[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 360
142 334
113
Le maradtam ki o es miert szeretitek ennyire? Ha nem publikus privatva varom a szaftos storykat :D
egy kissé (nagyon ) szenilis bohókás altábornagy bácsi.
Aki már ezredes korában is bolond volt :D

Csak gyerekkori barátja volt benkő tibibácsinak és elpöcörgött a nyugdíjig mint tábornoki comic relief.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Le maradtam ki o es miert szeretitek ennyire? Ha nem publikus privatva varom a szaftos storykat :D
Jah, ez biztos voltam benne valami belsős poén lesz, vagy simán egy ilyen kávéfőző ember. Nálunk is volt olyan ezredes, akiről mindenki tudta hogy hagyják már nyugdíjig elmenni, de mindig minden beosztásában örök helyettes volt, s kávé főzésénél nagyobb feladatot sose bíztak rá :p.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 360
142 334
113
Az altiszti akadémiának volt parancsnoka az öreg, aztán az amcsiktól látogattak a Ohiói nemzeti gárdától:

Elkezdi Szentendre iz de enszió tomátó of de hángérien dífensz forszíz.

(amit szeretett volna mondani, hogy NCO paradise csak nem jött össze, az amerikai tábik csak néztek hogy mivan? )

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 788
19 199
113
Az altiszti akadémiának volt parancsnoka az öreg, aztán az amcsiktól látogattak a Ohiói nemzeti gárdától:

Elkezdi Szentendre iz de enszió tomátó of de hángérien dífensz forszíz.

(amit szeretett volna mondani, hogy NCO paradise csak nem jött össze, az amerikai tábik csak néztek hogy mivan? )
Amikor 5x meg kérdezik a pozi elott hogy tuti jol tudsz angolul?” YES OF CORS “

• Vicces
Reactions: zsolti

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 883
91 304
113
Volt egy cikk minisztériumi belsős infókra alapozva pár éve, hogy van olyan tábornok akivel annyira nem tudnak mit kezdeni, hogy nem győzik pakolgatni beosztásból beosztásba... Állítólag róla volt szó.

• Tetszik
Reactions: Kávé

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 483
17 067
113
Szóval nem kell - NEM SZABAD - hazudni azt hogy minden szép, minden jó! De úgy soha nem beszélnék nyilvánosan állomány előtt, megbaszva a morált, mint pl. a volt fő PUMA. Szóval nem fekete-fehér, hanem árnyalatok Krisss!
Nagyon tèvedsz egy dologban.

A morál mar règ meg lett baszva.

Nem ettől lessz rosszabb.

Az állomány nem egy ilyen beszèdből èrtesül a dolgokról, vagy hangulatról.

Ők azt belülről èlik meg.

Mikor mi itt leírjuk, hogy szarul van vèdve a reptèr.
Legyen szó sf/drón/tüzèrsèg/más lègierő támadásról, akkor azèrt ezzel odabent is kèpben vannak.

Nem mi találjuk ki a spanyolviaszt itt a fórumon.

De a honvèdsèg vezetèsètől csak annyi telik, hogy lenyilatkozzák, ami eltünt a migekből az annyit èr mint 3 facsavar.
Mintha ez lenne a lènyeg. :robot:

Szomorú de tèny.
Olyan magasról szarják le a honvèdsèget, hogy fospermet èri el mar csak a katonákat.

Èn is számtalanszor tapasztaltam itthon is, külszolgálatban is.
Ott sem érdekelte őket semmi.

Ès sajnos azok a katonák akik tábornoki rendfokozatig eljutnak, addigra elkurvulnak.
Ès már őket sem èrdekli semmi, csak a vállapjuk.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Nagyon tèvedsz egy dologban.

A morál mar règ meg lett baszva.

Nem ettől lessz rosszabb.

Az állomány nem egy ilyen beszèdből èrtesül a dolgokról, vagy hangulatról.

Ők azt belülről èlik meg.

Mikor mi itt leírjuk, hogy szarul van vèdve a reptèr.
Legyen szó sf/drón/tüzèrsèg/más lègierő támadásról, akkor azèrt ezzel odabent is kèpben vannak.

Nem mi találjuk ki a spanyolviaszt itt a fórumon.

De a honvèdsèg vezetèsètől csak annyi telik, hogy lenyilatkozzák, ami eltünt a migekből az annyit èr mint 3 facsavar.
Mintha ez lenne a lènyeg. :robot:

Szomorú de tèny.
Olyan magasról szarják le a honvèdsèget, hogy fospermet èri el mar csak a katonákat.

Èn is számtalanszor tapasztaltam itthon is, külszolgálatban is.
Ott sem érdekelte őket semmi.

