Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 020
21 989
113
Ez nem tudom, hogy ide, vagy az urbanisztikába, vagy a pénz világába (van megfizethető lakás Pesten) illik-e jobban.

Mielőtt jönne a feljelentés volt-e?
A hatóságoknak többször is jelezték már a problémát, rendszeresen fényképeket és felvételeket készítenek az incidensekről, de hiába minden eddigi segítségkérésük, a helyzet nem változott.

Kíváncsi vagyok, hogy mik a hatóságot belülről ismerők szerint a lehetséges megoldások...

• Tetszik
Reactions: fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 629
67 206
113
Ez nem tudom, hogy ide, vagy az urbanisztikába, vagy a pénz világába (van megfizethető lakás Pesten) illik-e jobban.

Mielőtt jönne a feljelentés volt-e?

Kíváncsi vagyok, hogy mik a hatóságot belülről ismerők szerint a lehetséges megoldások...

Két hét alatt rend lett újabb fejezet. :cool:
Kíváncsi vagyok , hogy te kapsz-e most olyan választ mint én, hogy:
Bocs nem tudtam, hogy nekünk kell megtanítani az embereket viselkedni, azt hittem erre vannak a szülők, de akkor ezért is a kva anyámat

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 777
19 185
113
Én úgy vagyok vele, hogy nem hazudozok tovább a katonáimnak inkább. Elég volt abból, hogy a vezetők úgy csinálnak hogy minden is rendben van miközben mindneki tudja hogy hazugság.
A rendszerváltás óta hazudunk (leginkább önmagunknak), hogy ez így jó. Hát a lófaszt!
Az en felettesem is ilyen csak annyit ker mielott tovabb adjuk a folyoson a hireket varjunk par orat :oops:

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 199
56 463
113
Hihetetlen hogy ehhez allandoan az kell hogy fel alljon egy csomo ember…
Majd amikor a pilotosok tobbsege is nem hosszabit szerzodest lesz fejvakaras.
Igen. Mindig valamilyen krízis kell ahhoz hogy a helyes irányban akár csak egy kicsit is legyen lépés. Ez sajnos így működik mindenhol.

Műegyetemnél megfulladt tűzoltók után lett Bodyguard a légzőkhöz, megszurkált rendőrök után lett taser beszerzés, meg mutatóba legalább pár szúrásbiztos mellény, mikor háborús irányba sodrodik a világ, az új felszerelőknek 700 feletti bruttó az óriásplakátokon. Mikor nincs elég C-s jogsis, adnak plusz pénzt. Mindig késik minden fontos intézkedés, egyszerűen a proaktív jó vezetői szemlélet, az NINCS.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 777
19 185
113
Nem kell hazudozni. Abból kell kiindulni szerintem - én ezt szoktam tenni ha beosztottaknak beszélek - hogy alapvetően nagy részük nem hülye, a szellemi fogyatékosok aránya is viszonylag alacsony :) - felesleges, kontraproduktív mert látják, érzik ők is hogy mi a helyzet!

De a morált amennyire lehet próbálom magasan tartani, azzal hogy elmondom mit miért csinálunk, a szar helyzet ellenére amit csinálunk együtt az fontos az embereknek, számítanak ránk, tegyük meg a tőlünk az adott körülmények közt a legtöbb telhetőt! Én ezzel - s csak ezzel - tudok azonosulni. Nincs benne színészkedés, ezért azt gondolom hiteles. Mikor hozzájuk beszélek, mindig elmondom hogy SOHA nem bántam meg hogy tűzoltó lettem, és szerencsésnek érzem magam hogy itt vagyok, ahol. Végigmentem a ranglétrán, láttam a legaljáról sok mindent. Ismerem a problémáikat. Tudom hogy sok dolog idegesítő. Gyanúsan nem is lesz sokkal jobb, fiatal kezdő kollégáknak hogy nem fognak tudni megélni csak ebből a tiszthelyettes fizuból ha már család van, használják ki a 48-at, gondolkozzanak rajta hogy milyen másodállás, saját vállalkozás lesz majd amit csinálnának, etc...

