Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szólj már a tisztelt egybegyűlteknek, mert ezekszerint ők háttal ülnek a mozinak.Ha valóban érdekel..., egy vélemény:
1. Az "EU és az USA" NEM az ellenségünk, sosem volt az. Az EU mechanizmusaira és vezetésére telepedett progressziv/liberálisnak mondott, de valójában "neo-kommunista" ideológia és az egész kócerájt ezek mentén a háttérből irányitó "gazdasági körök" az ellenségeink.
2. Ukrajna nyilvánvalóan az ellenségünk. Lehet a háború előtt azt hittük, hogy nem az, de sajnos az volt akkor is, most is. És a holnap csak rátesz mindig egy lapáttal.
3. Nem zavar az ukrán EU tagság, csak járják ki az oda vezető utat. 10-15 év múlva, ha minden feltétel teljesül és Ukrajna maradék lakossága ezt az utat választja felőlem lehet. Persze ennek előfeltétele a magyar-ukrán kissebségeket érintő viszony megnyugtató rendezése, amit a 2-es pont szerintem hosszútávon is kizár. Az idő előtti -azaz néhány éven belüli- tagság pedig gazdasági mészárszék lenne a közép-európai országoknak, ez egy egszerű matek sajnos.
Vélemény vége.
Ha másért nem is, de talán pont ezért kellene felvenni az ukránokat az EU-ba.El nem tudom hinni hogy csak nekünk probléma az ha az ukránok bejönnek az EU-ba. Élek a gyanúperrel még mindig, hogy legalább részigazság van abban amit Szijjártó mindig elmond, hogy marha kényelmes vagy 5-6 országnak hogy mindig mi állunk bele az ukik blokkolásába, nekik így nem kell. Én azért megnézném az átlag francia vagy olasz parasztot mikor letarolja majd a hagyományos piacaikat az ömlesztett dömping árú ukrán mocsok. Vagy mikor más most még a felzárkóztatási alapból rendszeresen kapó országnak közlik hogy az ukránokra megy innentől MINDEN forrás, mert ők annyival fejletlenebbek, hogy oda van átirányítva minden zseton.
Szóval képmutatás is van itt, nem csak önsorsrontás az EU-ban. Egyre inkább métely ez az egész. Jól indult, de amerre ez tart, hát nem tudom meddig éri meg bentmaradni ha nem lesz valami komoly irányváltás, mert a szakadék felé rohan ez a közös szekér!
Ez azért csicskítás a javàbólUrsulát kiküldték:
![]()
Ha igaz, az. Majd ha lehozzák többen, el is hiszem.Ez azért csicskítás a javàból
Töprengtem egy keveset, érdemes-e ehhez a meseszép tanulmányhoz megjegyzést fűzni, megzavarni belső harmóniádat.Ezt gondolták a németek is, amikor három év alatt letarolták Európát
Aztán nem így lett.
A veszteségek annyiban relativak, hogy más a nagyságrend a két ország lakosságszámából adódóan.
Viszont kilóg az orosz lóláb a sok hazudozással, koreai segítség kunyerálásával, statisztikai adatok elhallgatásával.
Nyilván nem lenne erre szükség, ha tényleg jó lenne a helyzete.
A 20-30 milliós Ukrajna még mindig fegyverben tart 600-700 ezer katonát,
Putyin negyedik éve darabja erőforrásait, írtja az oroszt, ukránt, ehhez képest céljaitól ócseny messze van.
A havi 200-400 km2 terület nagyon kevés, különösen, hogy az ukránok folyamatosan építik a mögöttes erőd vonalakat.
Földrajzi és katonai értelemben is gyenge ez a teljesítmény.
Ezért marad a csoda várás, hátha kihal az ukrán.
Csakhogy az a baj ezzel a tervvel, hogy nincs második lépése:
- Megszállja Ukrajnát?
- Milliós városokat? Helységharc, partizánok ellen? Eddig sem nagyon ment ez....
- Egy600 ezer km2 területű full ellenséges országot megszállni is nehéz, de megszállva tartani...? Ez már nem a SZU, különösen ezzel a belépővel, amit Putyin kínált a 30 millió "nem létező"ukránnak. Majd a keblére borulnak a tesónak? Ekkora veszteségek, népirtás után? Mert ugye nagy az ukrán veszteség...
.
Szóval, nagyon gyenge ez a scenário....
Mondjuk úgy, teljesen irracionális.
Magyarázatként annyit tennék hozzá, hogy a katonai művelet tervezés során a tervezők első kérdése: mi az end state, az elvárt végállapot. (Politikai, katonai, társadalmi, információs tér, etnikai viszonyok, gazdasági és biztonsági témákban illik részletesen leírni.)
Mert ők ebből gombolyítják vissza a műveleti architektúrát.
- Ez kezdődik a politikai- stratégiai célok megfogalmazásával.
- Ezekből kibontják a katonai-stratégiai célokat.
- Azokból a katonai hadműveleti célokat.
- Amikből eredeztethetők a harcászati szintű feladatok.
Ha az első kérdésre nincs válasz, vagy "majd meglátjuk", akkor nem érdemes háborút indítani. A világ összes erőforrással sem...
Mert el fognak pazarlódni.
Céltalanul....
Ha érted.
Putyin a szakma (hadtudomány) összes szabálya szerint rég meg kellett volna, hogy nyerje ezt a háborút.
Egyszer 22-ben.
Aztán 23-ban Bahmut helyett, vagy azzal. Ha 22-es fiaskó után kivonul, erőt gyűjt, most lenne 4000 tankja, másfél millió önkéntes katonája. De úgy járt, mint a csimpánz a sóval.
