[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 762
105 331
113
Lehetne minden féle meghibásodás, zavar nálunk, ami miatt szünetelne a delej exportja feléjük.
Ezt sztem akkor kellene meglépni, ha az orosz olajszállítás Ukrajnán keresztül hetekre leállna. Időszakos leállást rendszeresen csinálnak.

Most a MOL szeront a támadás ellenére jön az olaj.

Frissítés: Kérdésünkre a Mol kommunikációs vezetője, Halász Ambrus közölte, hogy „a kőolajszállítás az ütemterveknek megfelelően zajlik.”

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Ezt sztem akkor kellene meglépni, ha az orosz olajszállítás Ukrajnán keresztül hetekre leállna. Időszakos leállást rendszeresen csinálnak.

Most a MOL szeront a támadás ellenére jön az olaj.

Frissítés: Kérdésünkre a Mol kommunikációs vezetője, Halász Ambrus közölte, hogy „a kőolajszállítás az ütemterveknek megfelelően zajlik.”
Pontosan így is van. Ha alánkbasznak az ukránok de tényleg, akkor kell leszopatni őket keményen nekünk is. Addig csak némi hálózatkiesést, ingadozást adnék nekik cserében én is, semmi drasztikusat, mindig tükör intézkedést. Kis zavar ott, kis zavar itt, nagy leállás ott, hopp nincs áram meg gázolaj szuuuukáá!

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 762
105 331
113
Lehetne minden féle meghibásodás, zavar nálunk, ami miatt szünetelne a delej exportja feléjük.
Hallgattad Orbánt a Patriótán?;)

A magyar miniszterelnök ezután arról beszélt, hogy Magyarországnak nem érdeke Ukrajna összeomlása.

Mi egy nap alatt elintézhetnénk Ukrajna összeomlását.

Egyetlen nap alatt. (...) Ugyanis Ukrajna az áramnak és a gáznak is tekintélyes részét Magyarországról kapja. „Ha történne egy baleset, és kidőlne néhány oszlop, és elszakadna néhány vezeték, akkor Ukrajna megállna” – hívta fel a figyelmet.

– tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy amikor az ukránok tiszteletlenül beszélnek velünk, magyarokkal, akkor ki is vannak nekünk szolgáltatva. „S pontosan tudják, hogy nekünk nem érdekünk, hogy összedöntsük Ukrajnát, megrendítsük a biztonságukat.

Egy összeomló Ukrajna Magyarország határában olyan fenyegetést, kockázatot jelent a közbiztonságra, a terrorizmusra, az ott élő magyar kisebbség miatt az ottani életre, amit Magyarország nem akar vállalni.

– hangoztatta.

Azért ilyen pimaszok velünk, mert miközben tudják, hogy a kezünkben vannak bizonyos értelemben, és azt is tudják, hogy Magyarország nem támogatja az uniós tagságukat sem, nem érdekelt egy ukrán destabilizációban” – szögezte le Orbán Viktor.

Azt nagyvonalúan nem említette, hogy az olajunk viszont onnan jön...

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
642
3 957
93
Na ez van éppen aktívan szétbaszva szétrabolva magyarok által...
Ebben valószínűleg teljesen igazad van.

Magyarként, Magyarországon élőként én azt utálom a magyar emberekben, hogy mind ezt mondja, de amikor rabolni kell, akkor ő megy elöl. Ne vedd magadra, nem neked szántam, hisz nem is ismerlek, de a tapasztalatom sajnos ez.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 204
10 148
113
Hallgattad Orbánt a Patriótán?;)

A magyar miniszterelnök ezután arról beszélt, hogy Magyarországnak nem érdeke Ukrajna összeomlása.

Egyetlen nap alatt. (...) Ugyanis Ukrajna az áramnak és a gáznak is tekintélyes részét Magyarországról kapja. „Ha történne egy baleset, és kidőlne néhány oszlop, és elszakadna néhány vezeték, akkor Ukrajna megállna” – hívta fel a figyelmet.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy amikor az ukránok tiszteletlenül beszélnek velünk, magyarokkal, akkor ki is vannak nekünk szolgáltatva. „S pontosan tudják, hogy nekünk nem érdekünk, hogy összedöntsük Ukrajnát, megrendítsük a biztonságukat.

Egy összeomló Ukrajna Magyarország határában olyan fenyegetést, kockázatot jelent a közbiztonságra, a terrorizmusra, az ott élő magyar kisebbség miatt az ottani életre, amit Magyarország nem akar vállalni.

– hangoztatta.

Azért ilyen pimaszok velünk, mert miközben tudják, hogy a kezünkben vannak bizonyos értelemben, és azt is tudják, hogy Magyarország nem támogatja az uniós tagságukat sem, nem érdekelt egy ukrán destabilizációban” – szögezte le Orbán Viktor.