Szóval nem kell - NEM SZABAD - hazudni azt hogy minden szép, minden jó! De úgy soha nem beszélnék nyilvánosan állomány előtt, megbaszva a morált, mint pl. a volt fő PUMA. Szóval nem fekete-fehér, hanem árnyalatok Krisss!

Aki erre nem képes hogy úgy tudjon motiválni hogy nem hazudik, az szerintem vezetőként nincs jó helyen! Hitelesség! S hogy stílszerű legyek:

A HAZA MINDEN ELŐTT!
Fontos hogy a vezeto megtalalja a hangot az embereivel.
Pl nalunk sok a fiatal, vezeto telefontse tudta bekapcsolni…na most meg orrba szajba kuldi a kurvajo memeket ami a munkankra jellemzo aznap. :D
Ezzel arra akarok utalni ha nem volt bilagos valakinek aki majd olvassa nem csak mindig nekunk beosztottnak kell alkalmazkodni a vezetohoz hanem forditva is.

• Tetszik
Reactions: zsolti

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 777
19 185
113
Az a baj, hogy a vezetőség kénytelen a "big boss" akarata elött meghajolni.
Az pedig nem szakma beli, annak ez nem is hivatás. Legdurvább esetben is csak egy 4 éves zsíros meló, mentelmi joggal, teljhatalommal, felelősségre vonás veszélye nélkül.
Nalunkse hajolnak meg a bigbossnak a vezetoink a regi az uj es a fo fonit is kioktattak megis ott vannak maig.
Most még lehet is oktatni rettegnek hogy valami magas beosztasu besetal a partizanba tiszas poloban :p

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 199
56 463
113
Én azt látom, hogy ha nyíltan beszélsz az okokról, hogy mi miatt szenvedünk együtt azt az állomány jobban értékeli. A szép szavakkal való motiválás ideje elmúlt és a jövőnkkel játszunk és tízezrek életével egy elpazarolt évtized miatt.... Ezt vésd be...

És úgy tűnik fentebb eggyel ez már nem érdekel senkit sem...
Szerintem tudják ők hogy mi miatt szenvedünk, ha felvetik soha nem próbálok meghazudtolni olyat amiről tudom hogy igazuk van. Nem az én dolgom az hogy tovább szítsam a morál bezuhanását, megoldják azt ők maguknak. Én őszintén azt vallom, és vallottam bármilyen kormány alatt - nem fideszkutya vagyok, ezt akarom ezzel aláhúzni! - hogy az állampolgároknak egy intakt, működőképes rendőrségre, tűzoltóságra, EÜ-re, BV-re, MH-ra van szüksége akkor is, ha a zöm fel sem fogja hogy mennyire!

Nekem az a dolgom a saját helyemen, feladatkörömben hogy ezt a tőlem telhető legjobb tudásom szerint biztosítsam. Ha együtt morgok velük, és annak az a vége hogy egy csomó ember szarik bele, hazamegy, ALSZIK pl. kecsón az őrségben, mert "ennyiért húzzák meg a faszom a főnci is megmondta!" a morál, akkor nem vagyok oda való ahol vagyok!

Idealista vagyok, tudom...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 777
19 185
113
Nálunk a fiatalítás és a tiszti részen őrnagytó, altisztin zászlóstól felfelé a HJKR-be írt indoklás nélküli kirúgás lehetősége csendben tartja a népet...
Nalunk is benne van ez, de megis pofazik mindenki.
Tudod te mitol felnek nalunk es miert engedik ezt :)

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 199
56 463
113
Elosszor ennek kell megtortennie

Aztan johet ez.
Így van! Ez az optimális eset!

Ez nyilván egy elméleti lehetőség csak, s nem minden beosztott alkalmas rá még akkor sem, ha a vezető jó arc. Nekem mindig volt olyan, aki nem fogta fel ésszel, hogy ha már jó is a viszony, mikor tőlem magasabb beosztású személy jelen van, akkor nincs tegeződés, meg high five, belsős poénok, aztán az mindenkinek kellemetlen. Főleg nekem :D!

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 777
19 185
113
Így van! Ez az optimális eset!

