudta esetleg hogy kifelé áll a rúdja Bobónál, azt én innen eldönteni nem tudom, de bármit és annak az ellenkezőjét is el tudom képzelni...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 823
91 171
113
Nagyon őszintén kérdezem, MILYEN erőforrásokkal úsznánk meg egy "hamarosan kitörő háborút"?

Figyelj, itt ha tényleg tovább jönnek majd az oroszok akkor harmadik világháború lesz, akkor megbaszhatjuk ha addig nagy eminens diákként hirtelen hozzájutnánk még 100 Leo2A7-hez, meg 100 Gripenhez.

Szerintem itt az a helyes hozzáállás, hogy ne hagyjunk hogy Titeket a dicső német fegyverbarátaink ELŐTT tereljenek neki a donkanyarnak, mert az eddig nem jött be!

Megúszni erőforrásokkal nem lehet (meg nagyon semmivel egyre inkabb így látom én is, bár én még mindig szkeptikus vagyok ezzel kapcsoaltban kisse). Az erőforrások a felkészültséghez kellenek, hogy egy modern haderővel álljunk készen a haborúra ne pedig úgy ahogy 39-ben álltunk letolt gatyával.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 920
113
Egyetértek.
De mikor jött ez nekünk össze eddig?
Szerintem esélytelen.

Ha nem is a világháborút de a világrend váltás miatti globàlis káoszt inkább felfegyverezve és egykét baráttal aki földrajzilag elérhető várnám ki...
Milyen barátokkal, most komolyan???

Nem barátok kellenek bazzzmeg, hanem aknazár, szögesdrót, robbanásbiztos betonfedezék, drónok, meg ATGM és Manpads, AHEAD SHORAD.

Én senkiben sem bízom!!!