Ès sajnos azok a katonák akik tábornoki rendfokozatig eljutnak, addigra elkurvulnak.
Ès már őket sem èrdekli semmi, csak a vállapjuk.
Erre mondtam azt többször, hogy ez nagyon látszik már kívülről is, és ideje lenne rendet vágni a Honvédelem terén! Ha ehhez az kell hogy a vezérkar rámenjen, akkor úgy, ha az hogy a Honvédelmi miniszter is cserélve legyen, én azt se bánnám, de itt földindulásra van már szükség mert hullanak ki a csontvázak folyamat. Elvileg meg most fontos a téma a kormánynak, mert háborús veszélyhelyzet van, ugye...

Valamit igazán csinálhatnának már, mert a bizalmat eléggé megingatja hogy ennyi botrány van a HM/MH körül.

• Tetszik
Reactions: endre

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 483
17 067
113
Erre mondtam azt többször, hogy ez nagyon látszik már kívülről is, és ideje lenne rendet vágni a Honvédelem terén! Ha ehhez az kell hogy a vezérkar rámenjen, akkor úgy, ha az hogy a Honvédelmi miniszter is cserélve legyen, én azt se bánnám, de itt földindulásra van már szükség mert hullanak ki a csontvázak folyamat. Elvileg meg most fontos a téma a kormánynak, mert háborús veszélyhelyzet van, ugye...

Valamit igazán csinálhatnának már, mert a bizalmat eléggé megingatja hogy ennyi botrány van a HM/MH körül.
A mindenkori honvèdelmi miniszterek alapvetően vakon vannak mivel civilek(kivève az előzőt).

A katonai vezetèsben meg ha valaki előre akár jutni, akkor nem pattog.

Komolyan meg nem vesznek ezek semmit ami szakmai.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
A mindenkori honvèdelmi miniszterek alapvetően vakon vannak mivel civilek(kivève az előzőt).

A katonai vezetèsben meg ha valaki előre akár jutni, akkor nem pattog.

Komolyan meg nem vesznek ezek semmit ami szakmai.
Ezen kell akkor változtatni. Jó lenne egy nem világtalan Miniszter mondjuk kezdésnek. Félve írom le, nekem Benkő pl. amennyit kívülről láthattam/hallhattam belőle nagyon szimpatikus volt.

Nem hiszem el hogy nincs ott hozzáértő tényleg a hazáért tenni akaró tábornok egy sem, aki alkalmas lenne hogy komolyan vehető MH-t elkezdjen létrehozni. Kezdésnek ha nem hordják szét a keszit Kecskeméten nekem az is elég lenne mondjuk...

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 483
17 067
113
Félve írom le, nekem Benkő pl. amennyit kívülről láthattam/hallhattam belőle nagyon szimpatikus volt.
Csapj a szádra :D

Èn amikor katona voltam rühelltem.:hadonaszos:

Tipikus bólogató jános volt.

Miniszternek jobbnak tartottam.
De! Volt, hogy az álltalan finoman fogalmazva sem szeretett Vadai kèrdezte a parlamentben, amire normális korrekt választ nem adott.
Ami még szerintem nem megengedhető.

Nem hiszem el hogy nincs ott hozzáértő tényleg a hazáért tenni akaró tábornok egy sem, aki alkalmas lenne hogy komolyan vehető MH-t elkezdjen létrehozni. Kezdésnek ha nem hordják szét a keszit Kecskeméten nekem az is elég lenne mondjuk...
Miután eltávolították az ikreket, parkolópájára rakták Lippait ès kirakták RszR-t:oops:

Mondom kell az a naív emoji.:hadonaszos:

Van ott jópár amúgy hozzáèrtő.
De 25-30 èvet legtöbben nem kukáznak azèrt, hátha jobb lessz a rendszer.
Főleg ha azt láttad, úgysem lessz az.

• Szomorú

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Csapj a szádra :D

Èn amikor katona voltam rühelltem.:hadonaszos:

Tipikus bólogató jános volt.

Miniszternek jobbnak tartottam.
De! Volt, hogy az álltalan finoman fogalmazva sem szeretett Vadai kèrdezte a parlamentben, amire normális korrekt választ nem adott.
Ami még szerintem nem megengedhető.

Miután eltávolították az ikreket, parkolópájára rakták Lippait ès kirakták RszR-t:oops:

Mondom kell az a naív emoji.:hadonaszos:

Van ott jópár amúgy hozzáèrtő.
De 25-30 èvet legtöbben nem kukáznak azèrt, hátha jobb lessz a rendszer.
Főleg ha azt láttad, úgysem lessz az.
Nekem mondom nincs belső tapasztalatom senkivel kapcsolatban, Benkő amit nyilvános műsorokban hallható volt belőle főleg Miniszterként, az nekem szimpi volt. RSZR is amíg Király Tomival volt az Ultrahangban parancsnoki szemlén, szimpatikus volt. Aztán mikor derültek ki a dolgai, úgy egyben meg már most nem az, kár érte.

