Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 968
29 904
113
Kórházi kaja mindenütt vacak és kevés, mert eleve diétás. Se rántott hús, se pörkölt, se steak. Meg a vacsora 17h körűl. De ha kórházban fexel, ez a legkisebb gond szerintem.
5167555696-b63da00d79-c.jpg
5167555702-82072b159e-b.jpg
5160482003-fb15dd9962-b.jpg
5182546696-6d80dcc094-b.jpg

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 299
142 026
113
Kórházi kaja mindenütt vacak és kevés, mert eleve diétás. Se rántott hús, se pörkölt, se steak. Meg a vacsora 17h körűl. De ha kórházban fexel, ez a legkisebb gond szerintem.
Hát szerintem a szervezetnek szüksége lenne némi tápanyagra esetleg ami segíti a felépülést. De hát ki vagyok én, hogy a 2 szelet parizert kenyérrel meg a szent mackósajtot kritizáljam.

Én csak azt tudom, hogy ha nagyanyámat be kell vinnünk kezelésre kaját is viszünk neki mindig.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 299
4 747
113
De, gond. Kirva nagy gond. Elég baja van az embernek ott, a kaja téma meg kell hozzá nagyon - meg most is emelygek, ha eszembe jut a szaga.

• Tetszik
Reactions: Chima3ra

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 068
55 959
113
Ez így kezdődött nyugatabbra is amikor az ipari szereplők igényei felülírták a társadalmi megfontolásokat és onnatól ment tovább, kis lépésekkel előre.
Nekünk meddig is tartott átugrani a nem veszed el a magyarok munkáját plakátháborúból a bővített külföldi munkavállalási lehetőségig?
5 év? :D

A naivitásod a kérdésben megmosolyogtató, szerinted meddig innen továbblépni az elöregedő magyar népesség nyugdíjának kiteremelése miatt szükségesek a vendégmunkások és a benvándorlók érvelésig?
Igen így kezdődött nyugaton is, és tisztán látszik hogy elbaszták. A demográfia miatt egyértelmű hogy szükséges külföldi vendégmunkás teljes Európában, vagy nem lesz aki megtermelje a már munkaképtelen időskorúak nyugdíját. Ez tény. A nem veheted el a magyarok munkáját és most már láthatóan itt vannak a még mindig VENDÉGMUNKÁSOK alatt kb. 5 év telt el, igen.

A kulcs még mindig az ismétlem, hogy soha ne legyen szavazati joguk, ne erőltessenek ránk semmi hozott szokást, vallást, világképet, hanem beilleszkedik, elvégzi az itt felmerülő nekünk is hasznos munkát, megkapja a tisztes munkájáért a bért, és hazamegy egy bizonyos határozott idejű szerződés lejárta után. NEM lesz állampolgár, és NEM kap a semmire bürgelgeldet. Ez a KURVA mód nem mindegy.

Ezt addig kell csinálni amíg el nem ér a robotizáció olyan szintre, hogy akár totálisan összeomló demográfiával is de valahogy elkerüljük azt ami NYEU-ban már szerintem visszafordíthatatlan. Ott ezek a semmirevaló idegen kultúrájú élősködő tömgek szavaznak, és sokszor a mérleg nyelve már most, illetve egyre erősebbek - meghatározóbbak.

Nekünk ezt kell elkerülni bármi áron! Ha ez naivitás akkor az vagyok, de szentül hiszem hogy a másik út amin a nyugat jár zsákutca!
Ezek mellett a saját még szülőképes korú családokat erőn felül támogatni kell hogy vállaljanak gyermeket. Más út nincs, vagy elveszünk.

Nem mondom hogy győztes meccs lesz, de tudod mit Krisss? Meg kell próbálni, mert ha meg sem próbáljuk, máris vesztettünk! Nekem az a pálya nem tetszik amit pont a németek, vagy a franciák járnak be!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 299
142 026
113
A nem veheted el a magyarok munkáját és most már láthatóan itt vannak a még mindig VENDÉGMUNKÁSOK alatt kb. 5 év telt el, igen.
És hány év is kell majd ugyanettőr a politikai gárdától hogy ha a gazdasági érdek úgy kívánja pislogás nélkül továbbtekerje a kapcsolót?
Én azt látom, hogy a szavak nagyon szépek és jók és én is mögé tudnék állni nagyon sok tekintetben, de sajnos csak jól hanzó szavak a szekértábornak, a mögöttes tartalom meg csíkos és a haciendán legelészik :D
Erre mondom, hogy naív vagy :D

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 068
55 959
113
Hát szerintem a szervezetnek szüksége lenne némi tápanyagra esetleg ami segíti a felépülést. De hát ki vagyok én, hogy a 2 szelet parizert kenyérrel meg a szent mackósajtot kritizáljam.