Azt nagyvonalúan nem említette, hogy az olajunk viszont onnan jön...
A gengszterek és az erő kora van/lesz. Orbán nem érti az új szeleket.
Erő is kell a szavak mögé, és tudni is kell azt demonstrálni.
Jól indultak '18-ban, de sikeresen el is baszták mostanra, ami csakis az ő hibájuk.
Az üres duma már nem jó semmire sem.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
Ebben valószínűleg teljesen igazad van.

Magyarként, Magyarországon élőként én azt utálom a magyar emberekben, hogy mind ezt mondja, de amikor rabolni kell, akkor ő megy elöl. Ne vedd magadra, nem neked szántam, hisz nem is ismerlek, de a tapasztalatom sajnos ez.
Ez nem magyar specialitás, emberi gyarlóság! Nézd meg a sok orosz korrupt oligarchát, tábornokot, háború alatt is kilopják az ország szemét. Most hogy iparilag hullanak ki az ablakon, talán visszább vettek. Ukránok ugyan ez a négyzeten! Usa?! Mindenki tolvaj ott is aki hozzáfér a bödönhöz, legyen pénzügyes, politikus, bankár, katona, tökmindegy. Nyugat EU?! Kaja férje, VonPfizer, Eva Kaili etc... Vicc az egész, de semmivel nem vagyunk rosszabbak senkinél, ezt szeretném már megértetni! Én pl. nem lopok, teszem a dolgom, és szeretem a hazámat, a családomat, a kultúrköröm. Sok ugyan ilyen embert ismerek, inkább jókat, mint sem. Hivatalból járok külföldre, utoljára csodájára pont a németeknek jártam, 1999-ben. Onnan lefelé tartanak, legutoljára mikor hivatalos úton voltam kint pár éve, hááát, nem voltam irigy maradjunk annyiban.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 567
9 175
113
Az oroszok békefeltételei a háború valósága okán csökkentek le ennyire, de ha vérszemet kapnak azonnal visszatérnek az eredeti elgondoláshoz, és akkor jó esetben csak egy fehérorosz szintű orosz bábállam lesz a szomszédunk, rosszabb esetben meg az oroszok. Bár az egy érdekes kérdés, hogy mi a veszélyesebb ránknézve:
  • Ha egy magat túlnyerő Oroszország a közvetlen szomszédunk.
  • Ha egy totalis orosz bábállam Ukrajna akit proxikent használhatnak az oroszok.
  • A legjobb egyértelműen az, ha egy független Ukrajna a szomszédunk

nem értem miért is kellene félnünk egy alsó hangon cc 50 év múlva bekövetkezendő eseménytől (európa lerohanása ortoszok által), na meg hogy emiatt miért is kéne lóhalálában csak fegyverekre költenünk a nemzeti vagyont (+ hitelt). az oroszok örülnek, hogy minden kapcsolatuk megszakad a megbízhatatlan európával. gazdaságilag sokkal jobban jönnek ki a fejlődő országokkal kötendő kapcsolatokkal.
nyomatjátok itt a "szarjuk össze magunkat, mert jön az orosz" teóriákat, miközben ennek semmi alapja nincs.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 038
55 915
113
nem értem miért is kellene félnünk egy alsó hangon cc 50 év múlva bekövetkezendő eseménytől (európa lerohanása ortoszok által), na meg hogy emiatt miért is kéne lóhalálában csak fegyverekre költenünk a nemzeti vagyont (+ hitelt). az oroszok örülnek, hogy minden kapcsolatuk megszakad a megbízhatatlan európával. gazdaságilag sokkal jobban jönnek ki a fejlődő országokkal kötendő kapcsolatokkal.
nyomatjátok itt a "szarjuk össze magunkat, mert jön az orosz" teóriákat, miközben ennek semmi alapja nincs.
Komolyan mondom, még ha jönne is - de szerintem se fog, nem is képes rá, meg most konkrétan minek jönne, több nyersanyag van náluk, helyük is van elég, mi meg az ukránokkal ellentétben nem égetünk orosz civileket - a reális magyar érdek az hogy ne lőjék szét az országunkat úgy mint ukrajnát. Tőlem kapnának egy bablevest, azt mikor mondanák hogy irány Berlin mert a németek megint megkanászkodtak, nem állnék eléjük. Védtük Nyugat Európát eleget, NE itt menjen a harc és rombolás, és NE velünk ágyútöltelékként ugasson már Brüsszel, Berlin, London, Párizs!

Ha nyernek a nyugatiak felőlem ők is mehetnek Moszkva, de akár Peking felé, ők js kapnak bablevest.