Amúgy ezek jó részét nem pont RSZR rúgta ki? Pl. az ikreket?
Akivel volt szerencsém élőben találkozni, röviden beszélgetni, és szimpatikus volt, az a volt Szolnoki bázis pk, Koller tábornok Úr. Nyilván őt sem ismertem tüzetesen, ez csak egy benyomás inkább.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 483
17 067
113
Nekem mondom nincs belső tapasztalatom senkivel kapcsolatban, Benkő amit nyilvános műsorokban hallható volt belőle főleg Miniszterként, az nekem szimpi volt. RSZR is amíg Király Tomival volt az Ultrahangban parancsnoki szemlén, szimpatikus volt. Aztán mikor derültek ki a dolgai, úgy egyben meg már most nem az, kár érte.

Amúgy ezek jó részét nem pont RSZR rúgta ki? Pl. az ikreket?
Akivel volt szerencsém élőben találkozni, röviden beszélgetni, és szimpatikus volt, az a volt Szolnoki bázis pk, Koller tábornok Úr. Nyilván őt sem ismertem tüzetesen, ez csak egy benyomás inkább.
Rszr nem magától rúgott ki embereket.

De èn RszR-t sem csípem. :D
Basszus velem van a baj.:D

Ikreket nem szerettem.
Nagypofájú, nárcisztikus emberkèk voltak. Akiknek ugyancsak a saját karrierjük volt mindennèl fontosabb.
A különleges tènyleg valós èletveszèlybe sodort embereket afganisztánban csakhogy vagizhasson Áder meg a tek elött.

Lippai nekem egy nagyon pozitív kivètel.
Max a fènykèpezèsmániáját nem csíptem.:D

Kollert èn is csak mèdiából ismertem. Ott korrektnek tűnt.

• Tetszik

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 218
56 490
113
Rszr nem magától rúgott ki embereket.

De èn RszR-t sem csípem. :D
Basszus velem van a baj.:D

Ikreket nem szerettem.
Nagypofájú, nárcisztikus emberkèk voltak. Akiknek ugyancsak a saját karrierjük volt mindennèl fontosabb.
A különleges tènyleg valós èletveszèlybe sodort embereket afganisztánban csakhogy vagizhasson Áder meg a tek elött.

Lippai nekem egy nagyon pozitív kivètel.
Max a fènykèpezèsmániáját nem csíptem.:D

Kollert èn is csak mèdiából ismertem. Ott korrektnek tűnt.
Lippait sem ismerem, amit nem rég egy régebbi beszélgetős műsorból láttam belőle valami elkefélt helyen, tán FIxTv?, az tetszett, arról beszélt szerintem vagy másfél órán keresztül, hogy járkál ki a Sárrétre régészeti módszerekkel roncsvadászatra és néha II.VH-s Tiger B-ket meg IS-2 ket talál itt ott, múzeumba gyűjt, jó kedélyű, és elhivatott, korrekt embernek tűnt. Olyannak akival szívesen meginnék egy bármit, és a beszélgetés lenne a lényeg.

Respergert is kedvelem, engem közvetlenül nem tanított, de van jóbarátom akit meg igen, és állítólag jó tanár is. Ha tehetem orosz-ukránnal kapcsolatban mikor van fent előadása mindent megnézek. Vannak ott jól képzett emberek, szerintem olyanok is akik nem Europeérek, nem Moszkoviták, hanem tényleg a hazáért akarnának tenni, hagyni kéne őket dolgozni... Máshogy itt a fű se fog nőni.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 483
17 067
113
Lippait sem ismerem, amit nem rég egy régebbi beszélgetős műsorból láttam belőle, az tetszett, arról beszélt szerintem vagy másfél órán keresztül, hogy járkál ki a Sárrétre régészeti módszerekkel II.VH-s Tiger B-ket meg IS-2 ket talál itt ott, múzeumba gyűjt, jó kedélyű, és elhivatott, korrekt embernek tűnt. Olyannak akival szívesen meginnék egy bármit, és a beszélgetés lenne a lényeg.
Nekem volt zászlóalj parancsnokom.
Korrekt,művelt,èrtelmes nagyon normális volt akkortájt.
Respergert is kedvelem,
Csak tv-ből ismerem.
Èrtelmesnek tűnik.

• Tetszik