Én csak azt tudom, hogy ha nagyanyámat be kell vinnünk kezelésre kaját is viszünk neki mindig.
Mi is viszünk kaját mindig, meg nagyjából szerintem mindenki aki megteheti visz és vitt a rokonának mindig, nincs itt új a nap alatt. Nálam nem ez a mérce. Főleg tudva azt, hogy milyen szinten válogatósak az emberek, meg sokszor mikor igazán beteg vagy, hozhatnak bármit akár a Gundelból, két falat után ottmarad a kaja nagy része, ami ezek után veszélyes hulladékként kórházból megy a megsemmisítőbe, ma már még az állatokkal sem lehet feletetni.

Mondhatni egy ésszerű erőforrás pocséklás mentes dolog az a parizer, zsemle, mackósajt kombó. Oda nem kajálni kell járni ez a véleményem, ha van étvágyad a család hozzátoldja amit gondol, de ha jó az étvágy lassan mehet is ám haza átadva a helyet annak aki igazán beteg...

Mindig is így volt, ez a realitás.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 299
142 026
113
Mi is viszünk kaját mindig, meg nagyjából szerintem mindenki aki megteheti visz és vitt a rokonának mindig, nincs itt új a nap alatt. Nálam nem ez a mérce. Főleg tudva azt, hogy milyen szinten válogatósak az emberek, meg sokszor mikor igazán beteg vagy, hozhatnak bármit akár a Gundelból, két falat után ottmarad a kaja nagy része, ami ezek után veszélyes hulladékként kórházból megy a megsemmisítőbe, ma már még az állatokkal sem lehet feletetni.

Mondhatni egy ésszerű erőforrás pocséklás mentes dolog az a parizer, zsemle, mackósajt kombó. Oda nem kajálni kell járni ez a véleményem, ha van étvágyad a család hozzátoldja amit gondol, de ha jó az étvágy lassan mehet is ám haza átadva a helyet annak aki igazán beteg...

Mindig is így volt, ez a realitás.
Mondjuk amilyen áron kerül be az a kaja úgy még az sem erőforrás megőrző szemlélet...

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 068
55 959
113
És hány év is kell majd ugyanettőr a politikai gárdától hogy ha a gazdasági érdek úgy kívánja pislogás nélkül továbbtekerje a kapcsolót?
Én azt látom, hogy a szavak nagyon szépek és jók és én is mögé tudnék állni nagyon sok tekintetben, de sajnos csak jól hanzó szavak a szekértábornak, a mögöttes tartalom meg csíkos és a haciendán legelészik :D
Erre mondom, hogy naív vagy :D
Nem bennük látom az egyetlen vagy egyáltalán "A" megoldást, azt is leírtam hogy nem vagyok narancs hívő! Most sem ők lesznek gyanúsan, csak választani eljárok, valahova meg kellett húzni ebben az esetben Krisss olyannak aki nem azért áll sorba hogy egy szőrös faszt rajzoljon a szavazó lapra!

Legutóbb engem MZP nem tudott a kezdeti szimpátiám ellenére sem meggyőzni hogy vele jobban járna az ország. Nem tehetek róla, az jött le hogy félbolond... Előtte megint elkeserítő volt a helyzet! Most megint ott tartok, hogy a legnagyobb kihívó - legyünk őszinték, az egyetlen esélyes sajnos - NEKEM NEM opció.

Irigylem azt aki még tud hinni bármiben - mondjuk abban hogy igaz a Zebrás sztori az nem tartozik ide, komolytalan - hogy az aktuális messiás jobbá tesz meg kitisztít mindent, és ez nem vicc. Utoljára Vonában bíztam, az is hiba volt. Most nekem maradt a győzelem teljes kizárásával a MH, de igazából ott is vannak fenntartásaim.

Bízok benne hogy bárki lesz, nem rohanunk fejjel a falnak. Senki iránt nem táplálok hatalmas reményeket. Naivan reménykedek, fogalmazzunk úgy, jobb híján.

Mi mást tehetnék 3 gyerekes apaként, most őszintén?!

• Tetszik
Reactions: ZeiG and krisss

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 173
5 041
113
A demográfia miatt egyértelmű hogy szükséges külföldi vendégmunkás teljes Európában, vagy nem lesz aki megtermelje a már munkaképtelen időskorúak nyugdíját.
Az egyébként miért nem jut soha eszébe egyikteknek sem, hogy esetleg, ha fizetnénk annyit a fiataloknak, hogy legalább egy OMM kori zsellér életszínvonalát el tudja érni, akkor lehet, hogy gyerek is születne?
Nézz már rá a termelékenység és a bérek alakulását mutató grafikonokra, nézd meg
images

Honnan indul a népességcsökkenés, találd meg az összefüggést, hogy a betelepített vendégmunkások mit is okoztak a fizetésekkel, és aztán próbálj meg nem tulajdonosi, hanem munkás szemmel nézni a melóhelyre, és ha sikerült, talán végre normális fizetések, és nem a 12. Jacht lesz az általad megtermelt javakból.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 068
55 959
113
Mondjuk amilyen áron kerül be az a kaja úgy még az sem erőforrás megőrző szemlélet...
Persze, de most neked kell magyarázni hogy mi mennyibe kerül, főleg ha azt állami vonalon kell szabályok betartásával beszerezni, tárolni, szállítani?

