Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 195
5 372
113
Pl nalunk sok a fiatal, vezeto telefontse tudta bekapcsolni…
Szia,

Ez egeszen megdobbento mertekben igaz: azt nem tudtak onalloan eldonteni, hogy ha ok az ugyeletesek, es csong az ugyeletesi telefon, akkor mit kell tenni.

Viszont kozben sokan egeszen kivaloak, szoval csak az elso bekezdes egyaltalan nem ad jo jellemzest az osszes fiatal vezetotokrol.

• Tetszik
Reactions: zsolti

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 147
41 873
113
jut eszembe hogy a schengeni ellenőrzést is veheti az állam sokkal szigorúbban (akkor is ha Románia felől érkezik be egy ukrán kamion ) amit mint felelős EU tagállam igazán végezhetünk tüzetesebben is ., ráadásul ezt sem kérheti számon rajtunk Brüsszel,hiszen a saját szabályait tartjuk be ,
Szerintem nem...ha valaki belép a Schengeni övezetbe, azt a belső határon nem kell/lehet vizsgálni, ugyanis az a beléptető ország dolga...ezért is volt kapufa a románok csatlakozása...Az, hogy esetleg közúti/NAV/idegenrendészeti eljárás során az ország területén megállítanak minden ukrán kamiont és átvizsgálják, akár 10 kilóméterenként az voszont járható út, csak akkor meg kell hirdetni egy ilyen akciót,.értesíteni az érintetteket és hajrá....

• Tetszik
Reactions: Sniper

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
3 009
33 426
113
Szerintem nem...ha valaki belép a Schengeni övezetbe, azt a belső határon nem kell/lehet vizsgálni, ugyanis az a beléptető ország dolga...ezért is volt kapufa a románok csatlakozása...Az, hogy esetleg közúti/NAV/idegenrendészeti eljárás során az ország területén megállítanak minden ukrán kamiont és átvizsgálják, akár 10 kilóméterenként az voszont járható út, csak akkor meg kell hirdetni egy ilyen akciót,.értesíteni az érintetteket és hajrá....
szerintem ez csak az EU tagországokra érvényes (schengen) nem a külsősökre. de majd utána nézek

van egy ilyen kitétel egyébként :

Súlyos fenyegetésre való reagálás​

A Schengeni határellenőrzési kódex azt is előírja, hogy a tagállamok ideiglenes határellenőrzést vezethetnek be a közrendet vagy a belső biztonságot fenyegető komoly veszély elhárítása érdekében.

Ebben az esetben az érintett tagállamnak az ellenőrzések bevezetése előtt legalább négy héttel – vagy ha a körülmények előre nem ismertek, rövidebb időn belül – értesítenie kell a Bizottságot és a többi uniós tagállamot. A belső ellenőrzések ilyen esetben történő visszaállításához nem szükséges a Tanács jóváhagyása.

illetve Covid-kor voltak ellenőrzések pl Ausztriában és Németországban is, de szerintem a külsös országok állampolgárait bármikor lhet egy kicsit vegzálni.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 788
19 199
113
Jah, ez biztos voltam benne valami belsős poén lesz, vagy simán egy ilyen kávéfőző ember. Nálunk is volt olyan ezredes, akiről mindenki tudta hogy hagyják már nyugdíjig elmenni, de mindig minden beosztásában örök helyettes volt, s kávé főzésénél nagyobb feladatot sose bíztak rá :p.
Tudod kit tavolithatnanak mar el toletek dr popovicsot. :oops:

• Vicces

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Az altiszti akadémiának volt parancsnoka az öreg, aztán az amcsiktól látogattak a Ohiói nemzeti gárdától:

Elkezdi Szentendre iz de enszió tomátó of de hángérien dífensz forszíz.

(amit szeretett volna mondani, hogy NCO paradise csak nem jött össze, az amerikai tábik csak néztek hogy mivan? )
Kurva nagy :D!

Na jó, akkor ezt kapd ki: nálunk egy meg nem nevezett már nyugállományú parancsnokom németeknél látogatáson pár éve esti szabad foglalkozás alatt vacsoraasztalnál betintázva elekezdte magyarázni migráció kapcsán hogy a régi jó dolgokból kár hogy nem maradt semmi, szerencsére sokat nem beszélt németül, a tolmács egy szinten túl mondta neki hogy ezt már nem fordítja le, de megfagyott a levegő, mert a dojcsok értették az osztrák festő nevét, s onnantól mindenki kínosan próbálta terelni a témát :D.

Nekem ezt csak mesélték nem voltam ott ép, de mivel ismertem jól, ezt elhiszem simán hogy így volt.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 788
19 199
113
Yes, no, coca-cola fakkjú.

Kiváló!
Fel van véve!
Tőlem meg kérdezik mindig mikor jönnek a nemet kollégák hogy kávé beszelsz velük 8 évig tanultál németet, mondom főni en melegedni jártam csak németre…fizessunk csak a tolmacsot neki is van fizetni valo porgessuk a gdp-t:D

• Vicces

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 788
19 199
113
Az örök darab. Szerintem 1001 éves, azt látod el se akar menni.
Sokunkat o buktatott meg engem a szemuveg miatt hogy ide csak sas szemmel lehet jonni, a masik ami nem is az o terulete volt de megadtak a volt utat hogy az empatiam kritikusan alacsony, tesomat a tetko miatt nem engedte havert az alacsony vernyomas miatt masik baratomat mert volt rajta par kilo folosleg :oops: Akkor voltunk 18 evesek.
Megjegyeztuk ezt a nevet orokre

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Sokunkat o buktatott meg engem a szemuveg miatt hogy ide csak sas szemmel lehet jonni, a masik ami nem is az o terulete volt de megadtak a volt utat hogy az empatiam kritikusan alacsony, tesomat a tetko miatt nem engedte havert az alacsony vernyomas miatt masik baratomat mert volt rajta par kilo folosleg :oops: Akkor voltunk 18 evesek.
Megjegyeztuk ezt a nevet orokre
Az se most lehetett barátom, mert most már lassan kis túlzással három végtaggal vak süketnéma dagadt 53 éves jakuzákat is felveszünk :D!

De még itt van, csak gondolom rászóltak hogy nem Kapu Tibor felel csak meg beosztott tűzoltónak...

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: fip7 and Kávé

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 788
19 199
113
Az se most lehetett barátom, mert most már lassan kis túlzással három végtaggal vak süketnéma dagadt 53 éves jakuzákat is felveszünk :D!

De még itt van, csak gondolom rászóltak hogy nem Kapu Tibor felel csak meg beosztott tűzoltónak...
Hat nem most volt kb 3 havonta felhivnak nem e probalom meg ujra :rolleyes:

• Vicces
Reactions: fip7 and zsolti