Ez nyilván egy elméleti lehetőség csak, s nem minden beosztott alkalmas rá még akkor sem, ha a vezető jó arc. Nekem mindig volt olyan, aki nem fogta fel ésszel, hogy ha már jó is a viszony, mikor tőlem magasabb beosztású személy jelen van, akkor nincs tegeződés, meg high five, belsős poénok, aztán az mindenkinek kellemetlen. Főleg nekem :D!
Nekem a rendorseg utan fura volt hogy itt nalunk az allamtitkar meg az ezredes ddt is tegezodik es nem hagyja hogy en tisztelegjek..le is szoktattak róla mikor rendorokkel vagyunk es jon a foniuk es latjak mi a mienkel higy beszelunk neznek nagyokat rt kotetlenul meg mondtam prszir a helyszinen “foni kurva nagy a gaz szopunk ezerrel jol beszopattak koszi, de 1ora es kesz” es neznek nagyokat meg kerdezik hogy ez mi volt mondjuk nalunk nincs mar ez kollegak vagyunk egyutt szivunk.
Sok rendor jon at hozzank es mire leszoktatjuk a tisztelgesrol hogy max unnepekkor vagy media elott nagyot neznek.
Nalatok mikor fordul elo hogy a vezeto kinon a helyszinre es egy hutotaskakanyi fagyit oszt ki mert gondol ratok?

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: bel and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 199
56 463
113
Nekem a rendorseg utan fura volt hogy itt nalunk az allamtitkar meg az ezredes ddt is tegezodik es nem hagyja hogy en tisztelegjek..le is szoktattak róla mikor rendorokkel vagyunk es jon a foniuk es latjak mi a mienkel higy beszelunk neznek nagyokat rt kotetlenul meg mondtam prszir a helyszinen “foni kurva nagy a gaz szopunk ezerrel jol beszopattak koszi, de 1ora es kesz” es neznek nagyokat meg kerdezik hogy ez mi volt mondjuk nalunk nincs mar ez kollegak vagyunk egyutt szivunk.
Sok rendor jon at hozzank es mire leszoktatjuk a tisztelgesrol hogy max unnepekkor vagy media elott nagyot neznek.
Nalatok mikor fordul elo hogy a vezeto kinon a helyszinre es egy hutotaskakanyi fagyit oszt ki mert gondol ratok?
Pizzát, vizet simán hoznak, de küldeni tényleg nagyon sokszor. Nálunk is jobb a helyzet mint a rendőrségnél amennyire én látom. Hozzáteszem nálatok ez a BV-nél elkerülhetetlen, mert én úgy tudom ott van a legnagyobb szar létszámügyileg! A BV az évek óta pengeélen táncol, szó szerint. S ha engem kérdez bárki, a tiétek a leghálátlanabb, és egyben az egyik legfontosabb hivatás. Nekem sok kedvem nem lenne bent a sok retek közt bezárva leélni az életem harmadát, bevallom...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 354
142 274
113
Pizzát, vizet simán hoznak, de küldeni tényleg nagyon sokszor. Nálunk is jobb a helyzet mint a rendőrségnél amennyire én látom. Hozzáteszem nálatok ez a BV-nél elkerülhetetlen, mert én úgy tudom ott van a legnagyobb szar létszámügyileg! A BV az évek óta pengeélen táncol, szó szerint. S ha engem kérdez bárki, a tiétek a leghálátlanabb, és egyben az egyik legfontosabb hivatás. Nekem sok kedvem nem lenne bent a sok retek közt bezárva leélni az életem harmadát, bevallom...
De Kávé NAV-os :D

• Tetszik
Reactions: Kávé

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 199
56 463
113
Nincs még 15 évünk faszt verni és lovat csutakolni....
Ezt kéne megértened, hogy esszük nem esszük a nemzet jövőjével játszunk és ez így túl kicsi, túl későn túl kevés....
Nekem már nincs pardon.
Ezt a saját területeden nyilván TE látod, én meg nem, természetesen. Nálunk mi azért én azt gondolom hozzuk a kötelezőt, nincsenek ilyen szintű problémák hogy világtalanok lennének a tűzoltók, vagy extrém szar elavult felszereléssel kéne dolgozzunk.

• Tetszik
Reactions: krisss

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 777
19 185
113
Penzugyor vagyok

• Vicces
Reactions: zsolti