Nem vagyok képben ma az aktuális kórházi étkezési napidíjakkal, de mikor utoljára hallottam, nem volt horror összeg...

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 173
5 041
113
Oda nem kajálni kell járni ez a véleményem, ha van étvágyad a család hozzátoldja amit gondol, de ha jó az étvágy lassan mehet is ám haza átadva a helyet annak aki igazán beteg...
Nem kajálni járok, de így hogy egy hónapra be kell feküdnöm, azért örülnék, ha utána nem 60 kgosan jönnék ki.

• Tetszik
Reactions: Chima3ra

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 025
36 736
113
Igen így kezdődött nyugaton is, és tisztán látszik hogy elbaszták. A demográfia miatt egyértelmű hogy szükséges külföldi vendégmunkás teljes Európában, vagy nem lesz aki megtermelje a már munkaképtelen időskorúak nyugdíját. Ez tény. A nem veheted el a magyarok munkáját és most már láthatóan itt vannak a még mindig VENDÉGMUNKÁSOK alatt kb. 5 év telt el, igen.

A kulcs még mindig az ismétlem, hogy soha ne legyen szavazati joguk, ne erőltessenek ránk semmi hozott szokást, vallást, világképet, hanem beilleszkedik, elvégzi az itt felmerülő nekünk is hasznos munkát, megkapja a tisztes munkájáért a bért, és hazamegy egy bizonyos határozott idejű szerződés lejárta után. NEM lesz állampolgár, és NEM kap a semmire bürgelgeldet. Ez a KURVA mód nem mindegy.

Ezt addig kell csinálni amíg el nem ér a robotizáció olyan szintre, hogy akár totálisan összeomló demográfiával is de valahogy elkerüljük azt ami NYEU-ban már szerintem visszafordíthatatlan. Ott ezek a semmirevaló idegen kultúrájú élősködő tömgek szavaznak, és sokszor a mérleg nyelve már most, illetve egyre erősebbek - meghatározóbbak.

Nekünk ezt kell elkerülni bármi áron! Ha ez naivitás akkor az vagyok, de szentül hiszem hogy a másik út amin a nyugat jár zsákutca!
Ezek mellett a saját még szülőképes korú családokat erőn felül támogatni kell hogy vállaljanak gyermeket. Más út nincs, vagy elveszünk.

Nem mondom hogy győztes meccs lesz, de tudod mit Krisss? Meg kell próbálni, mert ha meg sem próbáljuk, máris vesztettünk! Nekem az a pálya nem tetszik amit pont a németek, vagy a franciák járnak be!
Nagyon nem jol űlsz a lovon.
Ismétlem,nálunk ROSSZABB a helyzet,főleg a cigányság népességen belüli exponenciális részaránynövekedésétől (igen,egy részük integrálódik,jó értelemben-és ennek a résznek a fiataljai ugyanúgy kivándorol,mint a magyar fiatal.Nagyobb részük azonban továbbra is cigány kultúrájú marad,és ha magukhoz képest lassabb ütemben is,de túlszaporodja a magyarságot).De a vendégmunkások is prognosztizálhatóan már a közeljövőben betelepülők lesznek (NyE-ban is kezdetben csak vendégmunkások voltak)
Nem a bevándorlás a probléma,az mindig is volt.Az integrálás a probléma,illetve annak hiányának retorziója.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 299
142 026
113
Az egyébként miért nem jut soha eszébe egyikteknek sem, hogy esetleg, ha fizetnénk annyit a fiataloknak, hogy legalább egy OMM kori zsellér életszínvonalát el tudja érni, akkor lehet, hogy gyerek is születne?
Nézz már rá a termelékenység és a bérek alakulását mutató grafikonokra, nézd meg
images

Honnan indul a népességcsökkenés, találd meg az összefüggést, hogy a betelepített vendégmunkások mit is okoztak a fizetésekkel, és aztán próbálj meg nem tulajdonosi, hanem munkás szemmel nézni a melóhelyre, és ha sikerült, talán végre normális fizetések, és nem a 12. Jacht lesz az általad megtermelt javakból.
Ez azért sarkítás mert ott is marha rosszak a születési mutatók ahol összességében jobbak a lehetőségei a fitaloknak.

