Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az egyik a magnetron, ami az export példányokon gyakran hibásodott meg.
Mig-29m2 állítólag AESA radarral és új nagy kijelzővel
![]()
![]()
![]()
![]()
Ez nem szentírás, az F-2-es orrán is van, pedig AESA radarja van.Az AESA lokatoros repülőgépekél a pitotcső nincs az orr elején... tamáskodok
Az AESA lokatoros repülőgépekél a pitotcső nincs az orr elején... tamáskodok
F-16V, F-16C block 70/72, mindegyik AESA radaros, de Pitot-csővel.Ez nem szentírás, az F-2-es orrán is van, pedig AESA radarja van.
A magnetron egy vákuumcső, ami a mikrohullámok generálásához kell.Szia,
Korabban valaki azt irta, hogy a szovjet fegyverek export valtozata azert volt papiron gyengebb, hogy ritkabban hibasodjon meg, mint a kihegyezettebb korulmenyek kozott alkalmazott eredeti (belpiacos) alkatreszek.
A fenti megjegyzesed alapjan ez megse igaz?
oroszoknal ??? Ott nem lattam AESA es pitotcso... PESA talan. a MAKSz-on a Szu-35 ptoto voltF-16V, F-16C block 70/72, mindegyik AESA radaros, de Pitot-csővel.
Az egyedüli F-16-os, amin AESA radar van, de nincs Pitot-cső az orrkúpon, az a block 60-as F-16E/F, ami viszont még a 2000-es évek elejének technológiája.
Azóta már nem szentírás, hogy az AESA radar orrkúpján nem lehet Pitot-cső.
Nem az oroszokról van szó, te se róluk írtad a tamáskodásod, hanem a Pitotcsöves orrkúpok és AESA radarok kombinációjával szemben voltál szkeptikus.oroszoknal ??? Ott nem lattam AESA es pitotcso... PESA talan. a MAKSz-on a Szu-35 ptoto volt
gondoltam evifens mert orosz hepekrol volt szoNem az oroszokról van szó, te se róluk írtad a tamáskodásod, hanem a Pitotcsöves orrkúpok és AESA radarok kombinációjával szemben voltál szkeptikus.
Erre írtam, amit írtam.
Orosz gép, amerikai gép, nemzetközi fizika.gondoltam evifens mert orosz hepekrol volt szo
Szvsz ott meg PESA van.Orosz gép, amerikai gép, nemzetközi fizika.
Az oroszoknak ráadásul nincs annyiféle AESA radarjuk, hogy rájuk bármiféle szabályszerűséget fel lehetne állítani.
A lényeg, hogy manapság az AESA radarok jelfeldolgozását már nem zavarja a Pitot-cső, így ha az oroszok most kezdenek csak átállni erre a technológiára, akkor az orrkúpra elhelyezett Pitot-cső már nem kizáró ok.
De tény, hogy a kínai J-11, J-15, J-16 modernizációkon az AESA radar megjelenésével eltűnt a Pitot-cső, ahogy az is, hogy az amerikai F-16V upgrad-del meg nem.
Ezért aztán az újabb orosz Szu-30SzM2 gépek Pitot-csővel ellátott orrkúpjai mögött lehet akár AESA antenna is.
Ez az amit most már biztosra nem tudhatunk.Szvsz ott meg PESA van.
.F-16V, F-16C block 70/72, mindegyik AESA radaros, de Pitot-csővel.
Az egyedüli F-16-os, amin AESA radar van, de nincs Pitot-cső az orrkúpon, az a block 60-as F-16E/F, ami viszont még a 2000-es évek elejének technológiája.
Azóta már nem szentírás, hogy az AESA radar orrkúpján nem lehet Pitot-cső.
Az azért a világ csodája lenne, ha modernebb radarja lenne az SzM2-nem, mint a SZU-35Szn-nek.
Én azt olvastam, hogy az Irbis integrációja más gépekre azért macera, mert olyan hatalmas az energiaigénye, hogy a komplett elektromos hálózatát ki kéne cserelni a gépnek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..