Aki visszaél a vendégszeretettel, sokáig szeretne maradni, azt meg minden ablakból pusztítani kell minden zaklató módszerrel.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 269
141 915
113
Ez nem magyar specialitás, emberi gyarlóság! Nézd meg a sok orosz korrupt oligarchát, tábornokot, háború alatt is kilopják az ország szemét. Most hogy iparilag hullanak ki az ablakon, talán visszább vettek. Ukránok ugyan ez a négyzeten! Usa?! Mindenki tolvaj ott is aki hozzáfér a bödönhöz, legyen pénzügyes, politikus, bankár, katona, tökmindegy. Nyugat EU?! Kaja férje, VonPfizer, Eva Kaili etc... Vicc az egész, de semmivel nem vagyunk rosszabbak senkinél, ezt szeretném már megértetni! Én pl. nem lopok, teszem a dolgom, és szeretem a hazámat, a családomat, a kultúrköröm. Sok ugyan ilyen embert ismerek, inkább jókat, mint sem. Hivatalból járok külföldre, utoljára csodájára pont a németeknek jártam, 1999-ben. Onnan lefelé tartanak, legutoljára mikor hivatalos úton voltam kint pár éve, hááát, nem voltam irigy maradjunk annyiban.
A baj hogy itthon sosincsenek következmények...

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 671
15 372
113
Az orosz hírszerzés szerint az Európai Bizottság rezsimváltást szorgalmaz Magyarországon

Az Európai Bizottság Magyarország jelenlegi vezetését egyre komolyabb akadálynak tartja az „egyesült Európa” felé. Az Oroszországi Föderáció külföldi hírszerző szolgálata (SVR) szerint Brüsszel főként Budapest azon erőfeszítései miatt dühös, hogy független politikát folytasson és befolyásolja a kollektív döntéseket, különösen Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatban.

A hírhedt „utolsó csepp a pohárban” a magyarok nemrégiben hozott döntése volt, miszerint blokkolták az új hétéves EU-költségvetés tervezetét, amely – értékelésük szerint – Európa militarizálására és a Moszkvával vívott háborúra való felkészítésére szolgált – közölte az orosz hírszerzés egy sajtóközleményben.

Az SVR szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke „komolyan tanulmányozza” a „budapesti rezsim” megváltoztatásának forgatókönyveit. A kormányfői poszt fő jelöltjének Magyar Pétert, az ellenzéki Tisztelet és Szabadság Párt (rövidítve Tisza) vezetőjét tartja, aki lojális az EU elitjéhez.

Az SVR egyértelművé teszi, hogy a németek, a norvégok és az Európai Néppárt biztosítják majd a forrásokat.

Ugyanakkor arról is beszámolnak, hogy jelentős anyagi, adminisztratív, média- és lobbierőforrásokat mozgósítottak Magyar támogatására. „A pénzügyi forrásokat a német pártalapok, számos norvég emberi jogi nem kormányzati szervezet és az Európai Néppárt készen állnak biztosítani” – állítják az orosz ügynökök a jelentésben.

Az SVR szerint Kijev, amelyet „megbotránkoztat” Budapest Ukrajna európai integrációjának blokkolása, Brüsszel felszólítására szintén csatlakozott az „Orbán-ellenes” kampányhoz. „Ugyanakkor (Volodimir elnök) Zelenszkij rezsimje végzi a legmocskosabb munkát, beleértve a magyarországi helyzet destabilizálását az ukrán titkosszolgálatokon és az ott élő ukrán diaszpórán keresztül” – zárja jelentését az orosz külföldi hírszerző szolgálat.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 065
41 732
113

Ez aztán mindennek az alja! :rolleyes:Szemét Óóóbánn kihasználná az Ukronia szorult helyzetét! :hadonaszos:Micsoda aljasság...Kárpátaljasság!:D

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 671
15 372
113
A cseh nemzet a legmélyén gonosz – mondta a Čáslav bázis parancsnoka. Bocsánatot kért szavaiért.

Januárban egy ismeretlen férfi betört a časlavi katonai légibázis területére. A hadsereg nem szabott ki büntetést a katonákra az incidens miatt, de bírálatok jelentek meg a közösségi médiában. A Seznam Zprávynak adott interjújában a bázis parancsnokhelyettese, Milan Nykodym így reagált erre: „A cseh nemzet a legmélyén gonosz és ellenséges” – mondta szó szerint. Miután szavai nyilvánosságra kerültek, szerencsétlennek nevezte azokat, és bocsánatot kért értük.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 433
19 251
113
Az oroszok békefeltételei a háború valósága okán csökkentek le ennyire, de ha vérszemet kapnak azonnal visszatérnek az eredeti elgondoláshoz, és akkor jó esetben csak egy fehérorosz szintű orosz bábállam lesz a szomszédunk, rosszabb esetben meg az oroszok. Bár az egy érdekes kérdés, hogy mi a veszélyesebb ránknézve:
  • Ha egy magat túlnyerő Oroszország a közvetlen szomszédunk.
  • Ha egy totalis orosz bábállam Ukrajna akit proxikent használhatnak az oroszok.
  • A legjobb egyértelműen az, ha egy független Ukrajna a szomszédunk

Őőőő, nem.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 567
9 175
113
Ennyit az ukránokról.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
tegyem már végre hozzá egy kis fenyegetést is. ha nem állnak le, mi nem adunk át több villamos energiát. pont
merjük már végre bevállalni!