• Tetszik
Reactions: alali77 and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 068
55 959
113
images

Adjunk nekik!

Elnézitek itt hogy kinek irkáljátok ezeket, nem én vagyok a Varga, Matolcsy, vagy Nagy Márton itt álnéven. Még csak Fidesz tag sem vagyok, vagy megrögzött Fidesz szavazó!

Meggyőződésem viszont, hogy ez már nem csak a pénzről szól. Saját példámon keresztül, azt el tudom mondani hogy nekünk akkor lett 1 helyett 3 gyerek, mikor az adójóváírás és a CSOK együtt nekünk lehetővé tette hogy egyáltalán elgondolkozzunk róla. Nem bántuk meg. S nem a pénz miatt, azóta is úgy teszem fel magamnak a kérdést, hogy hiányozna e a két kicsi, ha meg sem születnek azért cserébe hogy kicsit többet alszunk, meg mondjuk egy szebb újabb autóm van, és elmentünk volna évente plusz egy helyre 1 hétre ?!

Nekem nem kérdés hogy a két kis szarost választanám megint, és megint.

• Tetszik
Reactions: ZeiG and arcas

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 068
55 959
113
Nagyon nem jol űlsz a lovon.
Ismétlem,nálunk ROSSZABB a helyzet,főleg a cigányság népességen belüli exponenciális részaránynövekedésétől (igen,egy részük integrálódik,jó értelemben-és ennek a résznek a fiataljai ugyanúgy kivándorol,mint a magyar fiatal.Nagyobb részük azonban továbbra is cigány kultúrájú marad,és ha magukhoz képest lassabb ütemben is,de túlszaporodja a magyarságot).De a vendégmunkások is prognosztizálhatóan már a közeljövőben betelepülők lesznek (NyE-ban is kezdetben csak vendégmunkások voltak)
Nem a bevándorlás a probléma,az mindig is volt.Az integrálás a probléma,illetve annak hiányának retorziója.
Szerintem meg nem. Én totál mást látok ha kint vagyok külföldön NYEU-ban, szerintem bár valós nálunk is a cigányság integrációjának problémája, totál más liga az ami kint van Fro.ba, vagy németeknél, Londonban etc...

Egyszerűen teljesen másképp látom mint TE.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 068
55 959
113
Ha mindent betartasz sem kerül 4X annyiba mintha te vagy én megveszem a boltban.
Neked sem kell magyarázni szerintem a közszférai túlárazást.
Tényleg nem vágom hogy 4x annyiba kerülne a kaja mint ha én bemegyek és megveszem a boltban. Ha ez így van, valakinek le kéne vágni érte a kezét szerintem is, hidd el!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 299
142 026
113
Tényleg nem vágom hogy 4x annyiba kerülne a kaja mint ha én bemegyek és megveszem a boltban. Ha ez így van, valakinek le kéne vágni érte a kezét szerintem is, hidd el!
Minden 4X annyiba kerül a közszférában, szolgáltatás, ceruza etc....
Menj le a pénzügyesekhez érdeklődj... Nálunk úgy van hogy a szolgáltató 14 ezerért plusz alkatrész cserél villanykörtét...
Te nem nyúlhatsz hozzá mert kizárólagossági joga van...

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 173
5 041
113
Ez azért sarkítás mert ott is marha rosszak a születési mutatók ahol összességében jobbak a lehetőségei a fitaloknak.
Csakhogy a grafikon nem magyarhont ábrázolja, hanem a nyugati világot. Egy boldog békeidős polgári lét már nyugaton is szinte kimutathatatlan, nálunk nem is létezik.
Amit most középosztálynak csúfolunk. Nos nyugaton erős jóindulattal a közép melós volt 1900ban. Nálunk meg? Nos 1900ban a világ utcáin ez a réteg énekelte lelkesen, meg-meg rohamozva a csendőr és egyéb karhatalmak szuronyait, hogy föl-föl ti rabjai a földnek

Elnézitek itt hogy kinek irkáljátok ezeket, nem én vagyok a Varga, Matolcsy, vagy Nagy Márton itt álnéven. Még csak Fidesz tag sem vagyok, vagy megrögzött Fidesz szavazó!
Ennek amúgy mi a relevanciája ahhoz, hogy azt írtad, kell a vendégmunkás mert? Felőlem hithű kommunista is lehetsz, akkor is ezt állítottad.
Saját példámon keresztül, azt el tudom mondani hogy nekünk akkor lett 1 helyett 3 gyerek, mikor az adójóváírás és a CSOK együtt nekünk lehetővé tette hogy egyáltalán elgondolkozzunk róla
Én meg a saját példámon keresztül tudom, hogy ezek nélkül esetleg lenne esélyem saját gyerekre. De még pár hasonló megmentés, és talán marad hó végén kenyérre.

• Tetszik
Reactions: alali77