Nem tudta elengedni...
Most 25 van és Pokrovszk külsőn darálódik.
Ukrajnát ennyi erőforrással, rakétával, emberrel, tankkal, UAV-vel rég le kellett volna győznie.
Ezért szar a Pokrovszk külső, és a hatalmas emberi és anyagi áldozatok.
Mert ez nem eredmény, ekkora áldozat árán.
Flex Munkács.
![]()
![]()
![]()
![]()
Завод в Мукачево, куда ударили ракеты, обновили несколько месяцев назад: как он выглядит после атаки РФ
Это один из крупнейших заводов по производству электроники.zn.ua
Nekem, még mindig tetszik mint nő! Nagyon dögös!Ez azért csicskítás a javàból
A tétje az, hogy így a rakéták célba jutnak, nem a városok felett szakadnak darabokra. Addig jó, amíg Kárpátalján minden rakéta célba jut (ha már persze elérte Kárpátalját). Így a legkisebb az esélye a civil áldozatoknak.Rácz Bandera. Süllyed a ganéban....
Ezt sikerült a facebookra írnia munkácsi támadásról.
Nem mellesleg: ne feledjük, hogy az ukránok által kirobbantott kémbotrány Kijev szerint arról szólt, hogy állítólagos magyar ügynökök Kárpátalja légvédelméről is gyűjtöttek információkat. Anélkül, hogy ebben állást foglalnék, a mai támadás jól mutatja, hogy mi a tétje annak, hogy az oroszok mennyit tudnak Kárpátalja légvédelméről.”
Nem akar állást foglalni, dehogy, mert ahhoz xarember, de sejtetni szeret. Pfúúú...
![]()
Alattomos dezinformáció: Ãgy játszik a magyarâukrán kapcsolatokkal Rácz András Kárpátalja bombázása után
Rácz András, az ukránbarát âelemzÅâ, gyanúkeltÅ Facebook-posztjában burkoltan vádolta meg Magyarországot a kárpátaljai orosz támadás segÃtésével. Aljas módszerrel ássa alá a magyarâukrán kapcsolatokat és az ország hÃrnevét.mandiner.hu
Ezt soha nem értettem, ha Ukrajna szinte semmiben nem felel meg a belépési kritériumoknak, akkor az EU-s vezetők milyen belépésről beszélnek. Az egyszerű ember azt érzi, hogy már megint át van baszva.Egyrészt az EU tag ujrajna messze van idoben, szinte semminek nem felel meg. Masreszt Orban csak konoksaga es belpolitikai okok miatt ellenzi a targyalasok megkezdeset az EU tagsqgrol, pedig cca sok ev. Ehhez semmi jogunk, kepzeljuk el, ha minket n m engedtek volna tárgyalni. Ez a nagyar kissebbsegnwk is rossz, mert a nemzetunk bunbakjai lesznek Ukrajnában.
hát nem is tudom kinek higgyekA Bloomberggel vigyázni kell!
Szíjjáttó ma. Harcosoknál, YouTube.
Volt ez a hír!
Bloomberg: Trump kemény kérdést intézett Orbán Viktorhoz
Donald Trump amerikai elnök hétfőn telefonon beszélt Orbán Viktorral, miután tárgyalásokat folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és több európai vezetővel. A beszélgetés során azt próbálta megtudni, miért blokkolja a magyar miniszterelnök Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásait - jelentette a Bloomberg.
Nah, Szíjjártó elmondta ilyen nem volt!
Telefon se! Így külön vicces, hogy a tèmát is részletezi a Bloomberg!
![]()
El nem tudom hinni hogy csak nekünk probléma az ha az ukránok bejönnek az EU-ba. Élek a gyanúperrel még mindig, hogy legalább részigazság van abban amit Szijjártó mindig elmond, hogy marha kényelmes vagy 5-6 országnak hogy mindig mi állunk bele az ukik blokkolásába, nekik így nem kell. Én azért megnézném az átlag francia vagy olasz parasztot mikor letarolja majd a hagyományos piacaikat az ömlesztett dömping árú ukrán mocsok. Vagy mikor más most még a felzárkóztatási alapból rendszeresen kapó országnak közlik hogy az ukránokra megy innentől MINDEN forrás, mert ők annyival fejletlenebbek, hogy oda van átirányítva minden zseton.
Szóval képmutatás is van itt, nem csak önsorsrontás az EU-ban. Egyre inkább métely ez az egész. Jól indult, de amerre ez tart, hát nem tudom meddig éri meg bentmaradni ha nem lesz valami komoly irányváltás, mert a szakadék felé rohan ez a közös szekér!
Ez egy (angliai bejegyzésű) arab cég "terméke".Új ukrán robotrepülőgép a FLAMINGO: 3000 km-es hatótáv, 1150 kg harci rész, 950 km/h a sebessége.
Háború menetét nem változtatja meg igazán, de ez azért tud rombolni: az eddigi pár tíz kiló robbanóanyaggal repkedő drónjaikhoz képest komoly előre lépés.
![]()
Flamingo Missiles Already Used Against Russia, Developer Shares Video and Specs - Militarnyi
Flamingo has a warhead weighing 1,150 kilograms and a range exceeding 3,000 kilometers. The missile is also said to be resistant to Russian electronic warfare.militarnyi.com
Ne is érdekeljen senkit ! Én az oroszok helyébe ha tudom mi van ott már hamarabb odacsaptam volna !igaza volt, jelen esetben sem érdekel senkit,hogy mi történt Munkácson,
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..